Gå til innhold
  • Bli medlem

moslien

Aktiv medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om moslien

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg er særdeles fornøyd med fjellskisko med gamasjer (Alfa Outback APS) både til fjellskitur og skileik med unga, digg å kunne stole på at eneste stedet det kan komme snø ned i skoa er oppunder knærne!
  2. Jeg brukte faktisk begge deler på samme tur på Hardangervidda i fjor, og kommer til å gjøre det samme igjen ved tilsvarende terreng (flatt ut fra start og kupert vest på vidda). Utrolig digg med taudrag på flater, motbakker og utforbakker hvor pulken bare kan "gå" eller styres ved siden av seg, men hadde jeg ikke hatt med fast drag hadde jeg vært der oppe enda... I skråtraverser på skareføre (både oppover og nedover) var det utfordrende nok å få med seg pulken uten at den stod 90 grader ut fra kroppen selv med fast drag. Men dette var 8-9 mil, par tusen høydemeter og 50-60 kg pulk (Fjellpulken transporter); for 10 km og lettere pulk blir det jo ikke annet enn litt styrete hvis du prøver deg med taudrag først
  3. Hei, har nå et Hilleberg Nallo 4 GT som jeg har vært, og er, veldig fornøyd med, både brukt solo på Hardangervidda vinterstid og som familietelt til 4 i alt fra fottur i Aurlandsdalen til båttur til Svenner. Nå blir imidlertid 4 snart til 5, og blir fort trangt til hele familien med to gutter som blir 4 og 6 til våren. Et alternativ er å kjøpe et større "palass", men tenker tenker heller et ekstra telt for fleksibilitet og vekt når ikke alle er med på tur og forhåpentligvis enklere legging/bedre netter... Med tarp over/mellom hvis utrygt for regn ser jeg for meg et 2/3 persons kuppeltelt ved siden av uten behov for stort fortelt. Spørsmål nr 1: Anbefaling og tips til telt nr 2 til overkommelig pris? Tenker et relativt lett 3-sesongs kuppeltelt for mobilitet og takhøyde, men må tåle å bli overrasket av ruskevær, og også kunne settes opp i regn uten vått innertelt. Penger til side frister Hilleberg Allak 2 eller 3, men spørs om jeg kan forsvare så dyrt telt nr 2 (hvis det ikke også svarer ut spm. nr 2...). Spørsmål nr 2: Så tenker jeg jo tanken på å slå to fluer i en smekk for en kommende trebarnsfar som må komme seg vekk litt innimellom... Blant annet til årlig 3-4 dagers vintertur med pulk. Nallo 4 GT overlevde storm i kastene i år (dog i grenseland før en strafferunde bardunering midt på natta), men selv om det er digg med mye plass blir det jo i overkant for én person og mer å varme opp i kaldt vær. Lufting og skråvegg er heller ikke ideelt. Allak kunne vært et alternativ som dekker dette, men synes det er digg med stort fortelt på vinteren til koking/grop og bagasje, og foretrekker tunneltelt for rask vinterrigg (bruker pulkpose) og rigging i mye vind (uten at jeg har prøvd det med kuppel). En tanke er å bytte ut Nallo 4 GT med Keron 3GT, men blir det mye å drasse på om sommeren? Antar 3-manns er tilstrekkelig en del år sommerstid for 2 voksne+ett barn og vinterstid 1 voksen+2 barn? Hva ville dere gjort? Bonus hvis teltet er rødt og fotogent!
  4. Se der, det har du fullstendig rett i! Litt kjapp i avtrekkern i stad d jeg prøvde med hansker på 🥴
  5. Hei, først og fremst takk for fantastisk app, @Ivan Lé Hjelmeland, den går alle andre jeg har prøvd en høy gang i både funksjonalitet og kjapphet! Noen ønsker/forbedringsforslag: - kunne velge hvor de fire knappene skal være, jeg kunne tenkt meg dem nede på høyre side for én-håndsoperasjon med høyre hånd - én-fingerzoom: f eks tap etterfulgt av trykk og hold/dra som Navida har (spesielt nyttig hvis man er på tur om vinteren) - Finn rute (fantastisk funksjonalitet!): kunne gå tilbake å slette forrige punkt (minus-knapp) - en bug: når man under finn rute trykker på et av tallene (punktene man har lagt til) kræsjer appen (iphone)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.