Jump to content

JonnH

Aktiv medlem
 • Posts

  80
 • Joined

 • Last visited

Reputation

4 Neutral

About JonnH

 • Birthday 03/03/1982

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ser mange hjemmebryggere isolere kjelene sine for at ikke mye varme skal gå til spille. Begynte å tenke på hva effekt dette ville gi på kokekjelene til fjellet? tenker da å skjære ut noe liggeunderlag som man taper langs siden på kjelen, gjerne med aluminiumsfolie i mellom kjele og liggeunderlag. noen som benytter dette? Hva effekt tenker dere noe slikt kan gi?
 2. Takk! ser mange bruker bare plugger til kortsidene for å holde teltet oppe. Deretter kun bardunene som får seg en plugg. Langs teltsiden droppes plugger ser jeg på mange videoer. Det minsker jo betraktelig behovet, også dersom man kan bruke en plugg pr annen bardun sånn ca
 3. Takk for svar. Jeg tenker benytte det på fjell, men det jeg lurer på er om en vanligvis pleier å ha like mange snøplugger som barduner/fester. Det blir jo fort noen kilo med plugger om en skal drasse med over 20 plugger. vil man feks få så mye hjelp i stormmattene at man minimere antall plugger i selve duken til kun å reise teltet? og at det som da holder teltet i storm er bardunfestene?
 4. Så med andre ord så må alle barduner og pluggfester benyttes. Altså så trenger man på dette teltet 28 snøplugger ?
 5. Ønsker starte med vintertelting og lurer på en del i denne forbindelse. Jeg har vintertelt og det er flere barduner og pluggfester. Det er vel i alt over 20 fester totalt. (Fulgte med 28 vanlige plugger) Benyttes alle pluggfestene slik at en må ha over 20 snøplugger med (om en ikke benytter ski osv?) eller er det bardunering som er viktig mens på selve duken benyttes mindre da en her feks har stormmatter? er det gode youtube videoer osv hvor en kan ta til seg lærdom?
 6. Noen som har testet Clas ohlsson sine plater? Knekker disse ved bøyning?
 7. Min er fra 2003… brukes høst og vinter med bensin. ikke hatt service da jeg ikke har tenkt på det. Kun skiftet filt som var brent opp. kom over en tråd der de anbefalte årlig service. Da skrudde jeg ut deler og de var fine. Smurte da bare o ringer og lærpakning opp med silikonfett og satse det holder en stund til (har alltid med rep sett på tur)
 8. Hvordan lager du slik med bunn. Blir det p klippe en sirkel som festet på et vis til det andre? hva brukes som festemateriell? Duct tape?
 9. Går det statiske tauet helt rundt pulken og knyttet sammen med eks overhåndsknute? Mens på strikken lages en knute på og tres kun på ene siden før en ny knute lages? Deretter samme prosedyre andre siden?
 10. Takker! Er det årlig service som må til eller mer etter bruken (eks antall timer bruk eks) Hva brukes til smøring, og hva må en smøre av de ulike delene? Tror nok min må få seg en service… aldri hatt… har reperasjonssett med på tur og det har funket 😂
 11. Hva gjør dere på service på brenneren? Tester den og ser den brenner ok eller bytter deler uansett hva? hva konsekvens kan det bli uten servicen? At den slutter å virke eller sikkerhet? Med sammenrullet telt på pulken. Hvor oppbevares teltpluggene? Noen faste plasser til dette?
 12. Slår dere av alle kart som ligger på gps og aktiverer det som skal brukes? Ser på min at det lå ca 6 forhåndsinstallerte kart inne og alle var aktivert. Går kanskje tregere? Hva anbefales på frikart.no av topo summer og topo summer 2 (evt winter og winter 2) vinterstid?
 13. Hva er forskjellene på Marmot vapor og limelight? Vurdert limelight 2p?
 14. JonnH

  To-mannstelt

  Skal kjøpe meg to mannstelt primært for meg selv og tre sesongs telt. Kan finne på p lufte det på enkle vinterturer. Har sett på MSR hubba hubba og Marmot limelight. Noen som har erfaringer på disse? Eller vil anbefale andre typer? blir evt mitt første møte med kuppeltelt og litt skeptisk mtp oppsett i regnvær. Slik jeg har skjønt settet innerteltet opp først men da står vel det i fare for å bli vått? Hvordan løser dere evt denne utfordringen?
 15. Takk for svar! Ble nå en Marmot never summer. Den ble den billigste av disse tre. Såg ut som at spesifikasjonene var ganske så like på alle tre så hadde nok blitt fornøyd uansett
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy