Jump to content

JonnH

Aktiv medlem
 • Posts

  68
 • Joined

 • Last visited

About JonnH

 • Birthday 03/03/1982

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JonnH's Achievements

 1. Hva er forskjellene på Marmot vapor og limelight? Vurdert limelight 2p?
 2. JonnH

  To-mannstelt

  Skal kjøpe meg to mannstelt primært for meg selv og tre sesongs telt. Kan finne på p lufte det på enkle vinterturer. Har sett på MSR hubba hubba og Marmot limelight. Noen som har erfaringer på disse? Eller vil anbefale andre typer? blir evt mitt første møte med kuppeltelt og litt skeptisk mtp oppsett i regnvær. Slik jeg har skjønt settet innerteltet opp først men da står vel det i fare for å bli vått? Hvordan løser dere evt denne utfordringen?
 3. Takk for svar! Ble nå en Marmot never summer. Den ble den billigste av disse tre. Såg ut som at spesifikasjonene var ganske så like på alle tre så hadde nok blitt fornøyd uansett
 4. Skal handle meg ny sovepose i dun og har kommet over to aktuelle Marmot never summer Mountain Equipment Classic 750 skydiver Begge poser er rundt 4500,- og tilsvarende temp grenser. Never summer går noe lavere ned på tempgrensene. noen som har erfaring med disse og kan hjelpe ifht hva jeg bør velge? Hvilke poser gir mest for pengene, best kvalitet osv?
 5. Skal en tur til Vestlandet og går nok innom Folgefonna nasjonalpark vest. Såg at det var et større område her som nå var mulig for gratis fiske. Hvordan finner man ellers ut hvilke fjellvann som krever fiskekort og hvor dette kjøpes?
 6. Har du tenkt på om du ønsker kuppeltelt eller tunneltelt? Kuppeltelt så har du hilleberg allak, soulo osv tunneltelt så har du hilleberg akto, helsport Lofoten, ringstind osv Fordelen med kuppeltelt er at de er selvstående og tåler ofte vind og snø fra flere kanter. Tunneltelt kan være lettere å slå opp om man er alene. I helsport får du fleste telt i 4 utgaver, trek, superlight, pro og extreme. Pro utgaven er 4 sesongers. Extreme har ekspedisjonslvalitet. Superlight teltene har fokus på vekt men flere har også benyttet disse på vinterturer. Ville nok selv gått for type pro i og med at du har pulk og får da noe kraftigere telt.
 7. Noen som har erfaringer med disse merkene. Hvem er å anbefale hva gjelder soveposer. Jeg ser på to typer. Den ene er lamina -9 fra mh og den andre er nova 3 fra me. De er ganske like i spec. Hvilke valg ville dere tatt? Andre anbefalte poser i samme prisklasse så takker jeg for det. Tenker primært syntetisk pose til tre-sesongers bruk.
 8. Skal kjøpe meg ny sovepose og kom over en på sport outlet. Heter heldre draum I dun og fås som vinter pose og 3-sesongers. Sistnevnte skal ha comforttemp ned til -5 og ekstremtemp til -15. Har kostet 3500,- men er på halv pris til 1750,-. Noen som har erfaring med denne type? Hvordan er den opp imot de mer kjente merker som helsport, mammut etc? Er dette en god pris eller er posen så dårlig at den ikke er verdt mer. Utfra opprinnelig pris på 3500,- skulle man tro det var en god pose....
 9. Hvis du skulle kjøpt på nytt, ville du da gått for 200 versjonen eller fungerer 180 bra til person på 175?
 10. Tenke å kjøpe ny sovepose. Har sett på ajungilak tyin winter og ser den kommer i str 160, 180 og 200. Er selv 176. Blir 180 i knappeste laget da eller er posene laget slik at en person på 180 vil ha litt plass i fotenden?
 11. Tenker å kjøpe gamasje og har sett på bergans. Er str 40, men 41 i type skisko. Burde jeg benyttet small hvis de viser seg litt store i størrelsen?
 12. Hvilke dream Hammock har dere?
 13. Ønsker meg en hengekøye men det er så fryktelig mye å velge mellom. hva anbefaler dere? har sett på tttm, amok, hennessy explorer. Såg at magasinet hadde hengekøye som het Dovrefjell sweet dreams. hvilke køye er det som er «mest i bruk» blant turfolket? Kommer til å bruke kulen i skogen og ved kysten.
 14. Jeg og en kamerat skal til helgen klatre en rute på tre taulengder. Vi har begge drevet en del med sportsklatring før og har tatt kurs i naturlige sikringer. Ruten er forholdsvis enkel med en klatring på 4 skalaen. Vi har valgt denne for å bli bedre på flertaus vegger og innarbeide gode rutiner. Vi har begge hver vårt tau. Vi kommer nok etterhvert til å kjøpe halvtau for slik klatring, men pr nå har vi begge kun to heltau på 60 meter. På grunn av rappellen ønsker vi begge,og økonomien gjør at vi ikke akkurat nå kan kjøpe nye tau. Spørsmålet mitt er da: Vil det ha noe å si om en klatrer med 2 heltau på en slik måte som man klatrer med 2 halvtau? Det skulle vel egentlig bare være sikrere for (mer robust tau) men ulempen at vekten går litt opp? Halvtau er vel litt mer dynamisk men heltau er jo godkjent for å klatre på naturlige sikringer så det skulle vel ikke ha noe si på dette feltet?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy