Gå til innhold
  • Bli medlem

Sidensvansen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Om Sidensvansen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg er ute etter en dagstursekk i canvas-stoff etc., noe som ikke bråker så mye ihvertfall, og helst i rolige naturfarger, ikke skrikende sportsfarger. Sekken må være ganske liten, helst MAX 20 liter, og ikke bare ha ett stort rom, men heller flere små. Den må ha hoftebelte med noe festeanordning til enten pulk eller hundekobbel etc. Dette finner jeg ikke! Er det noen som har tips?
  2. Tusen takk for gode svar!! Jeg kjøpte GPS'en for å kunne slippe å bruke mobilen under bilkjøring i jobbsammenheng. Jeg jobber som biolog og kjører mye på små skogsbilveier på feltarbeid og trenger da noen flere holdepunkter i kartet enn det innstallerte kartet gir meg. Jeg ønsker for eksempel å kunne markere punkter hvor jeg har satt ut måleinstrumenter etc., (oftest nært vei og med bruk av bil) og slik det er nå viser ikke kartet noen detaljert rundt punktene jeg setter. Detaljene i Norgeskart passer perfekt for mitt bruk, men det mangler jo navigasjon, i tillegg til at mobilen brukes til mye annet under arbeidet, og det er mye kjøring fra punkt til punkt. Kanskje hadde en annen navigasjonsløsning vært bedre, men nå har jeg nå kjøpt dette. Det er usannsynlig at jeg vil komme til å bruke GPS'en til å kjøre i utlandet.
  3. Hei! Jeg har en Garmin drive smart 61 europe LMT-D. Kartet som kommer med denne er så utrolig lite detaljert, så udetaljert at det nesten ikke er noe vits i å bruke GPS'en. Er det mulig å laste inn andre kart? Norgeskart for eksempel? Ved søk etter stedsnavn er det også helt håpløst, finner nesten ingenting som er mer spesifikt enn byer.
  4. Så jeg er egentlig godt fornøyd, kanskje med unntak av at jeg er skuffet over batterikapasiteten i kuldegrader.
  5. Hei! Jeg har nå testet dette kamera ei stund, og her er min vurdering. Egentlig synes jeg at viltkamera generelt er for dyrt. Det var vanskelig å finne et godt kamera i prisklassen 1000-2000 kr, så det var jo en av grunnene til at jeg valgte Zodiac-kameraet, også fordi jeg er nybegynner og har ingen erfaring med viltkamera. Generelt er ikke dette noe topp-kamera, åpenbart, men det duger til nybegynner/hobbybruk. Zodiac'en kan ta bilder og video i farge på dagtid, og i svarthvitt på natta. Innstillingsmulighetene er det ikke mye å si på, du kan velge selv å kombinere foto/video, oppløsning og tidsutløser, følsomhet osv. Bra! Oppløsningen er ikke så god som de lover, da alt over 5 MP er interpolering. For dokumentasjon er det uansett mer enn godt nok synes jeg. Batteriet loves å vare leeenge, men det må nok være på sommeren ved varme temperaturer. Ute i minusgrader (10 minus ca), varte ikke videofunksjonen i mer enn to døgn, med 8 batterier i. Når batteriet begynner å gå tomt, skrur den av videofunksjon, og tar bare bilder (hvis du har valgt både video+bilder). I plussgrader varer det i noen uker. Følsomheten er stor, dvs hvis det er litt vind må det nesten stå på laveste følsomhet. Opplever også en del tomme bilder, som jeg er usikker på om er vind etc., eller at den er for sen til å knipse det som for forbi. Legger ved noen bilder som kamera har tatt, så får den enkelte vurdere selv om det er god nok kvalitet til sitt bruk. For min del holder dette i massevis, da jeg kun er interessert i å dokumentere. Første bilde er en mus, andre bilde en hund som løper fort forbi, tredje bilde en mår.
  6. Hei! Jeg kjøpte kameraet, og det ligger pakket inn som gave til samboer under juletreet Med andre ord, ikke testet enda. Kan skrive noe her når vi har fått testet det. Grunnen til at jeg valgte å kjøpe dette, var at det i grunn oppfylte alle mine "krav" slik det ser ut som på forhånd, og de filmene/bildene jeg så var tilfredsstillende for vårt bruk. Jeg vurderte å handle fra amazon men tenkte at det er veldig upraktisk mtp reklamasjon osv. skulle det være noe feil med det. Så ut fra pris og tilgjengelighet i norske nettbutikker, fant jeg ikke et bedre alternativ egentlig.
  7. Jeg har nå lest om alle viltkameraer jeg finner til under 2000 kr, og lander på Zodiac observer https://www.zodiac.no/zodiac-observer/649-zodiac-observer.html Noen som kjenner til dette? Finner omtrent ingen reviews, muilgens det er ganske nytt? Ser ut for at man får mye for pengene, men finner ingen sted hvor lenge batteritiden er.
  8. Tusen hjertelig takk for at du tok deg tid til å skrive alt dette! Har sett på viltkamerabutikken ja, og stusset over de manglende negative kommentarene. Det er jo utrolig dumt, men jeg tror det er ganske vanlig på mange anmelder-sider dessverre. Det jeg har sett på mest er faktisk et browning-kamera, og det ligger ironisk nok til salgs på viltkamerabutikken nå. Men jeg skal tenke meg litt mer om, og heller se på -bildekvalitet -batterilevetid -brukervennlighet -lys som ikke forstyrrer dyr er jo veldig lurt, vil jeg si, for et viltkamera.. Takk igjen!
  9. Hei! Jeg har bestemt meg for å kjøpe et viltkamera, for første gang. Jeg ser det er stort spenn i pris, og jeg har ingen føling med de merkene som finnes. Det må kunne ta både bilder og video, både på natt og dag. Det er egentlig mine eneste krav. Dernest kommer batterilevetid, lagring, osv... Hvordan vet jeg at jeg trenger det til 2700 kr eller det til 800 kr? For eksempel. Det må jo være et godt kamera, men det er vanskelig å skille på hva som er godt nok, hvis det gir mening. Ønsker derfor å høre om andre her har erfaringer med ulike merker og hva jeg evt. må tenke på. På forhånd takk!
  10. Ja, jeg synes det er såå synd at så mange telt har løsning med innertelt som settes opp først! Fatter ikke hvorfor. At folk synes det er verdt det å kunne ligge med utsyn uten yttertelt til tross for at hele dritten kan bli søkkblaut hvis det regner når teltet skal opp er for meg en gåte.
  11. Telta på finnmarksvidda i fjorsommer med fjellheimen 3 superlight i ekstremvind, så vidt vi klarte å få opp teltet. Men når det først sto så sto det fjellstøtt! Veldig imponert over det teltet.
  12. Ja absolutt, fonnfjell ser fantastisk ut. Har brukt de gamle ringstindmodellene før, og synes det er en forbedring med to fortelt, da størrelsen på forteltet på gamleversjonen var rimelig trangt. Utpreget 4sesongtelt trenger det absolutt ikke å være, men dersom det _kan_ tåle en rolig vintertur er det bra. Har ikke tenkt å kjøpe fjorten telt, så dette teltet bør vare ei stund.
  13. Shape 2 har jeg slått fra meg fordi jeg syns det ser veldig stort ut. Har tenkt mye på det med å ha hund i telt, og kjenner jeg min hund, vil han nok helst ligge ute. Han ligger eller fint ute hele året, mye pels. i tillegg tror jeg at det faktisk er verre om hunden er inne i teltet enn utenfor, hvis det kommer fristende rein/sau forbi. Ser for meg at jaktinstinktet kan føre til at teltet blir ødelagt uansett, og da er det bedre at han ligger ute, godt tjoret fast. i så måte er det jo mange telt som kunne vært aktuelle, men enmannsteltene blir for klaustrofobisk for meg! Derfor har jeg nå gått over til å finne et lite og lett tomannstelt, som kan brukes i 4 sesonger og har god lufting og stabilitet. Liker at ringstind har bare en stang, men foretrekker faktisk ett (litt større) fortelt enn to små på hver side.
  14. Etter mye om og men tror jeg at valget nå står mellom HS ringstind pro 2 og fjellreven abisko lite 2. Jeg heller mot abisko, selv om jeg har masse gode erfaringer med helsport fra før. Grunnen er at teltet er lettere, og har ganske mye større plass. Er det noen som kan argumentere for og imot disse to modellene? Ifht ventilasjon og stabilitet, smarte/dumme løsninger etc?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.