Gå til innhold

T.Rise

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  59
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om T.Rise

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. T.Rise

  Pannekaker!

  Hvor har dere kjøpt eggepulver?
 2. T.Rise

  Kjøpe klatreutstyr i eller rundt Chamonix

  Husker ikke hva de spesifikke butikkene i Chamonix heter, men husk å få fylt ut VAT skjema i butikken for å få igjen skatt. Lever disse skjemaene i tollen på flyplassen.
 3. T.Rise

  Ruta "Lysediagonalen", Kjerag

  Nei dessverre. Lang historie kort, ankelbrudd før sommersesongen. Om ønskelig, så kan jeg undersøke om jeg har noe mer info om ruta. Til gjengjeld, så kan du lage en veldig bra turrapport, om det blir tur selvfølgelig.
 4. Sommerferien nærmer seg, og det ser ut til at det blir liggende en del snø lenge på hardangervidda vest og jotunheimen. Så prøver å være litt proaktiv nå, å komme opp med reserve turplan med varighet på en ukes tid. I den anledning søker jeg tips til kanoturer enten på vestlandet eller østlandet, gjerne en rundtur med fiskemuligheter. Har egen kano, og alt annet som trengs. Går greit å krysse litt land mellom vann, har en lett kevlarkano. Ønsker ikke noe kompliserte nedfarter i elv. Tips?
 5. T.Rise

  Wire til taubane

  Hvor stort spenn er det snakk om? Fast montert? Fort gjort å stramme opp tauet, har man noe klatrestæsj liggende så kan man lett rigge 1:6 talje eller bedre. Lettere det enn å begynne å styre med strekkfisker og kjettingtaljer etc. Minner om kraften festepunktene vil se i forskjellige vinkler:
 6. T.Rise

  Krysse nedenfor Kvanndalstinden

  http://skredkart.ngi.no/ kjenner ikke området, men på flyfotoet ser det ut som en stor steinrøys. Med skredkartet så kan du finne fram helningen iallefall
 7. T.Rise

  Osa-Finse

  det er iallefall merket sti fra Osa til hallingskeid. http://ut.no/kart/?lat=60.58914&lng=7.03543&zoom=15&setMarker=true
 8. På bokhylla.no så finner du bøkene du leter etter, gratis lesning på nett: http://www.nb.no/nbsok/nb/fe20c20a46f30b63560480bb8b1ac2a1?index=1#0
 9. T.Rise

  Hardangervidda

  siste uka av jul og august pleier det å være bra turforhold mtp snø og vær.
 10. Som RAS nevner, så er alu stegjern beregnet til skibestigning, altså klatring i snø. Alu bøyer seg etterhvert når man går på is og evt prøver seg i stein og klyving. Bruker selv grivel stål stegjern med step in bak ved føring. Hva skal du bruke de til?
 11. Vet ikke om du har vurdert noe annet oppsett på jervenduken, men jeg pleier å ha glidlåsen på langsiden opp. Fester tau i innfestningspunktene i hver ende av glidlåsen på langsiden. Lukker begge glidlåsene på kort sidene. Bruker da glidlåsen på langsiden som inngang, altså går inn ovenfra. Enkelt å greit å rigge seg til med liggeunderlag i bunn og sovepose. Bare å hoppe oppi og legge seg til rette da. Pleier å ha 15-20 cm åpning i glidlåsen som lufting. Skulle det vær nedbør, så kan du bruke glidlåsen på kortsiden som lufting istede. Overnattet sånn vinterstid i Grense Jakobselv området i militæret, men var da 2 stk i jervenduken. 1 hode i hver ende. Trangt men varmt. Har ikke prøvd denne måten med hund, så kanskje det er behov for åpning i ene enden om det skulle være behov for hunden å ta turen utforbi om naturen kaller
 12. T.Rise

  Liner sovepose, erfaringer?

  http://www.oslosportslager.no/produkt/sea-to-summit-reactor-extreme-lakenpose-28101.aspx Noen som har erfaringer med bruk av liner i sovepose istede for sovepose i sovepose trikset i vinterfjellet? Så bra som det gir inntrykk av i annonsen, øker comfort temp med opp til 14 (!!) grader?
 13. http://www.nordnorskklatreskole.no/vinter---kurs.html
 14. T.Rise

  Langtidskurs i klatring

  sjekk ut Nord Norsk Klatreskole, anbefaler "halvtårskurset"
 15. T.Rise

  Galdhøpiggen fra Porten

  Er innsteget "vanskelig" å finne? eller er ryggen så smal at det gir seg selv? Tar turen opp om 2 uker
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår.