Gå til innhold
  • Bli medlem

Lompa

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6 427
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    57

Lompa vant dagen sist 27. mars

Lompa hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

4 056 Excellent

Om Lompa

Nylige profilbesøk

10 128 profilvisninger
  1. Da synes jeg du skal lese deg opp på hva allemannsretten faktisk er for noe. Det er ikke, og har aldri vært, en rett for alle til å gjøre hva man vil i naturen.
  2. En rimelig luftmadrass er god å ligge på, og enkel å bli kvitt fukt fra. Ellers handler det vel om å få til god lufting mellom karm og tarp.
  3. Gjør akkurat det samme. Men denne problemstillingen er samtidig veldig relevant fordi friluftslivet i stadig større grad har blitt kanalisert. Da bæsjer mange flere mennesker på et mer konsentrert område. Jeg vil fortsette å legge mine levninger i jorda, men om jeg er på en mye brukt sti så må jeg finne meg i å gå lenger unna. Og for enkelte turer med sykt mye folk, som feks Besseggen (Bæsjeggen) så er hundepose en finfin ting. Man fikser å bære dette til nærmeste søppelkasse.
  4. Er enig i at det er veldig tidlig å fiske så høyt som 1500 meter, men det området som foreslås over her mellom Steinbusjøen og Øyangen er et månelandskap, og lite trivelig å gå i. Ville prøvd meg i Høystakktjern og vannet innenfor. Det er fin ørret å få der om man er heldig med vær og forhold.
  5. Lierelva er gyroelv. Viktig å ikke flytte farkoster videre til andre vassdrag uten desinfisering eller 100% tørking.
  6. Lompa

    Multisnøre

    Følger denne og venter på gode anbefalinger. Må skifte på to sneller nå. Jeg hadde en grønn Berkeleysene som jeg følte var litt for "grov" i flettingen, og ble fort slitt ganske langt ned bare av kasting. Jeg aner ikke om det var den i lenken. Ellers har jeg stort sett brukt denne. Jeg klipper en drøy meter av tuppen ganske ofte og knyter ny monofortom, nettopp på grunn av slitasje.
  7. Lompa

    Glidende opphenger

    Større fluer er det jo vanskeligere å kroke. For disse liker jeg bedre å henge flua en halvmeter bak sluken. Lettere å unngå at sluken setter seg fast da. Ellers bruker jeg glidende knute.
  8. Lompa

    Glidende opphenger

    Snakker vi meite, sjøørretfluer eller småfluer til ørret? Det er ikke store rykket som skal til for å sette ei flue i munnviken på en ørret. Det er mye vanskeligere å kroke med en større krok. Så etter min mening er det flere svar på spørsmålet, avhengig av hva man fisker med.
  9. Hm, jeg har mye Devold og aldri merket noe. Mulig min egen kroppslukt på tur overdøver alt annet..
  10. Jeg har ligget på både tiur- og orreleik med tarp. Har stort sett brukt noen kvister granbar til å dekke åpningene. Man kan sikkert få mer komfort i et dedikert fototelt, men for meg har dette vært mer enn bra nok.
  11. Tarp er fint til tiurleik, synes jeg. Det er før myggsesongen, og man velger selv hvor man legger åpningene.
  12. Smart at du har tatt noen små overnattinger allerede. Jeg ville tatt flere av dem. Legg opp til litt lenger gåetappe for å kjenne tyngden på sekken, og se over etter turen om du har med litt mye av noe. 2xlongs pluss fleecebukse for eksempel er mye om sommeren. Fint å ha god sikkerhetsmargin, men her er du veldig på den sikre siden. Jeg ville valgt turbukse, lett regnbukse og en longs. Om jeg skulle lagt til noe ville det være en liten rimelig tarp. Siden du har et lite telt er det koselig (og praktisk) å ha en duk å sitte under. Der kan man henge våte klær, for de vil være vanskelig å tørke i teltet, og man kan lage mat og fyre bål ute, selv om det regner litt. Det høyner kosen på turen.
  13. Enig! I kaldt vær får de fleste dyr og fugler mer «utspilt» pels, så kanskje den ser litt feitere ut enn vanlig..
  14. Jeg er helt enig i at utbyggingsgalskapen i randområdene også må stoppes, men de fremstiller det som kunnskap om effekter av disse ikke er utredet. Det fins hyllemeter med forskning på dette. Problemet er at flere av DNTs hytter og stier ligger der det gjør aller størst skade for reinen. Slik jeg leser dette mener de at de vil fortsette å jobbe for å beholde sine ruter og hytter i villreinens kjerneområder så lenge andre får holde på med skadelig aktivitet i randområdene. Det de holder på med er etter min mening å posisjonere seg slik at de kan slippe unna med så lite restriksjoner som mulig. Bekymringen for villreinen virker ikke å stikke så veldig dypt.
  15. Jeg er veldig enig i problembeskrivelsen din, og tror problemene/løsningene ligger på høyt systemnivå. Ta fiskeriene, for eksempel. Kystfiskerne har nesten ikke kvoter igjen, og kan ikke bringe skatteinntekter og arbeidsplasser til småsamfunn langs kysten. I stedet samles alle kvoter på få hender og vi får gigantiske industriskip hjemmehørende andre steder som soper opp fisk og fortjeneste. Etter alt Senterpartiet har lovet var det jo et betimelig håp om at de skulle endre noe i den siste kvotemeldingen, men det ble bare kosmetisk. Oppdrettsnæringen er verstingene. Det er noen få som har vært svært dyktige og har endt opp med de aller fleste tillatelsene til å drive oppdrett. De har til og med blitt så søkkrike at de finner det best å skatte til Sveits (og de har til og med klart å vinne frem med beskrivelsene om at de må flytte som ofre for et grådig system). Det viktigste oppdrettsanleggene legger igjen i lokalsamfunnene nå er giftige utslipp og andre naturinngrep. Kjøp lokalmat og støtt de små produsentene. Vi må snu industrialiseringen og kapitalakumulasjonen i matproduksjonen. Dess mer industrialisert landbruk og havbruk blir, dess mindre hensyn tas det til naturen og lokalsamfunnene.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.