Gå til innhold
 • Bli medlem

zementh

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  39
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om zementh

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

1 055 profilvisninger
 1. Helsport bruker Dac-stenger på de dyrere teltene, men på de fleste i Trek-serien er det Yunan. Pluggene er ikke Dac, men godt mulig det er Yunan som lager de. Med en rabattkode på fjellsport, så er jo ikke prisforskjellen så veldig stor lenger. Hillebergs er nok litt mer solide iom at de er tykkere og veier mer.
 2. Hillebergs plugger er Dac, de er godt slipt og avrundet på kantene, samt at de er tykkere inn mot midten og tyngre. Helsports er ganske skarpe og vonde å skyve eller dra, usikker på hvem som produserer dem. Men de holder nok teltet like bra, er lurt å montere en liten tråd på de slik Hillerbergs blir levert for å spare fingrene når de dras opp. Det spørs hva man verdsetter om de er verdt 230,- mer. Syns heller ikke Helsports plugger er verdt 200,- mer enn plugger jeg har kjøpt på aliexpress.
 3. Det er samme stenger på Unna (og andre Red label telt) som Helsport superlight, 9mm DAC featherlight.
 4. Jeg har ikke brukt Reinsfjell, men jeg har Allak 2. Reinsfjell er 5cm lenger enn enn Allak som er 10cm bredere i hodeenden, Ellers er de like høye. Allak har 5cm dypere yttertelt. Ulempen til Allak i høyden er at det skrår mer fra sidene i taket enn Reinsfjell. Men du burde også vurdere Exped Orion extreme 2. Det er betraktelig høyere enn begge disse, 130cm, samt at yttertelt er en del større, det er 5cm kortere enn Allak, men veggene er ganske rette, så det utgjør ikke noe problem hvis du ikke er veldig høy. Kvaliteten er minst like bra som Helsport.
 5. Extremtextil.de selger Dac stangsegmenter så du kan kjøpe de leddene du trenger for å bygge riktig lengde. 3,90 euro per segment.
 6. Det kan også være en sammenblanding av hvilken limit det er snakk om. Jeg har feks en sovepose fra Mountain Hardware hvor det står -9C trykket på posen, men dette er ekstremtemperatur uten at det er spesifisert ytterligere. Komfortemperaturen på denne posen er +10C. Ifølge den europeiske standarden EN13537 skal det være 3 forskjellige begreper om hvor varm en pose skal være, T-comfort, T-limit og T-extreme, men jeg ser at mange nettbutikker bare oppgir T-extreme eller t-limit, noe som blir misvisende. Men akkurat i dette tilfellet kan det nok hende det er bare en feilkonvertering mellom F og C
 7. Det er ikke noe annet enn norsk moms og evnt et fortollingsgebyr fra Posten eller den som tollbehandler forsendelsen. Dansk moms trekkes fra i butikken når den sendes ut fra Danmark.
 8. Har lett litt og funnet en annen kinaradio som muligens kan være et greit alternativ. Den heter Gtmedia d1 og selges bl.a. på aliexpress. Den har 18650 batteri, veier ca 300g, har bluetooth, microsd kortleser, aux inn og hodetelefon ut. Den koster rundt 500,- + moms. Den virker litt mer forseggjort enn den de selger på mytrendyphone, som man forøvrig får på aliexpress for rundt 250,- + moms. [Hidden Content]
 9. Jeg har en Jbl tuner 1. Forsåvidt en grei radio/høyttaler med helt ok lyd. Men radiomottakeren i den er forferdelig dårlig, jeg bor i Oslo og flere plasser hjemme sliter den med dekningen. Og når jeg har hatt den med på tur er det veldig ofte at den ikke få noe dab-signal i det hele tatt, selv om det bare er i marka rundt Oslo. Jeg har også en Sony xdr p1db og den er helt suveren på dekning i forhold, har aldri opplevd at den ikke har fått signal. Men den har selvsagt mye svakere lyd siden den er så liten. JBL tuner er også ganske irriterende i bruk siden den lager en veldig høy lyd hver gan
 10. 7-åringen min har akkurat fått seg en Osprey Ace 38. Han er veldig fornøyd med den og elsker å bære med masse selv. Rygglengden kan reguleres i tre hakk så den kan brukes noen år, det følger også med regntrekk , og den har masse plass. De sekkene fra Osprey jeg har hatt selv har hatt veldig god komfort, så denne er nok også komfortabel. 4-åringen har nå arvet den gamle sekken til storebror som er en Osprey jet 12, dette er en veldig enkel, men grei sekk som kan romme en sovepose litt leker og en drikkeflaske.
 11. Jeg har akkurat fått 3 og 4 manns av samme teltet, planen er å returnere det ene. Har satt de opp innendørs og er veldig imponert over innerteltetene, virker veldig gjennomtenkt og behagelig. Noe helt annet enn de konservative Hilleberg-teltene jeg har fra før. Hvilket beholdt du? Er jo fantastisk plass i 4-manns versjonen, men det kan kanskje bli hardt å finne teltplass noen ganger. Er også nysgjerrig på hvordan det håndterer litt vind, det blir jo veldig store sideflater.
 12. Jeg kjøpte dette teltet på xxl for noen uker siden på tilbud til 2999,-. Må si meg enig i at det var mye fint med det, men høyden i fotenden gjorde at jeg returnerte det, siden jeg regnet med det vil kunne gi de problemene som Per Fredrik nevner. Jeg syns Bergans har steppet opp noen hakk på teltfronten de siste årene, men får en følelse at det er småting som trekker ned. Er på nippet til å bestille Trollhetta tunnel 4 som selges på xxl for 5300,- i disse dager, men er usikker etter å ha kjøpt og returnert både Trollhetta tunnel 1 og tunnel 1 superlight pga mangel på detaljer. Likte egentlig b
 13. Nei det går ikke an å åpne ytterteltet på Fjellheimen som på Lofoten. Det mangler en glidelås langs ytterste stang. Jeg sjekket en gang med Helsport om de kunne sy den inn, men det ville de ikke. Hilleberg kaitum GT har både rette endevegger i innertelt samt at den kan åpnes som Lofoten, du får i tillegg et ekstra fortelt i fotenden, men koster litt mer da...
 14. Jeg har opplevd at den plastdelen som skulderreimene er festet til knakk, men det ble fikset som reklamasjon. Dette er en kjent svakhet på recon pack som virker som mange har opplevd. Men når det gjelder problemet her, så virker det bare som at muttere ikke er skrudd godt nok på. Såvidt jeg vet er dette låsemuttere, så om de skrus helt til så skal de ikke falle ut. norrøna sender deg nok noen nye muttere om du kontakter dem. Så kan du evnt legge på litt locktite når du skrur de på så er du trygg på at de aldri faller av igjen.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.