Jump to content

zementh

+Sponsor
 • Posts

  50
 • Joined

 • Last visited

About zementh

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo

Recent Profile Visitors

1,315 profile views

zementh's Achievements

 1. Har Exped sin, den fungerer også fint på Thermarest liggeunderlag. Det følger med en overgang. Byggekvaliteten er litt som et billig kinaprodukt. Den holder iallfall til tre oppblåsninger, har aldri testet flere uten å lade den i mellomtiden. Men ser på Milrabs hjemmeside at de påstår at den skal klare 4 oppblåsninger av et dobbelt underlag, så 5-7 ganger med vanlig størrelse går sannsynligvis greit.
 2. Hva med Kaitum 2? Veier 3,1 kg, 2 fortelt og rett fotende. Syns det er et glimrende solotelt, men fungerer helt fint for 2 personer. Går helt fint å koke i forteltene. Det eneste jeg syns er litt negativt er at det kan være litt kronglete å komme inn og ut, men det er jo likt på Nammatj også. Mitt drømmetelt vill være et Kaitum med Nalloåpning i den ene enden.
 3. zementh

  Farge på telt

  Det jeg syns er viktigst ved valg av farge på telt er hvordan det er innvendig i dagslys hvis du må oppholde deg der i dårlig vær feks. Jeg har mest erfaring med Hilleberg, og rødt Hilleberg er forferdelig på dagtid, alle farger blir helt forvrengt. Mulig jeg er litt miljøskadet siden jeg jobber bl.a. med farger på film og TV, men jeg har bare telt i grønn eller sand i dag. Sand (brun) er syns jeg er det mest nøytrale, men grønn er nesten det samme. Hvis det er mørkt om natten vil det selvsagt ikke bety noe hvilken farge ytterteltet har, du ser bare fargen på innerteltet, og lyskilden i teltet vil avgjøre fargetemperaturen.
 4. Først skrudde jeg til dysa et par hakk til, men siden den er av messing har sporet begynt å bli deformert pga av for lite skrujern. Fyrte opp, fortsatt samme problem. Kjølte den ned og strammet ytterligere litt til, og nå virker den helt perfekt. Det går faktisk ikke an å stramme den nok med verktøyet som følger med siden det er så smalt at man ikke får nok moment. Men da jeg fant frem leatherman supertool klarte jeg å stramme nok. Så takk for gode tips!
 5. Jeg har fått en Msr Xgk til jul som jeg sliter litt med. Har testet den et par ganger og begge gangene får jeg en gul flamme som kommer og går rett over dysa. Dette resulterer i at det soter og blir svart på undersiden av flammesprederen. Har prøvd å forvarme med både bensin og rødsprit, men med samme resultat. Noen som har en ide om hva som forårsaker dette? Jeg bruker alkylatbensin, og har brukt samme bensinen på en Primus omnifuel uten problemer. Har også skrudd opp og renset dysen, så det er ikke problemet. Img 2474-1.mp4
 6. Jeg har hatt to par skarven 1.0. Har nå Skarven EVO, og de passer like perfekt til min fot. Har ikke merket den helt store forskjellen, annet enn at sålen ikke er like glatt som de gamle var. Sålene er også litt flatere. I tillegg er lissene mye smartere siden de har fjernet hempene på siden som jeg hele tiden hektet borti i ting slik at de bøyde seg ut.
 7. Hovedgrunnen til at du ikke kan regne det ut sånn er at batteri og USB har forskjellig spenning. mAh som oppgis er utfra batteriets spenning som er fra rundt 3,7V, mens USB har spenning på 5V. Så derfor vil batteriet først konvertere strømmen opp til 5V, også vil telefonen din deretter konvertere det ned til 3,7V igjen til batteriet i telefonen. Disse to konverteringene har en del varmetap I tillegg står sannsynligvis telefonen på mens du lader den, så det bruker også strøm. Så som 5V USB kan du regne ca 60% av oppgitt kapasitet, men det du får til batteriet på telefonen din vil være noe høyere, sikkert 70-80% som andre her nevner.
 8. Jeg har både en vanlig Fjellpulken Xcountry og en Parispulk. Syns egentlig Parispulken glir bedre. Men det kan muligens være fordi den er flatere og bredere og synker mindre i løssnø, også har lavere egenvekt. Bruker samme Fjellpulkendrag på begge. Fjellpulken er nok litt bedre på hard snø hvis man går på tvers i bratte partier, da kan paris fort skli sideveis siden den ikke har meier under. Jeg har for det meste brukt pulkene for transport oppover til en hytte i både sledespor, løssnø og skare, og de siste årene har jeg bare brukt parispulken.
 9. Det samme kan man vel da si om Arcteryx , Atomic, Suunto, Peak performance, Wilson, Salomon m.fl. De er eid av Amer Sports som også opprinnelig var et tobakksselskap. Man kan jo også se på det sånn at det er bra at det tross alt er norske eiere, slik at selskapet forhåpentligvis fortsatt vil ha noe av utviklingen og miljøet her i landet. Feks Rottefella har fått tyske eiere, så det er vel bare et tidsspørsmål før de finner ut at det er mer lønnsomt å flytte alt ut av landet. Samme tyskere eier også halve Snowmotion som lager Fimbulvetr. Ajungilak har vel ingenting igjen i Norge etter at de ble kjøpt opp av Mammut, annet enn navnet.
 10. Bruk incognito mode i browseren uten å logge inn, og betal direkte med klarna. Da virker det.
 11. Helsport bruker Dac-stenger på de dyrere teltene, men på de fleste i Trek-serien er det Yunan. Pluggene er ikke Dac, men godt mulig det er Yunan som lager de. Med en rabattkode på fjellsport, så er jo ikke prisforskjellen så veldig stor lenger. Hillebergs er nok litt mer solide iom at de er tykkere og veier mer.
 12. Hillebergs plugger er Dac, de er godt slipt og avrundet på kantene, samt at de er tykkere inn mot midten og tyngre. Helsports er ganske skarpe og vonde å skyve eller dra, usikker på hvem som produserer dem. Men de holder nok teltet like bra, er lurt å montere en liten tråd på de slik Hillerbergs blir levert for å spare fingrene når de dras opp. Det spørs hva man verdsetter om de er verdt 230,- mer. Syns heller ikke Helsports plugger er verdt 200,- mer enn plugger jeg har kjøpt på aliexpress.
 13. Det er samme stenger på Unna (og andre Red label telt) som Helsport superlight, 9mm DAC featherlight.
 14. Jeg har ikke brukt Reinsfjell, men jeg har Allak 2. Reinsfjell er 5cm lenger enn enn Allak som er 10cm bredere i hodeenden, Ellers er de like høye. Allak har 5cm dypere yttertelt. Ulempen til Allak i høyden er at det skrår mer fra sidene i taket enn Reinsfjell. Men du burde også vurdere Exped Orion extreme 2. Det er betraktelig høyere enn begge disse, 130cm, samt at yttertelt er en del større, det er 5cm kortere enn Allak, men veggene er ganske rette, så det utgjør ikke noe problem hvis du ikke er veldig høy. Kvaliteten er minst like bra som Helsport.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy