Gå til innhold
 • Bli medlem

Lompa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  6 090
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  47

Lompa vant dagen sist 9. juni 2020

Lompa hadde mest likt innhold!

Om Lompa

Nylige profilbesøk

6 298 profilvisninger
 1. Jeg har XL med XL underlag. Den funker dårlig med mitt Down Mat 9 DLX. Amok sitt underlag er bra til bruk i telt også. Deilig å endelig ha underlag som er langt nok. Første gang for meg (er nesten 2 meter). Kan ikke skjønne annet enn at standard må være lang nok for en på 1,84.
 2. Jeg har en tilsvarende denne. Tuten videst oppe, slik at det bare er å helle ut det bunnfrosne innholdet på morgenen.
 3. Jeg har gått over til kombistøvel på langrennskia, da anklene er blitt svakere med årene. Jeg opplever det mye mer stabilt, og har bedre kontroll uten at jeg mister for mye trøkk. Ingen vei tilbake for min del. Birkendagene er uansett forbi.. Den stivere sålen krever litt justering av teknikken. Jeg opplever at trykket må settes litt lengre frem, men ser ikke det som en ulempe.
 4. Mimrebonanza i denne tråden. Jeg har vært bakerst i lageret og funnet mine gamle Asolo Snowpine (må ikke forveksles med Snowfield, som var mykere i skaftet). De er veldig sideveis stive og kanter skiene godt, men de var et halvt nummer for små da jeg satte dem bort på nittitallet, og er minst like små nå.. Har du str 42 så ligger det et par på Finn.no som ser fine ut. Redigert: Jeg har så vidt prøvd Fischer BCX 675. Den var god å gå med, og brukbart stiv sideveis. Jeg kan dog ikke sammenligne med den du har.
 5. Et for smalt D-håndtak må jo være det verste, det er jeg helt enig i, men det er en grunn til at regulære snøskuffer og spader til alt annet formål har D-håndtak. Det gir godt grep, og fleksibilitet i grepet når man spar. Min begrunnelse for å ha D-håndtak er at jeg vil ha det absolutt beste den dagen jeg (gud forby) står i et skred og skal grave etter begravde mennesker i snø som er pakka av store krefter. En spinkel lettvektsspade vil fort gi tapt.
 6. Artig tråd. Les svaret til Endre Hals. Det er få i landet som vet så mye om ski som han (har egen skifabrikk på Oppdal, -EVI ski). En forklaring av stålsiklingen (Kuzmin-metoden) her.
 7. Jeg har ikke forstått hvorfor det er så få spader som selges med D-håndtak. Det er overlegent mye bedre å spa med, særlig med votter.
 8. Jeg har et par langrennski som vel knapt har vært preppa på 15 år, kun stålsikla (og pussa med sandpapir i smøresonen). Sålene på disse er ikke noe tørrere enn finskia, som får glider flere ganger i sesongen. Jeg har satt struktur i sålen med rillejern i mildvær, men ellers er det bare et par minutter med siklingen.
 9. Fjellreven er en kvalitetsprodusent som ikke står det minste tilbake for Helsport i alle fall. Har et Akka 3 som har vært med meg i veldig mange år, og som har tålt skikkelig ruskevær. Når du går for en light-versjon så blir det jo nødvendigvis litt mindre robust enn toppversjonene, men det gjelder jo alle merker.
 10. Vi svetter jo alle forskjellig, men for meg er det fullstendig uaktuelt å bruke dun til aktivitet. Hvis man er for kald mens man er i aktivitet, så mener jeg at man har et lag for lite på seg, evt at ett av lagene er for tynne. Dun er for pauser og leirliv. Enig med forrige taler om dun utenpå skall ved pauser. Hvis man går og svetter i ei dunjakke, så har man ikke isolasjon igjen når man kommer til leir og virkelig trenger det.
 11. Hvis det er mye å få av så bruker du kanskje vel mye glider? Ha heller på litt mindre, og varm det godt inn. Da blir det ikke så mye å fjerne..
 12. Støtter kjøp av gammel pelskåpe/krage. Dette fremmer ikke uetisk behandling av dyr, og man kan få brukt en bra vare som allerede er der. Det går også an å lete på Finn etter gamle anorakker med pelskant.
 13. Problemet er jo gjerne at man ønsker seg en Ferrari med høy bakkeklaring, komfortseter, hengerfeste og overnattingsmulighet for hele familien. Alt handler om kompromisser i livet. Det er derfor Toyota selger flest biler... -Og den var ikke til trådstarter. Bare en generell kommentar
 14. Skal man få to personer inn i et vindstabilt tomanstelt og kunne parkere sekkene innendørs, så tror jeg et tradisjonet tunneltelt er løsningen. Trangt blir det, åkkesom. Fjellreven Abisko Lite 2 veier ca 2 kg. 3-mannsversjonen bare 200 gram mer. Da blir det veldig levelig, også i ruskevær.
 15. Store, vanntette pakkposer fungerer fint. Som f.eks denne på 100 liter fra Osprey. Slipp halvdelen av lufta ut av underlaget, så lar det seg greit brette.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.