Gå til innhold

Lompa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  5 746
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  42

Lompa vant dagen sist November 13

Lompa hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Lompa

Nylige profilbesøk

4 854 profilvisninger
 1. Har ikke kjent på vesten, men skulle ikke bli forundret om det er samme stoffet. Det er jo ikke så tykt lag med "vatt", men du verden så mye det hjelper.
 2. Jeg har en vattert bukse som er 3/4 lengde og full glidelås. Jeg bruker den ved pauser, i leir og under skallbuksa i slalåmbakken. Helt suveren. Finner den ikke hos Mountain Hardwear nå, men den ligner denne: https://www.nansensport.no/products/heilo-vattert-34-bukse?gclid=EAIaIQobChMIivTHp8Tn5QIVQaoYCh3Tvgo0EAQYAyABEgKsfvD_BwE
 3. Har du et par gode fjellski med stålkant fra før som du liker å gå med, så kan du sløve ned stålkanten litt på dem. Da blir de ikke farligere for hundepoter enn "hundeskiene".
 4. Er det snakk om panner og kokeutstyr med belegg, så anbefales det jo ikke på bål. Antistickbelegg som løsner er ikke bra å få i seg. Jeg ville heller ikke hatt kvaler med å bruke titan, men man bør kanskje være forberedt på at tynne kjeler kan deformeres noe ved steking.
 5. Det er kanskje en selvfølgelig kommentar, men allikevel.. På samme måte som visse skotyper passe visse føtter, så passer visse sekker til visse rygger. Man må selv prøve en sekk med vekt oppi. Særlig en det skal bæres tungt med.
 6. Jeg har ligget i den i ca minus 12. Sovepose med komforttemp minus 15, tror jeg. Sov godt, men må innrømme at jeg hadde et ekstra ulleteppe som jeg hadde over meg og som jeg stakk delvis ned på sidene langs posen. Det føltes ikke veldig kaldt nedenfra. Dette var også utenfor ei hytte, så jeg hadde retrettmulighet. En fordel i køye fremfor å ligge på bakken er at underlaget ikke ligger flatt, men følger kroppen litt oppover på sidene. Vet ikke om kuldegjennomgang er annerledes for et underlag i ei køye enn mot bakken? -Eller sagt på en annen måte, er R-verdi en objektiv størrelse, uavhengig av om det er bakke eller luft under? Det er jo logisk det fjellrypa skriver, men jeg hadde i alle fall ei god natt..
 7. Jeg er også veldig glad i mitt chair kit til down mat 9 dlx. Ikke noen lettvektskombo akkurat, men solid, og kan herjes med. Dette oppsettet har vært brukt i teltet og rett på bakken ved bålet i mange år.
 8. Jeg forvarmer ikke med den brenneren jeg har nå, men har fra gammelt av innarbeidet vanen å fyre opp utenfor. Den flyttes så inn i teltet. Min tanke med dette er at om det blir noe problem med flammer, så kommer dette i det man tenner opp. Da oppdager jeg det uten å brenne ned boligen. Feil oppstår sjeldent ved bruk, heller ved transport eller lagring. Bruker kun tunnelltelt på vinteren, så det blir fyring i yttertelt.
 9. Jeg bruker ei pussesnor for å rengjøre løpene på hagla. Hvis fukt i kanalen oppleves som et problem så bør det være mulig å gjøre det samme på stangkanalene. Bind ei lita fille i enden av stanga, og når man trekker den gjennom kanalen vil den tørke opp fuktighet.
 10. Enig i det Heriks skriver. I Sverige har dere en lov som sier at staten må kjøpe grunnen dersom det skal bli en nasjonalpark. Det har vi ikke her. Derfor har vi også langt flere. Mange av nasjonalparkene (både i Norge og Sverige) er opprettet i tradisjonelle samiske bruksområder, og siden samene ikke har hatt privat eiendom til beiteområdene så er dette statsgrunn. Derfor ble det mye enklere å lage slike parker der.
 11. For oss som synes omgang med det andre kjønn kan være artig innimellom, så kan det anbefales å gå over til hamsterbleiene. Løssnus er det tredje mest effektive prevensjonsmidlet som fins, etter spiral og Crocs.
 12. Jeg har litt lang og smal fot, og jeg opplever den som romslig. Jeg kjøpte den brukt her på forumet, og siden den ble sendt i posten kunne jeg derfor ikke prøve den først. Den funker fint til lengre turer, men den er litt for dvask i skaftet til kjøring. Den forsvarer sånn sett navnet Svalbard for den passer nok for turer der. Varm og god.
 13. Å stroppe fast en unge i en bilstol vil fort føre til at du bruker fortenna til bakerstemann som bremse i utforbakkene. Håper du skal du ha hjelm på ungen i den bakerste.. Bilstol i varepulk vil garantert gi velt, særlig om du bare skal ha tau mellom pulkene. Når jeg har hatt barn i varepulk har jeg lagt et reinskinn i bunnen av pulken, og så må barnet ligge oppå der for å få vekta lavest mulig.
 14. Sømhuset på Hosle i Bærum reparerer alt mulig. Det går an å prøve dem.
 15. Hvis hovedbruket er Marka, så ville jeg ikke gått for en så bred ski som de tradisjonelle fjellskiene. Det skraper mye i kantene i sporet, og de har heller ikke et skikkelig spenn for å få det til å flyte om man skal gå litt på. Mountain race er ikke et dårlig alternativ. Du kan også se på Fischers E89 easyskin extralite. Selv har jeg Fischer E99, og siden det hender jeg bruker dem i spor på vei opp og ned fra fjellet, så har jeg sløvet ned stålkanten litt i bøyen mot tuppen. Det gjør at skien ikke tar så mye tak i kanten av sporet.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.