Gå til innhold

Lompa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  5 978
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  47

Lompa vant dagen sist 9. juni

Lompa hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Lompa

Nylige profilbesøk

5 728 profilvisninger
 1. Mange år siden jeg var medlem. Melder meg inn igjen dersom DNT avvikler hotellene og bare har selvbetjente og ubetjente hytter. DNT opptrer som en næringsaktør med særfordeler. Se bare på Snøheimsaken.
 2. Lompa

  Fjellørret

  Gausdal vestfjell. Mulig det er litt lenger å kjøre, men det går til gjengjeld bomveier langt innpå fellet.. https://www.inatur.no/fiske/50f7cd20e4b02b760e566fbf/fiskekort-gausdal-vestfjell-langsua-nasjonalpark
 3. Å, det er ei tøff nok dame. Har huskyer i hundegården og kan kjøre med dem.. Forøvrig er jeg enig i at hun bommer grovt.
 4. Jeg tror det vil bli tett. Begrenset med myggnett, slik at det blir lite lufting. Hvis det er Marka som er bruksområdet så vil en tarp og et myggnett være nok, og vekta kan vel da bli vel så lav?
 5. Jeg bruker min i alle temperaturer. Vet ikke hvor kaldt jeg har brukt den, men i alle fall minus 20. Har ikke problemer med flammer heller. Din trenger ikke en rens?
 6. Det blir litt sot, men ikke mer enn man kan tørke av på buksa eller i lyngen.
 7. Du sier ikke noe om hvilken side du kommer fra. Har nok noe å si for tipsene. Har du bil, eller er det kollektivt som er utgangspunktet? Hardangervidda er lettgått, og det er fin undergrunn å gå på. Jeg vil egentlig anbefale å ikke gå på stiene. Begrensningene på Hardangervidda er kryssing av større elver. Det må ofte skje på de utlagte broene. Den absolutt fineste delen av Vidda er sør for Kvenna. Der er det ikke ei DnT-hytte og veldig lite folk. Ellers er det jo alltid fint å gå rundt Hardangerjøkulen. Det er litt råere og villere (og kaldere badevann).
 8. Fiske har aldri vært en del av allemannsretten. -Men jeg er jo helt enig i kritikken mot privatiseringen.
 9. Visst har de det, og kristenfolket har vært blant de ivrigste til å sikre seg goder.. Men disse eldste reglene sier også noe om innsats som er lagt ned av eiere og brukere, for eksempel denne innskriften på en runestein i Gausdal: "Eilifr Elg bar fisk i Rausjø". -Burde alle da ha rett til å fiske opp igjen ørreten Eilifr satte ut? Hvorfor tenker man ikke på samme måte når det gjelder for eksempel jakt? Alle burde få jakte overalt, bare man løser jaktkort..?
 10. Trusler med våpen er helt forkastelig, men det er ikke ingenmannsland selv om det er langt til fjells for deg. Jeg har selv hjulpet til med å forvalte et utleid fiskevald på Hardangervidda. Det meste av året ser ikke forbipasserende fotturister annet enn ei tom fiskebu og en båt trukket opp på stranda, men det foregår et intensivt fiske i en kort periode, med mange titalls garn og enormt mange arbeidstimer. Det tas da opp hundrevis av kilo fisk, og det fiskes på en sånn måte at bestanden holdes rett for vannet. I mange av disse vannene kunne det godt ha blitt tillatt stangfiske mot fiskekort, men det er opp til den som har rettigheten. Ofte kan denne rettigheten være leid for mye penger, og med detaljerte krav om røkting av vannene. Andre steder er det grunneier eller grunneierlag som selv røkter. Utmarka er et produksjonslandskap for noen og et rekreasjonslandskap for andre. Man bør se begge perspektiver her. Det fins forøvrig et dokument fra 1200-tallet som beskriver at Olav den Hellige ga fiskeretten i vannet Tesse til Torgeir på Garmo i Lom. Dette er greier med lange og dype tradisjoner.
 11. Ikke så langt unna Imingfjell har du Kallhovdfjorden og Mårvatn. Her kan du kjøre langt innover fjellet og finne fine steder å telte. Fordelen med å ha bilen med helt opp på fjellet er at dere kan kjøre litt rundt og kikke. Langs veien sørover fra Kalhovd turisthytte i retning Rjukan er det mange fine plasser. Haraldsjå, Store Nivstjønn er for eksempel fine.
 12. Toget til Hakadal og gå opp til Elvann/Langvann/Trehjørningen. Mindre folk enn nærmere byen i alle fall. Dere får håpe på dårlig vær. Da er det så godt som tomt i Marka...
 13. Salt forlenger oppbevaringstiden mye. Det er også bra for smaken. Man kan salte ganske rikelig hvis man bare skyller det av igjen før man begynner å tilberede. Jeg salter også utsiden om det skal gå litt tid, med det viktigste er buken.
 14. Men tilbake til spørsmålet fra trådstarter (vi må ikke skremme folk fra å komme med helt relevante spørsmål..) Norrøna har for eksempel både friluftsklær og jaktklær, og de er priset omtrent likt. Du har også rimeligere skallklær til friluftsliv, som feks fra Stormberg og andre, som nok kan sammenlignes mer med de rimeligere jaktklærne. Det koster å produsere godt designede og produserte tekstiler og gode membraner, så kvalitetstøy for både jakt og friluft er dyre. Rimeligere varianter er nok ikke like gjennomtenkte og holdbare. Siden dette er sesongvarer så kommer alt på tilbud før eller siden
 15. Det er bare å se på kartet, mye vann og myr. Med rette varmeforhold og vindstille kommer myggen, men det gjør den alle andre steder som har samme topografi også. Den er også en av de viktigste grunnene til at ørreten vokser seg stor her, som på Finnmarksvidda og Hardangervidda.. Man må jo bare lære seg å leve med den, og velge leirplass med omtanke.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.