Gå til innhold
  • Bli medlem

sneakyowl

+Støttemedlem
  • Innlegg

    1 205
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    39

Alt skrevet av sneakyowl

  1. Titan er sterkt for vekten sin, men det bulker lett det og når det er tynt nok. Sporer litt av fra tråden, men jeg har alltid kjelen i en boks sammen med brenner og annet når det dras pulk. Sjekk Primusplate-tråden
  2. Kjelen du først gikk for er jeg veldig fornøyd med (Alpha pot 2.7) til snøsmelting. Lette turkjeler er ikke ment til å kunne tåle mye herjing. Pakke de litt sikrere? Hverken min 2.5 Trangia Billy pot eller Alpha Pot 2.7 har en eneste bulk i seg. Enda lettere kjeller i titan tåler desto mindre påkjennelser.
  3. Det er måten jeg tenker å tilpasse på nå, ja. Altså fjerne to seksjoner på de langsgående stengene, og tilpasse endene deretter. På den tverrgående stanga fjerner jeg ingen seksjoner, men tilpasser kun på endene. Der en seksjon fjernes vil jeg ikke fjerne kun én seksjon, da det plutselig går fra oddetall-antall seksjoner til partall, og da ender man opp med et ledd akkurat der det blir mest bøy, istedenfor å få de kreftene på midten av en seksjon (oddetall). Tenker jeg i hvert fall 😅 Ingen ingeniørgrad her. To usikkerhetsmomenter er: - Det blir ganske korte endeseksjoner i forhold til resten. Det eneste jeg har å gå på for at dette er greit er at den røde stanga på Keb Endurance også har en veldig kort endeseksjon i forhold til resten. Denne delen av stengene er også planten godt nede i stangkanalene/sleevene. - For lang seksjon i tverrstanga der det er mest bøy? Excel-skriblerier:
  4. Jeg har nok driti litt på draget ved å velge DAC Featherlite NSL-stenger i Extremtextil-ordren (som allerede er sendt) 😅 Det er visst ikke bare bare å kutte de ulike seksjonstypene for den stangtypen. Det er vel egentlig bare endenestykkene som kan kappes, or resten må kjøpes i rett størrelse (de hadde kun 40cm seksjoner). Hadde jeg gått for de litt tyngre DAC Pressfit-modellene hadde det vært vesentlig enklere, da det kun er to seksjonstyper (og ikke 3), og begge kan fint kappes. Jeg får prøve ut med 40cm stangseksjoner i midten og korte ned endeleddene så totalen blir rett. På langsidene tror jeg ikke dette er noe problem, men på den tverrgående stangen blir det spennende å se hvordan det blir, da det er en vesentlig skarpere kurve som skal til.
  5. Enig i poenget her til en viss grad - Men teltet MÅ i mine øyne klare opptil minst 25 m/s i kastene i forhold til vekten den har. Litt irrelevant til poenget, men jeg ser stadig vekk (snakker ikke kun om UK Youtubere nå) telt som barduneres eller settes opp middels dårlig. Et dårlig oppsatt telt kan brekke i langt mildere forhold enn det ellers ville tålt ved et skikkelig godt oppsett, så jeg tror ikke på enhver påstand om teltstyrke før jeg har erfart det selv😁
  6. Jeg tror det kan ha bittelit for seg for sidevind for mindre bevegelse i duken/så duken ikke kommer borti innerteltet. Eventuelt en unnskyldning for å ikke sette opp teltet like stramt og godt ut i lengdene (=stram duk). Jeg har aldri følt jeg har savnet dette. Med godt oppsett og "optimal" vindretning er mitt Keb svært stille, og det skal ganske kraftig vind til før det kommer mer lyd enn en slags during i teltet. Nå kan det hende at bunn-pluggpunktet midt på duken hjelper mye her for så vidt.
  7. Det er noen grove vektforskjeller det kan være greit å være klar over på disse beddingene. 200 SF fra Fjellpulken veier f.eks. Hele 2,4 kg(!), men har igjen også en vannsøyle på 15000mm og "all the bells and whistles". En av Sydvang-modellene får du ned i 0,8 kg og Piteraq på 0,6 kg - Bare for sammenligning.
  8. Stemmer stemmer. Jeg røyk på en Extremtextil-smell og kommer til å prøve ut DAC Featherlite NSL 9mm stenger i mitt snart. Nevnt tidligere i tråden her så er det noen på FB som allerede har gitt sitt Vern Featherlite 10.25mm stenger også, det ser spesielt stødig ut. Jeg tror det er mye å hente på å bare gå over til annerkjente DAC-stenger i samme diameter som orginalstengene. På den tverrgående stanga kommer jeg til å gå for samme seksjonslengder som standard. På langsidene blir det noe lenger seksjoner enn standard (2 seksjoner mindre). Jeg forstår egentlig ikke hvorfor Nortent har såppass korte seksjoner på langsidene som det er ganske lite kurving i. Handlet litt ekstra seksjoner i tilfelle jeg angrer på oppsettet 😅
  9. Det hjelper ikke at din bod er sprinklet. Gassen vil fremdeles søke seg til gulvet og bli der, enten det er i din bod eller naboen sin Jeg har ikke så elegant løsning selv annet enn å ha gassbeholdere i en kurv i TV-skjenken i stua. Om det er lekkasje så skal det mye til for å ikke oppdage det før det blir farlig (lukt).
  10. Det gikk fort! På en måte håper jeg de mest snørike fjellene holder på snøen for skigåing til i hvert fall tidlig mai, men på en annen side følger jeg også med på senorge.no for å se når en kan ta fottur i de nærmeste fjellene på barmark😅 Ser lovende ut i hvert fall! Kanskje tiden er inne for å prøve ut dette Solholmfjellet!
  11. Enig, men for min del står det ikke så mye på prislappen for å ta teltet til et nivå jeg synes er godt nok - For teltet er en ellers god pakke i forhold til mange andre 1-mannstelt der ute som jeg ikke har falt særlig for. Da er jeg villig til å kaste litt penger på det for å gjøre det "litt bedre"/pari til forventingene. Og en må bare flire litt av dette med Pi og de naturlige kurvene ja 😅 Gi meg Soulo med et ørlite større innvendig rom og med bedre ventilasjonsmuligheter, så er jeg nok å se først i køen i kassa.
  12. Jeg har heller ikke tiltro til SL-teltene til Helsport for litt tøffere forhold - Har ikke de vært smånotoriske på å ryke ved barduninnfestingen ved litt moderat vind? Mener Sindre Kolbjørnsgård opplevde dette på sin Norge på langs-tur, uten å ha sjekket fakta mot hukommelse. Om jeg skal se på DAC-stenger for mitt Vern 1 tror jeg at jeg heller vil se på 9-9.6mm Featherlite NSL-stenger (ikke 10.25mm). Da vil nok vekten bli noe nærmere orginalvekten, og jeg tviler ikke på at det fremdeles blir en vesensforskjell fra de standard Nortent-stengene.
  13. Fant en del prat om DAC-stangbytte på Facebook gruppen Nortent Owner's group: https://www.facebook.com/photo/?fbid=455143836900329&set=gm.1100488797901758&idorvanity=655162909101018 185g+ forskjell for 10.5mm DAC stenger var ikke altfor ille. Det betyr nok ikke i praksis veldig mye for meg heller, men litt av poenget med at jeg kjøpte Vern 1 som solotelt til tross for relativt høy vekt var at jeg kunne ta det med på tilnærmet "alt". Ellers hadde jeg bare gått for et mye lettere telt og forholdt meg til de begrensningene det innebar.
  14. Bra deling. Igjen - Skuffende. Leste en del av kommentarene på Fellmandave sin video om flere som har end opp med knekte stenger på sine Vern. For øvrig fornøyd med å ha byttet ut bardunene på mitt, ref. video-kommentaren: "at the end of the guy lines there was also slight fraying where they touch the pegs". Jeg lurer litt på hvordan doble stenger i disse teltene fungerer i praksis. Det er jo ikke noen klips til overs på teltet til å feste en ekstra stang. Er det i så fall kun stang "sleevene" og bardun-reima som man surrer rundt to stenger som utgjør doble stenger her? Det høres i mitt hode ikke supersterkt ut, men det avlaster sikkert _litt_, Teltene ellers utenom stengene ser ut til å klare seg ganske bra, med relativt lite blafring og fleksing (alt ettersom) - Til sammenligning med Norrøna Falketind Dome teltet jeg hadde i en kort periode. Der var det villt mye fleks og blafring bare ved 13-15 m/s. Får vel bare vente og se om noen selger ferdige DAC-kits til disse og prøver ut i tilsvarende vindstyrker igjen 😅
  15. Jeg har en knapp på for svake stenger. Om det er samme som i Vern 1 er de temmelig tynne i forhold til feks DAC featherlite. Lurer på hva Vern 1 ville veid med bedre DAC-stenger. 2.7 kg er allerede på grensen av fornuft for et enmannstelt. Stengene er heller ikke "pre-bent/shaped", så de står kanskje i mye spenn/stress selv uten vind på seg. Ganske interessant svar fra Nortent i videobeskrivelsen 😅: "Poles breaking in storm gusts are not a fault but an opportunity to make the tent even better" Litt ut av kontekst, så les hele. Tyder på kanskje litt mye skrivebordsteori og lite faktisk real world-testing av telte(ne)? For øvrig ikke overraskende eller uforventet gitt prisen på teltene som fremdeles står seg godt.
  16. Wow, ja det er mildt sagt skuffende. "Gleder meg" til å få noen sånne forhold å teste 1-ern i.
  17. For denne helgens tur hadde jeg på forhånd ordnet Fjällräven Abisko bardunsnorer på alle teltets punkter, i tillegg til at jeg fikk tak i en pakkpose til et Abisko Shape 2 for Vern 1-teltet. Mye bedre! Ikke bare ser teltet bedre ut nå med litt mindre glorete farge på bardunene, men totalpakken føles mye bedre. De to bardunene over/under hverandre på hver langside vurderer jeg å kombinere til én. Det føles overkill med begge to. Teltet må ut i skikkelig uvær før jeg bestemmer meg 100% for dette. Litt for luksus og moro skyld tok jeg med et Helinox Table One Hard Top på turen - Dette gikk veldig fint å ha i forteltet for frokost- og middagskokkelering på morgenen med åpen dør - Bordet fikk også plass med lukket dør, men jeg ville ikke kokkelert så mye da det er kort vei opp til "taket" fra brenneren. Det var også god plass til hund på ~20 kg i teltet med meg. Ny "funksjon" funnet som irriterer smått: Det er mer eller mindre umulig å åpne/lukke døren nære enden uten å hekte seg fast i enten strikk-loopen eller andre andre gule loopen som er der for å holde på plass sammenrullet dør. Jeg må nok gjøre om vaner skapt fra Fjällräven-telt hvor dørene ender "i bunn" og ikke på siden, så får jeg heller aldri glide forbi det bokstavelige irritasjonspunktet på Vern 1-døra. Overlegen pakkpose, nesten halve volumet fra orginalposen, og fremdeles ikke så komprimert at det blir steinhardt og vanskelig å pakke igjen.
  18. Godt gjennomført! Definitivt karakterbyggende! 😅 I noen av bildene ser man pulken din ligge på tvers av skiene som er brukt som plugger i enden - Hva er tanken med det? Mindre vind rett på nedre del av teltet, men det blir vel en mer turbulent vind ut av det og? Ser ellers ut som om Endurance-teltet klarte seg finfint i uværet!
  19. Det er en Toller, hannhund 👌 Plassfølelsen er overraskende god i teltet for meg på 183 cm. Fint plass til en stor ryggsekk i forteltet uten at det hindrer inn- eller utgang. Det ble en litt lux-tur denne helgen, så jeg prøvde til og med å kokkelere med et Helinox bord i forteltet (med åpen dør) - Det fungerte også knall.
  20. Litt kontroversielt, men i ekte Fjellforum-ånd må det jo foreslås andre telt i enhver telttråd. Nykommeren Nortent Vern 1 (2024 utgave) er blitt kjent for å være en reell Soulo-konkurrent med mye bedre innvendig plass. I mitt tilfelle er det i hvert fall good plass til en 20kg's hund ved siden av luggeunderlaget. Rykende fersk erfaring med dette denne helgen:
  21. Kult med oppdateringer! Håper på flere 👍 God tur!
  22. Herlig! Noe dritt med nedbør og mildvær på vintertur. Pre-påsketurer blir nok sterkt prioritert her de neste årene istedenfor å sette de lengre turene til eller etter påsken😁 God tur videre!
  23. sneakyowl

    Teltpose

    Det er jo det som må være fint med å kunne lage sitt eget utstyr: Du kan lage det med dine egner grunner og behov i bunn og ikke andres Langsgående glidelås funker nok ikke så bra i et pløsete "teltstoff", men på en semi-stiv skibag i robust materiale fungerte det ypperlig.
  24. sneakyowl

    Teltpose

    Brukte en Åsnes skibag til det samme ganske lenge, men byttet den ut med teltposen til Fjellpulken pga. vekt. Syns det gikk like fint å ha langsgående glidelås som åpning i enden. Jeg ville nok brukt en veldig grov glidelås i så fall, som håndterer litt småising fint. At vekten blir høyere er et minus, så jeg hadde sikkert ikke sydd det inn selv i dag
  25. Kan kun svare på det siste: Jeg har latt bilen stå på Dyranut (på andre siden av veien) en helg midtvinters uten problemer. Leser også flere poster på forumet fra andre med tilsvarende erfaring om at det er helt ok å stå der.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.