Jump to content

sneakyowl

+Sponsor
 • Posts

  329
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by sneakyowl

 1. Deilig vintertur denne helgen langt nord i Nordmarka, typ Ølja. Fikk gått en liten tur opp til Nordmarkas høyeste punkt, Svartjernshøgda i dag og. Etter helgen vil jeg ha 47 av 50 (som er målet) utenetter for i år👌
 2. Hehe, godt poeng. Jeg kjenner meg godt igjen i å "kjøper mer av det som funker". Ofte finner jeg et favorittprodukt som jeg senere vil ha flere av, men da er det gjerne ut av sortiment... : )
 3. Nydelig. Jeg deler også mye av synene dine om Impact. Men jeg skjønner ikke hvorfor du har kjøpt et par nummer to? Impact er jo ment for å reparerering og utskiftning av slitedeler som såle og membran, til relativt grei pris. Kr 1200 for skifte av såler og kr 600 for skifte av Gore-Tex membran. [Hidden Content]
 4. Dette fungerte finfint Som forventet, så burde det lille hullet i Trangia's vindskjerm utvides, så man slipper å mate drivstoffslangen ut av samme hull som ventilarmen, noe som gir en litt rar bøy i slangen, og gjør at du har effektivt mindre slange å gå på. Det ER mulig å bare skru slangen av og mate den igjennom det lille hullet, men å skru den inn på gjengene på innsiden av vindskjermen er mer kronglete og ikke noe man kommer til å gidde å gjøre mange ganger på tur. Det blir nok neste på agendaen å utvide hullet, men jeg tar med meg den nye Frankenstein-brenneren på tur til helgen likevel, da det fungerer helt ok nå. I tillegg vil jeg utvide hullet hvor ventilarmen stikker ut noe, så den slipper å stange i vindskjermen når den roteres. Her snakker vi bare noen få millimeter. Totalt tar ikke brenneren noe mer plass enn den orginale X2-en, og hele saken får fint plass inne i Trangia 27-settet. Omniliten var umiddelbart merkbart mye snillere enn X2 (Det er vel en Primus Multifuel III egentlig). Justeringsarmen er helt nydelig. Jeg tror ikke det er noe vits i å ha en Omnifuel i et Trangia stormkjøkken. Det blir for mye effekt enn hva som er nødvendig. Spesielt i 27-settet hvor man plutselig står i fare for å smelte hele vindskjermen. Omnilite TI-en er nok perfekt Frankenstein-Omnilite TI i X2-kopp og X2-brenner (Multifuel III) i Omnilite Ti kropp.
 5. Jeg har klart å koke vann med vanlig gass og Trangia-gassbrenneren nede på i hvert fall -12, men effekten begynner å bli veldig kjip på dette punktet. Ved -15 klarte den ikke å tenne i det hele tatt med mindre jeg holdt flasken opp ned og ristet ofte (veldig av-og-på effekt av dette). Siden flasken er tilkoblet slange kan du teknisk sett sitte med flaske mellom benene for å tilføre litt varme, men det blir litt dillette.
 6. Blir vel fort offtopic dette da men: Den stanga over midten på typiske "amerikanske" kuppeltelt kan jeg ikke se for meg at skal være _noen_ form for mulig svakt punkt egentlig. Det eneste de stengene gjør er å bre teltduken lenger ut for bedre romslighet. Du kan jo fint slå opp teltet uten de også, men da med mindre romfølelse.
 7. Jeg tok en råsjans og bestilte Omnilite Ti i går kveld. Ut i fra bilder jeg har sett burde denne også fint passe i X2-koppen. Oppdatering kommer
 8. Herlig innlegg, Bjørn! Takk for innsikten
 9. Uten å ha lest heeele førsteinnlegget; Det han sa. Jeg bruker følgende oppsett for "lettvekt" når jeg ikke skal kokkelere noe særlig (men det funker til det og): - Primus Firestick Ti - Veier ingenting og kan pakkes hvor som helst i sekken. Jeg har min i topplokket. - TBS Outdoor 750ml Stainless steel billy can ([Hidden Content]) En Coleman C300 gassflaske passer _perfekt_ inne i kjelen, men obs: Trekk en brødpose e.l. rundt gassflasken først, siden disse har en tendens til å ruste, noe som kan sette merker i kjelen.
 10. Sederja! Tunneltelt også. Dette også litt i øvre sjiktet vektmessig, men de ser begge ut som to fine og solide telt med materialer som tåler en del. Tunnelteltet ser mest attraktivt ut for min del, men da for vinterbruk. Håper det kommer noen gode tester på produktene som kan ta oss litt mer inn i detaljene.
 11. Ser ut som om sidene til Norrøna begynner å bli klare for telt-lansering... Jeg har ikke fått noe nyhetsbrevoppdatering om dette, men jaggu fant jeg veien til produktsiden til kuppelteltet via et Google-søk nå: "falketind 3-season Dome Tent 2p" [Hidden Content] Vekten på teltet er desverre vesentlig mer enn jeg så for meg for tiltenkt formål på langtur. I tilfelle lenken skulle fjernes:
 12. Kan du si noe om hvilken temperatur du har brukt posen i? Dette er en pose med komf-temperatur på -16 grader. Om den brukes i temperaturer vesentlig høyere enn dette, ja selvfølgelig blir det klamt Jeg brukte min Rago X-trem forrige helg på rundt 0 grader. Det blir altfor varmt med posen helt igjen, så da lager jeg enten en glippe i glidelåsen (siden den har to glidere) for lufting, og drar ikke toppen helt opp heller. Dunkragen er bare å glemme å bruke når det er så varmt.
 13. Kjøpte Savotta Jääkäri M sekken nylig. Så langt har den overgått alle forventninger. Jeg tror ikke jeg har holdt i noe turutstyr som føles SÅ bombesikkert ut. Til og med spennene på sekken føles langt mer solid ut enn det meste annet jeg har tatt i.
 14. Siden koppen fra X2 muligens også passer fint til Omnifuel tror jeg det blir et lite bytte av brenner selv. Behovet for litt mer justerbarhet har meldt seg, og der er ikke X2 god nok desverre. Med Omnifuel i samme kopp og et litt modifisert hull i vindskjermen på Stormkjøkkenet kan det bli bra
 15. Som en som kun bruker liggeunderlag i skum, typ rull så har ikke jeg helt klart å la meg overbevise over disse brettbare. De pakker litt mer kronglete på sekken og tilfører vel egentlig ikke så mye annerledes fra den tradisjonelle rullen, bortsett fra mulige svakheter i brette-leddene (ryker disse noen gang?), og at de potensielt er litt mer vannavstøtende på grunn av behandlede overflater?
 16. Jeg er 99% sikker på at du ikke finner bedre powerbank for pengene enn denne testvinneren: [Hidden Content] Prisen er latterlig lav i forhold til konkurrentene, og leverer bedre på det meste. Har den selv og er kjempefornøyd. [Hidden Content]
 17. Ut ifra senorge.no så ser det ganske brukbart ut fremdeles, og det er meldt en del regn de neste dagene før det blir kaldere igjen og snøen kommer. Litt på kanten kanskje for en tur som er ganske tung på sommerstid også.
 18. Ordlyden virker mer som en gründer skal kartlegge et markedsbehov for ny app/løsning enn noe skolemessig undersøkelse, men det er nå min tolkning av fremleggelsen🤔 Det er uansett kanskje feil å si at informasjonen ikke blir "brukt videre". Hva er da vitsen med en undersøkelse om den ikke skal brukes til noe? 🤪 Om ikke annet så ville jeg tatt en liten finpuss på fremleggelsen, både her (ev. andre foraer) og i selve undersøkelsen. Mange av svaralternativene tvinger frem et veldig sort/hvitt bilde som jeg tviler resonerer med de fleste. Jeg svarte uansett på den, for å være grei etter å ha skutt den litt ned 😅
 19. Litt Necrotilstander her, men prøver et skudd i blinde: Ble det noe hell med dette? Jeg har begynt å ønske meg litt mer justeringsmuligheter selv på X2-brenneren min, og har sett på akkurat det samme som er snakket om i tråden... Lengdemessig kan det se ut som om Omnilite Ti er mer lik Multifuel III (som jeg går ut i fra at X2-brenneren er basert på), i motsetning til Omnifuel som ser ganske mye lenger ut.
 20. [Hidden Content] - Ny platform fra Alexander Gamme som er på vei for nettopp dette med leie og utleie av turutstyr.
 21. En klar fordel i slike tilfeller kan være at innsender ikke trenger å forholde seg til klipping, redigering, rettigheter til musikk som brukes osv, men heller overlate dette til noen som kan det. Litt som Jens i Villmarka, hvor han selv sier at filmmaterialet kun er sendt til NRK, så fikser de "alt".
 22. Jeg bruker litt forskjellig mellom Devold, Ulvang og Norrøna. I det siste har det blitt mer av sistnevnte. Jeg har blitt frelst av deres Equaliser merino t-skjorter for sommerlig bruk. Disse overgår _alt_ av tskjorter jeg har brukt på tur før. Svært luftige, ullegenskaper og tåler å brukes. Desverre er også disse ute av sortiment nå, men jeg har rukket å få tak i noen for å ha liggende. Bitihorn-tskjortene deres som visstnok hadde samme lovnader som equaliser merino var jeg ikke fornøyd med i det hele tatt. Ikke i nærheten av like luftig, og de var såppass smale i snittet rundt overarmene at det var umulig å lufte ut armhulene skikkelig (=fort dårlig lukt på lengre tur). Jeg handlet også nylig Tamok wool shirt - Denne liker jeg godt så langt. I motsetning til skjorter i bomull/flanell, så fungerer denne som et faktisk mellomplagg med ullegenskaper, noe som gjør den aktuell å faktisk _gå_ med på tur om det er kaldt nok. Den er såppass tettvevd i stoffet at den også holder litt vind ute. Holdbarhet kan jeg ikke si så mye på etter å kun ha eid den i 2 uker, men kvalitetsfølelsen er der i hvert fall, og det er ekstra ikke-ull materiale på utsatte områder som albuer og skuldre.
 23. Fikk en pakke i posten nylig med 4 stk 1:250000 kart over deler av Island, samt ett kart over hele Island. Noen kan jo sikkert gjette seg til hva sommerferien min blir brukt til neste år
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy