Gå til innhold
  • Bli medlem

n88b

Medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om n88b

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Takk for svar. Du har noen gode poenger. Det er kanskje jeg som er uvitende (og/eller idiot 🙂), men jeg klarer fortsatt ikke helt å fatte hvorfor det ikke skal funke å feste seg selv i et klatretau som er konstant rimelig stramt, som er godt festet i et møbel like innenfor et vindu og med en person lett tilgjengelig som kan bistå dersom stigen velter. Er det elastisiteten til klatretau som er problemet? Takk for innspill.
  2. @StrilalivTakk for tips. Jeg mener å ha lest at disse bruker "for lang tid" på å stoppe fallet dersom man faller. Jeg har jo også klatresele. Men har du erfaring med denne? @Barskekarsten og @Marius Engelsen Takk for tips. Lift er dessverre uaktuelt pga adkomst og terreng (tro meg). @Kjell IverGodt tips vedr. spann. Når det gjelder sidesikring: dette kan bli upraktisk når man skal flytte stigen ofte sideveis. Eller finnes det gode løsninger for dette? Det er relativt små flater det er snakk om. Vi har gjort samme jobb tidligere (vask+ 2 strøk) uten sikring, men det er ikke aktuelt å være usikret denne gangen. Det er altså snakk om en "nød"-løsning som skal stoppe et fall, som høyst sannsynlig ikke inntreffer. Hva med en innretning for rappellering? En brems á la Grigri+, vil jeg kunne føre tauet gjennom denne, og feste den til min klatresele? Og stramme/slakke ved behov (ofte), og at den samtidig stopper fallet dersom jeg faller?
  3. Hei! Muligens ikke det mest relevante spørsmålet på dette forumet, men prøver meg likevel. Vi skal male rekkehuset snart, ved bruk av stige. Høyeste punkt blir vel ca. 4-5 meter over bakken. Altså nok til å slå seg helseløs hvis uhellet er ute. Vi kommer til å være 2 stk hele tiden (en person holder/støtter stigen). Planen er likevel å ha en slags "nød"-sikring i form av tau og klatresele. Vi har gjort litt helt basic klatring, så vi vet hvordan selen skal sitte på (for eksempel hvordan sikre seg mot å falle ut av selen dersom man henger opp-ned). Vi planlegger å feste et tau inne i huset (eks. til et møbel som står inntil vinduet), og la det henge fritt ned. Vi skal sikre oss til dette med klatreselen. Spørsmålet er bare - hvordan? Tauet skal i utgangspunktet ikke belastes (vi skal ikke henge i det med mindre vi faller). Vi ønsker selvsagt å kunne justere slakken fortløpende, både strammere og løsere. Finnes det en smart innretning for dette? Taubrems? "Løkke"/krok som tillater å føre tauet gjennom når det er slakkt, men som bremser når det blir stramt (=hvis man faller)? For å understreke: dette skal være en nødløsning som ikke er tenkt brukt. Det planlegges ingen belastning. Det vil alltid være to personer til stede, slik at man raskt får satt opp stigen dersom den velter, og man slipper dermed å bli hengende i selen over lengre tid.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.