Gå til innhold
  • Bli medlem

Tuva turglad

Aktiv medlem
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

14 Neutral

Om Tuva turglad

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg har også thermarest sitt neo xlite og jeg elsker det!! Dameversjonen er enda varmere og er mitt absolutte favorittunderlag. Jeg bryr meg ikke om knitrelyden, den er ikke veldig høy. Har exped sitt geniale chair-kit og det fungerer fint også med dette underlaget, selv om det ikke fyller det helt ut (mumiefasong). Exped sitt kit er mye smartere enn alle andre jeg har sett, siden du kan ligge på det og heve ryggen og dermed øke komforten i teltet ca 1000 prosent. Eller bruke det som solseng utenfor teltet i godvær. Bretter bare det stoffet som er for mye under liggeunderlaget og dermed passer det inn.
  2. Vurderer å kjøpe et nytt og lettere telt, har exped mira 3 som jeg er superfornøyd med, men det veier 1,8 kg og det synes jeg er litt unødvendig tungt. Så nå ser jeg etter et mindre og lettere telt type 2 personers. Har sett på Nemo Hornet og lurte på om noen har noen erfaringer med dette?
  3. Har tenkt på det samme, greit å vite hva Urberg er. Kjøpte et digert liggeunderlag fra Urberg til å ha i teltet, det var utrolig digg at det dekket hele bunnen. MEN etter relativt kort tid slipper lufta ut og jeg har ikke klart å finne noe hull noe sted. Så foreløpig er jeg ikke så veldig imponert. Ultralett-teltene er jo heller ikke i nærheten av ultralette..
  4. Jepp. Dameversjonen har r-verdi på 5,4 og det virker til å reflektere varmen minst like bra som exped downmat, men det er som sagt ikke blitt testet under kaldere forhold enn minus 5 enda så helt bombastisk skal jeg ikke være.. Ved minus 5 var det helt tipp topp og jeg kjente ingen kulde fra det, slik som jeg synes jeg gjør fra Exped sitt. Jeg er klar over at det ikke er liggeunderlaget som er varmt, det er graden av refleksjon/tap av varme mot bakken. Men jeg har nå prøvd sea to summit, exped og thermarest lite neo og jeg synes ikke exped skiller seg ut som spesielt bra i forhold til de to andre, som begge har lavere r-verdi.. Som sagt ikke noe vitenskapelig test eller belegg for dette, har bare prøvd dem på tur og ikke merket den fantastiske effekten mange synes downmat har.
  5. Jeg har prøvd mange uike underlag og ble også veldig skuffet over downmat og at det ikke var varmere. Merket ikke noe forskjell fra det og andre luftunderlag med nesten halve r-verdien som jeg hadde fra før. Men er et tips med skumunderlaget oppå luft, det skal jeg prøve til vinteren! Jeg har tenkt det samme som deg, luften må jo sirkulere og da blir det jo kaldere. dunen vil bremse sirkuleringen, men ikke hindre den. Ergo vil det jo aldri bli supervarmt hvis man er en frossen type. Og det er jeg også. Jeg endte med å ha saueskinn oppå downmaten og det synes jeg hjalp. Har nå kjøpt et thermolite neo gult liggeunderlag og det virker faktisk varmere enn downmaten synes jeg. Har kun testet det i temperaturer ned mot minus 5 grader og der har det imponert, men vet ikke om det vil være like bra når det blir kaldere (må vente til vinteren for å teste det).
  6. Jeg siklet lenge på Big agnes Copper Spur , men det er utsolgt over alt. Har sett tre ulike aktuelle telt som jeg da kunne teste. Big agnes tiger wall , nature hike og exped ira. Endte med Exped Mira, 3 persons utgaven veide ca 1,5 kg og teltduken virket solid. god takhøyde. Tiger wall hadde en sinnsykt tynn duk, er copper spur sin like tynn? Da blir det for skrøpelig for mitt bruk iallefall.. Billigversjonen naturehike ser veldig fin ut, men det er veldig kort innertelt. Passer ikke en lang person. Derfor utgår det hos oss.
  7. Jeg sendte Norrøna en epost tidligere i år og de svarte at teltene ikke kom før neste år..
  8. Det har jeg også. Tror det er eldre enn meg og brukes nå jevnlig på tur!
  9. Det er så lett å bli helt utstyrsgal, noen som vil dele hva de er ordentlig fornøyd med av litt eldre utstyr? Det som er velbrukt og velprøvd og fortsatt er favoritten? eksempel: jeg har et gammelt trangia stormkjøkken. Oppgraderte det til gassbrenner og ble så fornøyd at jeg solgte primus mulitifuel-brenneren som jeg alltid synes bråkte. Så utrolig mye stillere brenner og fantastisk at den passer rett inn i settet. Har brukt den ned i over -20 og da ble det riktignok lite futt, men på "vanlige" turer høst vår og vinter fungerer den helt tipp topp. Sekken min er en Norrøna integral-ca 20 år gammel, men den er skikkelig god og utrolig holdbar. Ingen slitasje på den (lurer på hva den er laget av egentlig..) selvsagt finnes det lettere og mer fancy men den duger utrolig bra. Var skitten og støvete etter et opphold på loftet men etter et såpebad ser den ny ut. Masse gode justeringsmuligheter. Eneste den mangler er hevbart topplokk. Gamle soveposen er derimot noe ordentlig drit, stor og tung og kald. Så der har utstyrfreaken i meg handlet ny.. 😁
  10. Jeg har også dette på ønskelista mi.. Ser det står leveringsdato 5.4 har du fått ditt før det?
  11. Du spurte om tempo, erfaringen min er at det går ganske mye fortere enn rolig gåtempo med en flink trekkhund. Om det går for sakte, er det en del hunder som mister motivasjonen og begynner å snuse osv. Om du går på ski med en trekkhund går du fortere enn turkameraten uten hund og du tar gjerne igjen noen også. Forutsetter selvsagt at du går og ikke bare står der. Veldig gøy å suse forbi andre skiløpere i fin stil uten å slite deg ut.. Er hunden din trent i spann først, har du en kjempefordel. Men så er de sjelden så godt sosialiserte på feks buss og trikk, være inne osv. Så om du vil ha med deg hunden på slike ting så må du sette av litt tid til miljøtrening så går det også fint..
  12. Hei! Jeg lurer på om noen her vet; hvordan er Lars Monsen sitt utstyr og klærne han produserer under sitt merkenavn med tanke på miljøvennlighet, bruk av resirkulerte materialer og om det er produsert på fabrikker der arbeiderene har det bra? Jeg har sendt epost til kundeservice og spurt men ikke fått svar. Den ene lua (Katnosa beanie)er produsert i 100% akryl, det vil jo si 100% plast. Her står det heller ikke noe om det er resikulert eller ikke. Det Aclima produserer er jo ull så det regner jeg med er helt ok bærekraftighet.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.