Jump to content

Jeanetts

Medlem
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

About Jeanetts

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jeanetts's Achievements

  1. Hei! Er det noen som har vært på Hardangervidda den siste tiden, som vet om hyttene er åpent for salg? Og om det går ann å bare stikke innom i disse korona tidene? og hvis det er mulig, hva slags utvalg som er tilgjengelig der? Hadde vært greit å kunne kjøpt noe påfyll der, istedenfor å dra med seg alt for en ukes tur. Da sparer man litt vekt. Vi tenker mer strekningen rundt Sandhaug, Litlos og område rundt der. Nøyaktig rute er ikke satt opp enda, da vi tar det litt som det kommer.
  2. Takk for svar! Nøyaktig vekt på sekk er vanskelig å estimere nå, men som du også sier har vi fordelen ved å fordele vekt på «camp» utstyr. Men jeg vil nok tippe på en rundt 25kg. På vanlige helgeturer ligger sekken på 18kg omtrent, og da har jeg med alt av utstyr, inkl 3L vann og selvfølgelig litt vin. Det som blir ekstra til denne turen er mer mat og klær og vann blir funnet underveis. Så grovt regnet vil jeg tippe på rundt 25kg. Med hovedsak kun nødvendig med kun vin til «luksus og nytelse», av mat går det kun i frysetørket turmat og havregryn for å spare vekt og plass. Grunnen til at vi prøver å fastslå antall dager er at vi planlegger å bruke en natt på Haukeliseter når vi kommer frem. Da vi ikke går rundtur, har vi heller ikke med bil. Så dermed vil vi avslutte med en natt på Haukeliseter for en god dusj og avslapping før busstur hjem dagen etterpå. Og vil gjerne tro vi må booke denne overnattingen en god tid i forveien.
  3. Hei! Har planer om å gå Hardangervidda i sommer- slutten av Juli. Planen er å gå fra Dyranut - Haukeliseter og sove i telt. Har planlagt en form for hytte til hytte rute, selvom vi skal bruke telt pga enklere navigasjon da dette er første vidde tur. Planen er Dyranut - Sandhaug - Litlos - Middalsbu - Haukliseter. Vi tenkte å gjennomføre dette på 4 dager, men lurer på om dette kanskje kan bli i det meste laget med omlag 25km i gjennomsnitt hver dag med tung sekk? Hvordan er evnt terrenget? Om noen har gjennomført lignende å dele erfaringer? Om noen har gått samme rute, hvor lang tid brukte dere? Lurer også ifht «toalett» og søppel. Er det søppelkasser til å kaste søppel underveis, ved hytter f.eks? Eller må man belage seg på å bære søppelet for hele oppholdet? Og siden Hardangervidda er er nasjonalpark er det innafor å grave ned «nr2» eller må man ta med seg poser for dette og? Dere som har brukt flere dager på vidda, hvordan har dere løst dette? Tar også gjerne imot flere tips om turen dersom noen har gått samme rute eller i nærheten. Dette er første gang på så lang tur og over Hardangervidda, hittil har det bare vært en helgeturer rundt om i nærmiljø. Har et stabilt og vanntett kuppeltelt som er testet på fjelltopper i kraftig vind og stått helt stødig, har sekk på både 70 og 85L, dun sovepose med komf temp på 0 grader og gode Salomon fjellsko. Så ser for meg at utstyret skal være i orden, så tenker mer å forberede meg på selve turen. Takker for all hjelp
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy