Jump to content

Kristofffer

Aktiv medlem
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

About Kristofffer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kristofffer's Achievements

 1. som tittelen sier.. Hører dog med litt bakgrunnshistorie. Var nylig på fjelltur med en rutinert turkompis. På fjellet var det noen minusgrader. I middagspausen tok vi frem multifuelbrenneren hans, og til den brukte vi «primus winter gas». Den var det dårlig futt i, så jeg rådet han til å snu gassboksen opp/ned - slik jeg har lest tips om her og flere andre steder tidligere. Jeg har også selv brukt dette «trikset» med stort hell. Denne gangen ble det derimot noe mer dramatisk. I løpet av minuttet hadde «plutselig» både brenner og gassboks voksende flammer. Det kunne nok gått værre hadde vi ikke fått slukket flammene raskt. Det vi nå, og særlig jeg, lurer på er hva som har skjedd. Hvorfor har dette aldri skjedd med meg og min primus easyfuel? Hvordan kan flammen spre seg så raskt fra brenneren og til selve boksen? Er det slik at kun enkelte brennere er konstruert for å brukes med boksen opp/ned? Oppklarende svar mottas med takk.
 2. Til deg og alle andre som har svart prøvde jeg dette nå på tur i Langsua. Det fungerte bra og tarpen var svært kjærkommen da regnet meldte sin ankomst! Takk til alle for gode innspill! Kan varmt anbefale denne løsningen😃
 3. Ikke dumt å bruke fiskestangen! Takk for gode tips.
 4. Strålende! Dette er akkurat det jeg ville høre😃
 5. Hei fjellfolk. Jeg, som mange andre, har en tarp jeg har blitt veldig glad i - og den ønsker jeg nå å ta med på høyfjellet. Det er det flere utfordringer med, som for eksempel kraftig vind og ingen trær til å få «luft» under tarpen med. Jeg bruker ikke staver når jeg går og har heller ikke med padleårer. Det jeg lurer på da er; Kan en tarp settes opp MELLOM to telt (hvilende oppå begge) eller vil det bli for tungt for teltene, slik at de kan bli skadet? Om noen har andre tips til oppsett på høyfjell/terreng uten trær (og man ikke har med staver eller årer) tas de i mot med stor takk!
 6. Hjertelig takk for gode tips! Skal definitivt teste dette på teltet mitt.
 7. Det skal jeg sjekke ut om ikke det funker med vanlig silikon og teltstoff
 8. Takk, det er dette svaret jeg har ventet på! Ville du sagt at «dette» er helt vanlig silikon?
 9. Ja, har hørt om dem, men enda ikke prøvd. Har du erfaringer med dem selv? Jeg er i utgangspunktet ute etter å reparere selv men kommer helt klart til å ta kontakt med utigjen dersom ikke jeg får det til.
 10. Det kan jo være et godt alternativ. Har du brukt dette som permanent reparasjon, og på hvilket telt?
 11. Takk for svar. Jeg har prøvd både tear-aid og gorillateip og har som du sier erfart at det ikke fester skikkelig på silnylon.
 12. Hei. Det er lang ventetid på reparasjon hos Sømhuset så jeg snuser på muligheten for å reparere mitt Hilleberg Akto selv. Det har fått en liten rift i ytterduken, om lag 7 mm lang, og etter litt googling ser det ut til å være en forholdsvis enkel reparasjon. Kom over en video på YouTube og lurer på om noen her har testet samme metode og kan fortelle noe om hvor bra det fungerer. Setter også pris på eventuelle andre forslag (utover å sende det inn til sømhuset) Her er videoen:
 13. Hei. Jeg ønsker, som tittelen tilsier, å høre forumets erfaringer med myggnett til hengekøyebruk. Mer spesifikt lurer jeg på om et myggnett vil passe hengekøyen når den er HELT stram. i bildene under ser dere normalt oppsett (slapp køye) og oppsettet jeg bruker (så stram køye som mulig). Jeg har den sånn fordi jeg ikke liker å sove i bananform. Køyen min er 3 meter lang og de flest køyemyggnett sies å være omtrent så lange. Det som derimot bekymrer meg er produktbildene og videodemonstrasjonene av slike nett, som kun viser køyene i «slapt» oppsett. så mitt spørsmål er; Har noen testet myggnett i stram hengekøye? Hvordan funket det? Eksempel på videodemonstrasjon som bekymrer meg:
 14. Takker for alle gode svar så langt. Det er interessant å se hva dere setter pris på i camp😃
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy