Gå til innhold

Andreas N.

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  34
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Ikke umulig at Messner er den eneste som har gjort det udiskutabelt solo. http://www.adventurestats.com/tables/EverestO2Fat.shtml Statistikk over forsøk på Everest med og uten oksygen
 2. Du får det til å høres ut som om ingen har gått solo og uten oksygen til Everest før og at dette er dumdristig fordi Traa nå har funnet ut han skulle gjøre det. Vet ikke antallet men dette er jo selvfølgelig ikke noe Traa har funnet på selv, det er blitt gjort før som du sikkert vet, kanskje ikke så mange solo, men uten oksygen er det vel mange som forsøker å gjøre hvert år. Ed Viseturs og ikke minst Messner gjorde jo dette allerede på 70- 80-tallet. Og når det gjelder det sarkastiske, dog utrolig morsomme eksempelet ditt, så er jo det ikke så annerledes enn hva en viss Thor Heyerdahl fant på men ble nasjonalhelt... "La oss dra over Stillehavet i en sivbåt basert på tegninger fra pyramidevegger". Det Traa gjorde var ikke nødvendigvis mer dumdristig enn andre som er på Everest gjør, hvert år er det folk som går både med oksygen og i store velordnete ekspedisjoner som blir liggende igjen på fjellet. Problemet med Everest nå er at det som tidligere var forbeholdt personer som var etablert i et klatremiljø og dermed dannet egne ekspedisjoner, er blitt en kommersiell bransje der "alle" som har penger i teorien kan komme seg opp. "Profesjonelle eventyrere" som er avhengig av å selge bøker/holde foredrag for å leve av ekspedisjonene sine, må av denne grunn gjøre noe ekstraordinært for å tjene penger og opprettholde livsstilen.
 3. Andreas N.

  K2

  En av Norges polarhelter Erling Kagge blir heller ikke fullstendig annerkjent av Explorerweb. De har såvidt jeg kan se ikke Erling Kagge på "unnsupported" listen til Norpolen www.adventurestats.com/tables/npuns.shtml Antageligvis pga at det tredje ekspedisjonsmedlemmet ble skadet og måtte hentes ut i 1990 slik at Kagge og Ousland fortsatte alene. I Norge vil vel de aller fleste interesserte fnyse av det og kalle Kagge og Ouslands ekspedisjon i 1990 for "unsupported". Sträng har vært på "feil topp" på Shispangma og snudde 150 meter under toppen første gang han forsøkte seg på Everest, men klarte toppen året etter. For en sofagris som meg uten noen som helst erfaring virker prestasjonene imponerende uansett. For potensielle sponsorer er det sikkert også mer imponerende å lese en "pyntet" CV og kan for Sträng bety mer penger til framtidige ekspedisjoner. Men for ekteparet Sjøgren er fjelltopper hellig og det er visse regler som skal følges (akkurat som med Erling Kagge) dermed blir det "blasfemi" det Sträng har på CVen og det har sikkert irritert dem lenge. Av den grunn har hans gedigne mediadekning sannsynligvis vært en gylden mulighet for dem til å angripe ham. Om kritikken er riktig eller ei har intet grunnlag til å utttale meg om. PS Som sagt er jeg bare en sofagris som kun liker å lese om ekspedisjoner, er i tillegg ikke særlig glad i tau og høyder. Har derfor ingen personlig erfaring med klatring og/eller ekspedisjoner slik sikkert mange andre her på forumet har. (Så hvis noen mener jeg ikke bør uttale meg kan jeg godt slette innlegget.)
 4. Var på Fannaråkhytta i sommer og kom inn i en diskusjon om alkohol på DNT-hytter. En i følget hadde snakket om den iskalde ølen han skulle ha på toppen og ble følgelig skuffet når han oppdaget at det ikke ble solgt alkohol på hytten. Det serveres da vitterlig alkohol på andre DNT hytter? Mener å ha kjøpt både på Skogadalsbøen og Østerbø. Enda en annen jeg snakket med fortalte om en guide på Galdhøpiggen som hadde solgt øl på toppen og ble sparket i ettertid. Så mitt spørsmål blir: Er det forbud mot salg av alkohol over 2000 meter i Norge?
 5. Andreas N.

  Swix Extreme Composite

  http://www.sportsnett.no/m?/wsp/sportsnett/webon.cgi?func=show&table=PRODUCT&func_id=SWI2&var_1=SWI2-130&categorynu=W1&categorytxt=Staver&produkt=Swix%20Extreme%20Composite Noen som har erfaring med denne? Ser ikke helt fordelen med lengre håndtak, må man ikke justere håndløkken også?
 6. Min oppfatning er at utlendinger gjerne har med seg mye mer enn man strengt tatt behøver. Alle har vel hørt vandrehistorier om tyskere med 25 liters vanndunk oppå en allerede gedigen ryggsekk når de kun skal gå fra hytte til hytte sommerstid.
 7. Andreas N.

  Hogst på Ulriken

  Hva syns folk som bruker byfjellene i Bergen om skogveksten rundt f.eks Ulriken? Gikk opp Isdalen i helgen og syns det er altfor masse trær der. Begrepet "fjellvandring" syns jeg nesten ikke passer før man er oppe på Vidden. Så vidt jeg vet er skogen plantet der en gang på 50-60 tallet, noen som vet hvorfor? Er det ikke på tide med en skikkelig hogst i fjellsiden på Ulriken?
 8. Andreas N.

  Til fots til Skålatårnet

  Noen som vet om forholdene opp til Skålatårnet nå? Når er det vanlig at man kan begynne å gå til fots opp uten å møte på snø?
 9. Andreas N.

  Lhotse

  http://www.mounteverest.net/news.php?id=1993 Nådde toppen i dag!
 10. Andreas N.

  Ekspedisjon - bare lurer

  Er vel ikke bare frøken Skog som "tilstadighet" er på tur. Petter Kragseth forsøker seg vel på Mt.Everest for andre gang på to år. Brødrene Gangdal dra jo til 8000 metere nesten hvert år. Den eneste jeg skjønner at kan drive med dette er Børge Ousland siden han har funnet en nisje med guidete nordpol turer.
 11. Andreas N.

  Ekspedisjon - bare lurer

  Denne karen gjør nå det http://www.npl2.no/ Mener også å ha hørt om en som først gikk til Nordkapp for så å padle helt til Oslo Her også en variant: http://www3.utsidan.se/engerstrom/ Så glemmer du også at Amundsen og gjengen bare var halvveis når de nådde Sydpolen. Det samme gjelder første mann på Nordpolen. Kan diskuteres om moderne hjelpemidler rettferdigjør at man sier man er kommet i mål når man har nådd nordpolen. Det viktigste er nå at du har det kjekt på tur, uansett hvordan du kommer deg hjem igjen...
 12. Andreas N.

  Lhotse

  Så i programmet om Everest2005 ekspedisjonen at de andre norske som nådde toppen var rimelig ampre på måten Jon Gangdal gikk fra de andre på toppdagen. I ettertid "unnskyldte" Jon Gangdal seg med at det var forskjellig erfaringsgrunnlag mellom ham og de andre. Ser at han også bruker dette som en mulig forklaring på konflikten som har oppstått mellom Sven Gangdal og det andre ekspedisjonsmedlemmet her http://pub.tv2.no/nettavisen/friluftsliv/article624919.ece
 13. Andreas N.

  Kilimanjaro og Eco Expeditions

  Hvis du får alt det til 27000 så tror jeg det er et veldig bra tilbud. Tviler sterkt på at du finner noe billigere da. God tur med EcoExpeditons
 14. Andreas N.

  Kilimanjaro og Eco Expeditions

  Når du sier at flyturen ligger på 10-12000, er det til Kilimanjaro Airport du har søkt på da? Du har ikke vurdert å dra til Nairobi istedet, tror det er billigere. Skal ikke være noe problem å kommme seg fra Nairobi til Moshi med buss. Hvilken rute og hvor mange dager i fjellet er tilbudet på? I tillegg sier du ikke noe om hvor mange dager dere får i Zanzibar og på safari. Vet at www.guerba.com har mange turer til Kilmanjaro og safari, men gjerne ikke til Zanzibar. Dessuten mener jeg at parkavgiftene i Kilimanjar ble høyere i fjor eller noe, mulig at enkelte da syns 27000 hørtes drøyt ut. Mulig at det er billigere hvis du reiser utenom høysesongen...
 15. Andreas N.

  Kilimanjaro og Eco Expeditions

  Tror kanskje du kan spare litt hvis du velger et utenlandsk firma. Mitt inntrykk er at norsk guide automatisk betyr betydelig dyrere opplegg.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.