Jump to content

Ekspedisjonsmann

Aktiv medlem
 • Posts

  39
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ekspedisjonsmann

 1. Kite mistet på Hardangervidda 25 mars, 500m fra Dyranut Fjellstue. Blåste østover mot retning Stigstuv turisthytte. Kiten er av merket FlySurfer, hvit med blå detaljer og på 10 kvadrat. Min søster som mistet denne ville vært evig takknemlig om noen tilfeldigvis skulle finne den! Har gitt beskjed til hyttene i området, men skader aldri å prøve her og. Om noen skulle snuble over denne kiten blir min søster evig takknemlig!
 2. Jeg har brenneren fra Fire Maple, FMS-100T. Vindskjermen her er faktisk veldig god, har brukt den på høyfjellet uten at jeg har sett behovet for en ekstra skjerm. Den har også dobbelt forvarmingsrør og man kan snu gassboksen opp ned for økt effekt om vinteren. Rett og slett vel anvendte penger synes jeg. Sparer vekten en ekstra vindskjerm utgjør og.
 3. Det stemmer det du skriver, så dette er min høyst personlige mening av disse to brennerene. Liker rett og slett gass bedre da det blir mye mindre grisete (synes jeg, andre kan ha andre preferanser).
 4. Jeg betaler heller en hundrelapp ekstra for å få norsk reklamasjonsrett på 5 år og jeg slik kan forholde meg til en norsk forhandler. Det er en meget rimelig garanti. Så slipper man også å måtte vente 2-5 uker på at den kanskje deiser ned i postkassen. Brenneren Tom 42 nevner, Fire Maple FMS-100t har jeg for øvrig god erfaring med. Kjøpte den som en erstatning for en MSR Whisperlite International. Må si jeg liker den fra Fire Maple bedre.
 5. Både garanti og reklamasjon følger varen i Norge.
 6. Bare husk på at du ikke skal bruke utstyr med varmevekslere inne i teltet. Se gjerne denne tråden: [Hidden Content]
 7. Flott artikkel @Svalin! "Men det er forskjell på gryter. Ulvang og Aasheim hadde brukt en Primus EtaPower-kjele med varmeveksler. Denne kjelen sørger for en stor reduksjon i drivstofforbruket, men FFI påviste at den samtidig økte kullosutslippet 10-20 ganger i forhold til en vanlig, flatbunnet kjele." "Dersom du ikke har pålitelige målinger på ditt system bør du ikke bruke kjeler med varmeveksler inne i teltet!" Nyttig info å ta med seg..
 8. @Lars J Allrando.no selger neoprentrekk til disse flaskene. @TurNisse Man må ikke til utlandet, jeg kjøpte min flaske her: 700ml titandrikkeflaske Med titanflaske kan du koke vann i flasken. Bare setter den på gassbrenner eller legger den i bålet. Ganske praktisk, jeg dropper ofte å ta med kjele om jeg kun skal koke vann til engangssuppe eller kaffe/te, rense vann etc.
 9. Jeg vil heller gå den andre veien og si at aluminium er materialet som ikke burde brukes i produksjon av kokekar. Titan har et smeltepunkt på rundt 1665 grader celsius, mens aluminium har smeltepunkt på under det halve, rundt 660 grader celsius. Nå var det veldig vanskelig å finne hvilken type titan Eagle bruker i sine produkter, men om det er det samme som Keith bruker er det Grade 2 og helt trygt i høye temperaturer. Kilde for Keith grade 2: "Lett, sterkt, biokompatibelt og miljøvennlig. Dette er hovedegenskapene til titanproduktene vi selger. Alle våre produkter er produsert i ulegert grad 2 titan, helt rent, helt naturlig. Alle våre kjelesett, kopper og flasker kan brukes direkte på bål og gassbrennere da titan tåler meget høy varme. " Over til teksten og advarselen tenker jeg at dette er en overdreven advarsel for å unngå reklamasjoner.
 10. Ligner veldig på denne, halv pris her: [Hidden Content]
 11. Jeg bruker denne kjelen fra Keith og jeg slenger den på bålet rett som det er. Det går helt supert. Titan er et av de få materialene på jord som er helt harmløst, så det er ingen fare tilknyttet, i forhold til aluminium og stål. Titanet i kjelesettet jeg bruker er Grade 2 titan, dvs helt rent og ulegert så det er helt rent. Man ser det blant annet på at det blir lett fingeravtrykk på titanet. Fire Maple FMS-100T har forvarmingsrør og er av "deilig" titan. Den har også integrert vindskjerm og kommer med tenner. Har blitt standard oppakning på vinteren hos meg
 12. Vi ønsker oss kvinnfolk. Fra spøk til alvor ville jeg som mann i hans posisjon ønsket meg noe personlig. For eksempel en opplevelsestur, VIP-billetter til konsert med favorittbandet eller hjemmesnekret fotoalbum med alle opplevelser og turer vi har hatt sammen fra starten av forholdet til dags dato. OM du går for noe turutstyr eller annet, kjøp noe som har skikkelig god kvalitet og som varer. Sinn-klokkene en her nevner er fantastisk gode. Har en slik i titan. Ikke en ripe på den etter 4 års bruk, som et eksempel på god kvalitet.
 13. Om du ennå er ung kan du låne telt av Oslo Kommune, Frigo kaller de det. www.frigo.no
 14. Kunne vørt interresant å vite hvem av oss som løper i morgen? Om noen løper i det hele tatt, eller om alle stikker seg unna til skogs? Jeg løper i hvert fall klasse A1, P06. Er vel bratteste rett opp fra Slemdal. Artig (hark hark). Hvor løper vi andre?
 15. Legger bare til at brenneren fra Biltema er en FMS-116 og ikke FMS-116T. Hos Fire Maple står disse T-ene etter modellnummeret for Titan. Eneste forskjellen er da materialet, vekten og at kvaliteten på titanversjonen er hakket bedre.
 16. Titan tåler langt høyere temperatur enn aluminium og stål så det skal gå bra Bare hyggelig
 17. Jeg har et titankjelesett fra Keith til 499,- jeg er veldig fornøyd med! Veier kun 168 gram, det er jo et pluss. Stekepannen er på 400ml og gryta er på 800ml. Har vært nok til å fø en storspist kar som jeg må innrømme jeg er på tur, så kan godt hende det er nok til ditt bruk og.
 18. Har selv i det siste en del erfaring med Fire Maple. Disse produserer faktisk for mange av de store merkene du ser hos xxl, gmax, fjellsport og alle andre. Produsenter som Optimus, Eagle, Kovea, Karrimor, Monatauk bruker brennere herfra, eller deler fra denne fabrikken. Fire Maple samt en fabrikk til i Kina er de som bruker mest i verden på research & development på brennere. Har selv brukt en slik Fire Maple brenner et halvt år uten problemer. Fire Maple FMS 300T som Jan Erik nevner er den letteste brenneren du får tak i som er godkjent. Kjøpte i tillegg [Hidden Content] (Fire Maple 116T) som jeg bruker med større kjeler, denne kan "putre" og har i tillegg et mye større brennerhode som gjør den praktisk med store kjeler, dvs. kan brukes mer enn til kun å koke vann. Fåes til ca. 300 som jeg synes var et godt kjøp.
 19. Tok meg en lur på toppen av Norges tak, Galdhøpiggen til fots(!) påsken 2013. Anser meg selv som i meget god form, men her brukte vi faktisk 9 timer opp...
 20. Titankjelesett med kokekar på 0,8 liter og stekepanne på 04, liter til 399,- hos [Hidden Content]= Rimeligste jeg har sett noensinne i Norge.. Vanntett 20x28cm pose til elektronikk etc. Bruker min til å holde kart og mobil tørr på tur 30,- [Hidden Content]
 21. @Oddbjørn Har testet Fire Maple brenneren nå. For min del brukes denne når jeg er på kortere turer, til å koke meg en kaffekopp eller tilberede et lite måltid, som posesuppe eller lignende. Til mitt bruk er den perfekt. Har også kokekar fra Fire Maple i titan, hvor gassboksen og denne brenneren går direkte ned i. Brenneren med slange heter FMS-117T. Har nettopp bestilt den og på grunn av det du nevner, at den nok skjermer mer for vind samtidig som den vil være mer effektiv når man skal lage mye mat eller koke mye vann. @Jan Erik Hansen Spennende at det er flere som oppdager disse merkene. Jeg kjøpte også min fra samme sted du handlet, allrando.no. Kunne bestilt fra Kina og ventet en måned, men betaler heller den hundrelappen ekstra for norsk garanti og mye raskere levering. @Johan2000 Den BRS-brenneren du nevner kan være farlig. Heatsinken på denne er såpass liten at den varmer opp gassboksen veldig raskt. Mange tråder om dette på nettet. Det er mange toppmonterte brennere som varmer opp gassboksen, men denne gjør det litt for raskt på grunn av den bittelille heatsinken den har. Det er en grense på hvor mye vekt man kan kutte fra slike brennere, og jeg tror Fire Maple sin er så langt det går. Ellers er jeg enig i at brenner med slange er bedre på lengre turer. @Omnilite Nå begynner det å bli mange brennere her (fordi jeg akkurat bestilte 117T med slange), men ser som du nevner at 116T har større brennerhode. Da er nok 116T beregnet for litt større kjeler kontra 300T som jeg har. Bruker rundt 4 min på full guffe til å koke opp en 350ml kopp med vann. Hvordan er 116T i forhold tror du? Skal se neste gang jeg drar den frem om jeg ikke får målt hvor mye gass den forbruker på samme literstesten du tok. Kunne vært spennende med en sammenligning der..
 22. Stygt redd jeg faller innenfor den gruppen når jeg i dag byttet ut Primus Express Ti brenneren min på 72gram til den letteste jeg fant, på 45gram.... Men da kom jeg i det minste under den gyldne grensen på 250gram (248 for å være presis) for brenner og boks! Går rett i Ula-equipment sekken min på 900gram. Har fått et helt annet turliv siden jeg gikk over til ultralight. Får aldri vondt i ryggen lenger. Himmel
 23. Har du prøvd å kontakte Norrønas reparasjonsavdeling? Vet sekken er gammel, men folkene hos Norrøna er utrolig flinke. Sier de nei er det pga. policy og ikke fordi det er umulig. Verdt å prøve i det minste! Reparasjonssenter Norge Norrøna Sport Nye Vakås vei 20 N- 1395 Hvalstad Norway t: (+47) 66 77 24 10 e-post: [email protected] Åpningstider telefon: mandag - fredag 08.00 - 16.00
 24. Allrando.no satte ned prisene igjen på vannrensetabletter. 59kr for 100stk. Dette er ca. 1/3 av prisen hos de store kjedene. [Hidden Content]= De har også titanspork til 89kr nå. Har den samme, den er skikkelig god. [Hidden Content]= Salget går ut i dag i følge facebook.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy