Jump to content

Ekspedisjonsmann

Aktiv medlem
 • Posts

  39
 • Joined

 • Last visited

About Ekspedisjonsmann

 • Birthday 04/25/1985

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,326 profile views

Ekspedisjonsmann's Achievements

 1. Kite mistet på Hardangervidda 25 mars, 500m fra Dyranut Fjellstue. Blåste østover mot retning Stigstuv turisthytte. Kiten er av merket FlySurfer, hvit med blå detaljer og på 10 kvadrat. Min søster som mistet denne ville vært evig takknemlig om noen tilfeldigvis skulle finne den! Har gitt beskjed til hyttene i området, men skader aldri å prøve her og. Om noen skulle snuble over denne kiten blir min søster evig takknemlig!
 2. Jeg har brenneren fra Fire Maple, FMS-100T. Vindskjermen her er faktisk veldig god, har brukt den på høyfjellet uten at jeg har sett behovet for en ekstra skjerm. Den har også dobbelt forvarmingsrør og man kan snu gassboksen opp ned for økt effekt om vinteren. Rett og slett vel anvendte penger synes jeg. Sparer vekten en ekstra vindskjerm utgjør og.
 3. Det stemmer det du skriver, så dette er min høyst personlige mening av disse to brennerene. Liker rett og slett gass bedre da det blir mye mindre grisete (synes jeg, andre kan ha andre preferanser).
 4. Jeg betaler heller en hundrelapp ekstra for å få norsk reklamasjonsrett på 5 år og jeg slik kan forholde meg til en norsk forhandler. Det er en meget rimelig garanti. Så slipper man også å måtte vente 2-5 uker på at den kanskje deiser ned i postkassen. Brenneren Tom 42 nevner, Fire Maple FMS-100t har jeg for øvrig god erfaring med. Kjøpte den som en erstatning for en MSR Whisperlite International. Må si jeg liker den fra Fire Maple bedre.
 5. Både garanti og reklamasjon følger varen i Norge.
 6. Bare husk på at du ikke skal bruke utstyr med varmevekslere inne i teltet. Se gjerne denne tråden: [Hidden Content]
 7. Flott artikkel @Svalin! "Men det er forskjell på gryter. Ulvang og Aasheim hadde brukt en Primus EtaPower-kjele med varmeveksler. Denne kjelen sørger for en stor reduksjon i drivstofforbruket, men FFI påviste at den samtidig økte kullosutslippet 10-20 ganger i forhold til en vanlig, flatbunnet kjele." "Dersom du ikke har pålitelige målinger på ditt system bør du ikke bruke kjeler med varmeveksler inne i teltet!" Nyttig info å ta med seg..
 8. @Lars J Allrando.no selger neoprentrekk til disse flaskene. @TurNisse Man må ikke til utlandet, jeg kjøpte min flaske her: 700ml titandrikkeflaske Med titanflaske kan du koke vann i flasken. Bare setter den på gassbrenner eller legger den i bålet. Ganske praktisk, jeg dropper ofte å ta med kjele om jeg kun skal koke vann til engangssuppe eller kaffe/te, rense vann etc.
 9. Jeg vil heller gå den andre veien og si at aluminium er materialet som ikke burde brukes i produksjon av kokekar. Titan har et smeltepunkt på rundt 1665 grader celsius, mens aluminium har smeltepunkt på under det halve, rundt 660 grader celsius. Nå var det veldig vanskelig å finne hvilken type titan Eagle bruker i sine produkter, men om det er det samme som Keith bruker er det Grade 2 og helt trygt i høye temperaturer. Kilde for Keith grade 2: "Lett, sterkt, biokompatibelt og miljøvennlig. Dette er hovedegenskapene til titanproduktene vi selger. Alle våre produkter er produsert i ulegert grad 2 titan, helt rent, helt naturlig. Alle våre kjelesett, kopper og flasker kan brukes direkte på bål og gassbrennere da titan tåler meget høy varme. " Over til teksten og advarselen tenker jeg at dette er en overdreven advarsel for å unngå reklamasjoner.
 10. Ligner veldig på denne, halv pris her: [Hidden Content]
 11. Jeg bruker denne kjelen fra Keith og jeg slenger den på bålet rett som det er. Det går helt supert. Titan er et av de få materialene på jord som er helt harmløst, så det er ingen fare tilknyttet, i forhold til aluminium og stål. Titanet i kjelesettet jeg bruker er Grade 2 titan, dvs helt rent og ulegert så det er helt rent. Man ser det blant annet på at det blir lett fingeravtrykk på titanet. Fire Maple FMS-100T har forvarmingsrør og er av "deilig" titan. Den har også integrert vindskjerm og kommer med tenner. Har blitt standard oppakning på vinteren hos meg
 12. Vi ønsker oss kvinnfolk. Fra spøk til alvor ville jeg som mann i hans posisjon ønsket meg noe personlig. For eksempel en opplevelsestur, VIP-billetter til konsert med favorittbandet eller hjemmesnekret fotoalbum med alle opplevelser og turer vi har hatt sammen fra starten av forholdet til dags dato. OM du går for noe turutstyr eller annet, kjøp noe som har skikkelig god kvalitet og som varer. Sinn-klokkene en her nevner er fantastisk gode. Har en slik i titan. Ikke en ripe på den etter 4 års bruk, som et eksempel på god kvalitet.
 13. Om du ennå er ung kan du låne telt av Oslo Kommune, Frigo kaller de det. www.frigo.no
 14. Kunne vørt interresant å vite hvem av oss som løper i morgen? Om noen løper i det hele tatt, eller om alle stikker seg unna til skogs? Jeg løper i hvert fall klasse A1, P06. Er vel bratteste rett opp fra Slemdal. Artig (hark hark). Hvor løper vi andre?
 15. Legger bare til at brenneren fra Biltema er en FMS-116 og ikke FMS-116T. Hos Fire Maple står disse T-ene etter modellnummeret for Titan. Eneste forskjellen er da materialet, vekten og at kvaliteten på titanversjonen er hakket bedre.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy