Jump to content

SteinarL

Aktiv medlem
 • Posts

  148
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

SteinarL last won the day on June 9

SteinarL had the most liked content!

Reputation

229 Excellent

About SteinarL

 • Birthday 03/07/1961

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Vandringer i fjell og skog.
  Rypejakt
  Fjellfiske
  Skitur utenfor løyper
 • Location
  Sandnessjøen

Recent Profile Visitors

4,930 profile views
 1. Omnia er genial. Vi bruker den i "fjellbobilen" (også kalt bybobil )vår, så den funker nok utmerket også på kajakktur. Alt som kan lages i stekeovn kan lages i Omnia. Det er vel råvarene som begrenser mulighetene, mindre plass i en kajakk enn i en fjellbobil. Innbakt pizza og omeletter er enkle retter som passer fint i Omnia. Oppskrifter & tips - Omnia (omniasweden.com)
 2. Stort mer klassisk enn dette er det vanskelig å finne: https://no.helle.com/products/helle-saga-siglar-1 Har fortsatt min kniv fra 1980. Da het den Viking. Dagens Helle Viking har bladlengde 11 cm. https://no.helle.com/products/helle-viking-1 Lønn fra sommerjobb på Intersport ble i stor grad motregnet mot turutstyr😅
 3. Har aldri prøvd walk king, men Holt er mykere i hælen enn mange andre. Pleier å bytte innleggssåle, men i Holt har det ikke vært nødvendig. Enda😊
 4. Jeg kjøpte Holt i vår, til erstatning for Lyng, som jeg også syntes var tynn i sålen. Holt er stødigere. Merk at den har smalere passform (regular) enn de fleste andre Alfa skoene (wide)
 5. Nepsteinen, Helgelands egen Trolltunge. Best å holde seg på trygg avstand, 300 meter rett ned i Ranfjorden.
 6. God jul og godt nytt år til alle vandrere. Hilsen Crispi Valdres og Titan
 7. Foretrekker lærsko, særlig om vinteren. Og Titan funker fint til mitt vinterbruk. God tur i skauen
 8. Jeg kjøpte Crispi Titan NW i vår. Titan passer min fot veldig godt, og de oppleves lette selv om de er høye. Var litt spent på overgangen fra en ren skallstøvel (Lundhags professional) til goretex sko. Lundhags er jo bare å tømme for vann, skifte såler og strømper og så gå videre . Men Titan har fungert utmerket i et vekslende "sommervær" i Helgelandsfjellene. De er ikke av de stiveste støvlene, men støtten er OK til mitt bruk. Har ikke opplevd noen overtråkk i steinur og annet ulendt terreng. I mer "bortoverfjell", feks Lahkko nasjonalpark, var de veldig behagelig å gå lange etapper med. Jeg setter pris på at de er såpass lette, særlig under rypejakt med mye opp og ned i til dels bratte fjellsider.
 9. Crispi Valdres er etter sigende svært komfortable, og fargene stemmer bra:-) https://www.outnorth.no/crispi/valdres-gore-tex?gclid=CjwKCAjwh4ObBhAzEiwAHzZYUyswFH6jHeI6gN6YbD8TRF1k03gGNYBNGYtUK8_VsLOV1DpvyKX-5xoCWgoQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds#Brown Jeg har selv en jaktstøvel Titan NW, og det er nesten som å ta på en tøffel https://www.miinto.no/p-jaktstovel-titan-nw-5869bf14-81c3-45dd-806f-adc2011cd45d?gclid=CjwKCAjwh4ObBhAzEiwAHzZYU4e9rzOVQujGmatiWnTN3WIKfZIh2upWnIo1-3qxbFS5bnwhMI-WthoCBFIQAvD_BwE
 10. Jeg får melding om at lagringsplassen er full når jeg skal starte ny aktivitet (spor meg, fjellvandring etc) og at jeg må slette aktiviteter. Det er ingen lagrede aktiviteter på klokka, historikk er tømt. Noe som har gode tips til hva som er problemet? Har forsøkt restart.
 11. Har fast rasteplass etter første harde høydemeter. Samme sted med 8 timers mellomrom. Crispi Titan.
 12. Jeg har Scarpa R-Evolution Pro i 42,5. Disse er ikke i glatt skinn, men kan absolutt anbefales. Ser dessverre ut som "Pro" er vanskelig å få tak i for tiden, Scarpa har gode sko som passer meg, og Kinesis ser virkelig bra ut. Jeg har så vidt prøvd de og tenker det blir neste innkjøp når det dukker opp et godt tilbud.
 13. Uten å være veldig lokalkjent mht offentlig transport fra Bodø og sørover tror jeg dette er en mulighet: https://entur.no/travel-result?transportModes=rail%2Ctram%2Cbus%2Ccoach%2Cwater%2Ccar_ferry%2Cmetro%2Cflytog%2Cflybuss&date=1655988133589&walkSpeed=1.3&minimumTransferTime=120&timepickerMode=departAfter&startId=NSR%3AGroupOfStopPlaces%3A12&startLabel=Bodø&startLat=67.284045&startLon=14.384412&stopId=NSR%3AStopPlace%3A48801&stopLabel=Forøy ferjekai&stopLat=66.738752&stopLon=13.513957 Du skal i hvertfall fra Bodø og nesten til Forøy ferjekai. Båt over Holandsfjorden går fra Holandsvika noen kilometer før ferjeleiet. Bussen går fra sentrum, men det er faktisk gåavstand fra flyplassen (evt 5 min i taxi). Info om transport over fjorden: https://www.engenbreenskyss.no/ruteinformasjon/
 14. Jeg kjøpte mine første Fischer fjellski i 1976, og har fortsatt med det . Først røde og hvite Europa med kandaharbindinger, deretter grønne, blå, og de siste hvite. Nå har jeg både E 99 og E109, og har ikke vært plaget med brudd i stålkanter. Innimellom har jeg hatt Madshus, der fikk jeg brudd på en stålkant - men det var nok brukerfeil - ublidt møte med en stein. Bruksområdet har stort sett vært kystfjell på Helgeland. Bratt og mye skare/is på senvinter, og dessverre en og annen stein som stikker opp. Velger å kalle det ganske hardt bruk, og har ikke hatt noen problem med noen av Fischer skiene.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy