Jump to content

maxkrone

Aktiv medlem
 • Posts

  58
 • Joined

 • Last visited

About maxkrone

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

maxkrone's Achievements

 1. Tusen takk for gode råd og tips! Ser frem til første tur med hund
 2. Takk for tips! Er det noe spesielt utstyr som er nødvendig?
 3. Hei! Jeg har en Toller-valp på 4 måneder og det er snart tid for første overnatting i telt. Da jeg aldri har hatt med hund på telttur før lurer jeg på hva som er å anbefale med hensyn på evt utstyr og andre gode tips for at første overnatting skal gå mest mulig smertefritt?
 4. Hei, jeg er på utkikk etter et familietelt og har landet på at et 3-mannstelt er passende. Har sett meg ut Hilleberg Nallo 3 og er svært usikker på om det er verdt å gå for GT varianten eller ikke. Ser fordelen med større fortelt og å kunne lagre utstyr samt lage mat, men tror kanskje det er tilstrekkelig i standardvarianten også. Teltet vil bli brukt vår, sommer og høst. Er det noen her med nallo eller GT erfaring som vil dele litt tanker?
 5. Hilleberg Anjan. Det har god lufting, bra med plass (ift vekt), er relativt enkelt å sette opp og tilstrekkelig str på fortelt
 6. Jeg har 4! 10, 24, 48 og 65 liter. Bruker alle sammen, og føler ikke behov for å kvitte meg med noen av de . Om dette er normalen er en annen sak...
 7. Takk alle for veldig gode innspill! Jeg har definitivt fått mye å tenke på, og det skulle jo også bare mangle. Det er ikke bare enkelt å finne riktig hund da det er mye som skal klaffe. Uansett er det viktigste at jeg kan tilby hunden et godt liv, og da gjelder det å finne en godt match mellom hundens behov/ønsker og mine/familien, og hva vi kan "tilby". Både engelsk setter og lapsk vallhund ser ut til å være to veldig interessante muligheter.
 8. Takk for gode tilbakemelinger! Det er mye å tenke på når en skal vurdere og velge hund. Jeg har sett litt nærmere på engelsk og irsk setter da jeg tror at dette er raser som kan passe bra, - familievennlige, mye energi og kloke Men det varerierer selvsagt fra hund til hund, og eierns evne til dressering skal en vel heller ikke undervurdere. Noen som kjenner til forskjellene på irsk og engelsk setter (bortsett fra utseende)? Og vil det være et "problem" at jeg ikke vil benytte den til jakt? Føler meg ganske så trygg på at den vil få mer enn nok stimuli på lange og fine turer (eller undervurderer jeg dette?). Fenriken: Jeg ser for meg at hunden skal bære kløv og ligge inne (gjerne i telt med meg ). Ønsker ingen bjeffe/vakt-hund men en som er omgjengelig, - godt lynne (men her snakker vi kanskje vel så mye god dressering igjen?). Elisabeth: Jeg hadde finsk lapphund tidligere, - en fantastisk fin hund Må si jeg kjenner meg godt igjen i beskrivelsen. Er nok lurt å ha en voksen hund sammen med valp ja, - ser den. Takk. Gumitotten: Alaska husky høres spennende ut , men er kanskje litt "voldsomt"? Jeg kjenner ikke hunderasen men ser for meg et skikkelig arbeidsjern.
 9. Hei! Jeg vurderer å kjøpe meg en hund som skal være med på friluftsturer i skog og mark, gjerne i telt med overnatting (hovedsakelig vår, sommer, høst). I tillegg vil den bli brukt på jogge og skiturer. Er det noen som har noen gode tips på rase? Den vil være hjemme alene på dagtid i ukedagene, - er det i denne forbindelse bedre me to hunder enn en? Kan også legge til at den også må være en god familiehund. Takker for svar!
 10. Tusen takk for alle gode råd og tips som har kommet frem her. Dessverre blir det ingen tur med min far denne gangen da det viser seg at han hadde solgt unna alt sitt turutstyr for et par uker siden. Da vil jeg heller gjøre turen neste sommer/høst med turvenner, så takk igjen for nyttig og god info!
 11. Takk for veldig gode innspill! Da tror jeg dette skal være mulig å gjennomføre, samtidig som det kan bli en hyggelig tur også Jeg skal forsøke å overtale han. Blir det tur, vil jeg skrive en liten turrapport
 12. Hei, Jeg vurderer å ta min far ut på tur, og har tenkt spesielt på Besseggen. Han er 63 år og i OK fysisk form, men er ikke vant til å gå i fjellet. Derfor er jeg redd Besseggen kan bli litt i tøffeste laget. Er det noen som kan gi meg noen innspill på hvor hard turen egentlig er? Eventuelt alternative turer som kan være vel så bra? Takker så mye for innspill!
 13. Tusen takk for jobben Teedjay! Veldig god hjelp . Jeg har idag kjøpt meg en 65 l sekk, så jeg tror uansett dette vil være en fin størrelse til å få plass til både packcraft og det andre turutstyret jeg vil ta med på litt lengre turer.
 14. Jeg har kjøpt en Arrakis 65 . Skal bruke den til litt lenger turer, eller turer hvor jeg kan unne meg litt ekstra luksus (god mat og drikke...), samt vinterturer! Tror det er en fin størrelse.
 15. Takk Teedjay og Mase for gode svar ! Kjenner jeg blir veldig inspirert. Supert hvis du gidder å ta et bilde av sekken din når packcraften er pakket ned
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy