Gå til innhold

gull

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  81
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om gull

Nylige profilbesøk

661 profilvisninger
 1. gull

  Syntetisk under quilt

  jeg så på den syntetiske dynen på lnken som ble anbefalt over her: www.enlightenedequipment.com har dere erfaringer ang denne? Den så veldig bra ut, men kostet jo deretter også da. kan det være like greit å gå for DD, siden den uansett kun skal brukes om sommeren?
 2. gull

  Syntetisk under quilt

  Da får jeg lete videre Kjenner du til noen? Det har med mitt forhold til dyr å gjøre, kan jeg unngå dun, så gjør jeg det.
 3. gull

  Ha med hund på hengekøyetur!

  Det er mulig det ikke lar seg gjennomføre altså, men dersom man har en type mindre hund, kan det være et alternativ å ha den i hengekøya sammen med seg selv? Bare at de får ligge på sitt eget teppe, i hengekøya? Min hund kommer nok ikke til å trives på bakken alene, og så ser jeg også for meg at man får jo kanskje litt varme fra dem også.. Er det noen som har prøvd dette, eller vil det være vanskelig gjennomførbart?
 4. gull

  Syntetisk under quilt

  Noen som har erfaring med syntetisk under quilt? Evt kan jeg like gjerne gå for et liggeunderlag? Eksempelvis denne: https://www.hektapatur.no/sove-ute/hengekoyer/tilbehor/dd-underblanket-quilt?utm_source=kelkoo&utm_medium=cpc&utm_campaign=kelkoo
 5. gull

  Hunder i fjellet. Et problem?

  Enig! Og, man må ikke glemme hvilken betydning denne hunden kan ha for livskvaliteten til sin eier. I mange tilfeller frarøver man kanskje dette mennesket noe vesentlig hvis man skal frata muligheten for å bruke tid viktig tid sammen, eller at eieren ikke får gi hunden det livet som man ønsker. Da blir kanskje diskusjonen en helt annen, man veier plutselig et menneskes verdi opp mot et annet menneske, og det er jo synd om man skal holde på slik..
 6. gull

  Hunder i fjellet. Et problem?

  Fælt at du ble utsatt for dette. Det skal virkelig ikke skje, og jeg forstår godt at slike opplevelser fester seg både i kropp og sinn. Når det er sagt, ønsker jeg bare å komme med et lite p.s. til det du skreiv: det er ikke normalt at hunder som er skvetne vil glefse til om de føler seg truet. Det hører til unntaket. Mange hunder kan være skvetne, det har du rett i, men de fleste jeg kjenner til løper en annen vei hvis bjeffingen ikke fungerte. Vi hører heldigvis svært sjeldent om tilfeller der en hund angriper andre mennesker. Det skjer ja, men svært sjeldent. Personlig mener jeg langliner er et fint verktøy. Husk at hunder har også behov for å bevege seg litt, og dette er jo et bedre alternativ til at hundene er løse. Det er faktisk ikke båndtvang over alt i alle kommuner hele året, så noen steder har hundene faktisk lov til å løpe uten bånd også.
 7. gull

  Svanen som rystet Norge

  Det er en lei tendens det at når vi mennesker føler oss truet av et individ av en annen art, så må det ofte skytes eller fjernes. Jeg sier ikke at det alltid er galt, men jeg mener det ikke alltid er rett heller. Jeg syns svanen fortjente en ny start ved flytting jeg. Kanskje ville det gått veldig bra. Men så ble det dessverre ikke sånn. Jeg håper dog at folk har lært. La ville dyr være i fred, og som noen nevnte her over, nyt de vakre skapningene på avstand så kan vi prøve å leve i harmoni med naturen så langt det lar seg gjøre
 8. gull

  Trykksmerter på fotsålen

  Jeg bruker Alfaqueen, og sålen er av type "vibram". Jeg opplever sålen som hard, og føler skoen passer godt til min fot i forhold til andre fjellsko jeg har prøvd. Det kan dog hende at du har rett i at de likevel ikke er optimale for min fot.. Jeg tar gjerne imot tips på andre typer sko som er egnet til sekk med vekt mellom 10 og 20 kg Nei, jeg er ikke plattfot. På XXL sto jeg på sånn brett (husker ikke hva det heter), og i følge dem har jeg en fin fordeling på hele foten, har jeg normal høy rist, hverken for lav eller for høy - sa de. Jeg har likevel bedt om henvisning til fysioterapeut med spesialisering på gåmønster (som ble foreslått her) så vi får se hva de sier da. Det kan godt hende, jeg har kjent at fotsålen har brukt tid på å komme seg etter sist fjelltur. Føles kanskje litt som at blodsirkulasjonen har litt tungt for å komme i gang. Jeg syns forslaget ditt var godt, det skal jeg prøve!
 9. gull

  Trykksmerter på fotsålen

  Jeg tror jeg definitivt skal gå til en fysioterapeut med spesialisering på gåmønster slik det er foreslått, og etterpå se på en spesiallaget såle. Takk for tips
 10. Jeg gikk i fjellet for noen dager siden, og det er vel ikke annet å vente enn at man kjenner det litt i bena når man går i alt fra seks til åtte timer Jeg lurer på om dere har noen tips mot trykksmerter under fotsålen? Hva kommer det av, er det noe jeg kan endre? Jeg prøvde å bytte såle i skoa, men i tillegg til trykksmertene fikk jeg vont i tærne også.
 11. gull

  Flått

  Jeg ga min Bravecto på onsdag, og har vel plukket tre flåtter fra han etter det. Flåttene var døde, men de rakk å drikke litt før det skjedde for å si det sånn. Det er spesielt når vi går tur i Bymarka i Trondheim at han får flått, ikke rundt i nabolaget her.
 12. gull

  Flått

  Ja virker litt sånn. Min skal også få den der tyggetabletten nå 😊 I dag faktisk!
 13. gull

  Flått

  Er det bare meg, eller er det svært mye flått i år? Jeg bor i Trøndelag, og har hatt hund i 5 år nå. Vi har vært ekstremt mye ute på turer, i skog og mark, og på fjellet. Det er først i år han har fått flått, og han får nesten hver gang vi er ute nå! Vil det gi seg utover høsten tror dere?
 14. gull

  Sony A6000

  Det blir fort sånn, jeg finner også alltid noe nytt jeg trenger
 15. gull

  Selvbetjent hytte - vegetar?

  Et kjempegodt poeng Tørkede linser får man mye mat for lav vekt, med kjempefint næringsinnhold. Kan brukes som tilbehør til de fleste retter. Supermat for fjellvandrere
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.