Gå til innhold

gull

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  77
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om gull

Nylige profilbesøk

430 profilvisninger
 1. Hunder i fjellet. Et problem?

  Enig! Og, man må ikke glemme hvilken betydning denne hunden kan ha for livskvaliteten til sin eier. I mange tilfeller frarøver man kanskje dette mennesket noe vesentlig hvis man skal frata muligheten for å bruke tid viktig tid sammen, eller at eieren ikke får gi hunden det livet som man ønsker. Da blir kanskje diskusjonen en helt annen, man veier plutselig et menneskes verdi opp mot et annet menneske, og det er jo synd om man skal holde på slik..
 2. Hunder i fjellet. Et problem?

  Fælt at du ble utsatt for dette. Det skal virkelig ikke skje, og jeg forstår godt at slike opplevelser fester seg både i kropp og sinn. Når det er sagt, ønsker jeg bare å komme med et lite p.s. til det du skreiv: det er ikke normalt at hunder som er skvetne vil glefse til om de føler seg truet. Det hører til unntaket. Mange hunder kan være skvetne, det har du rett i, men de fleste jeg kjenner til løper en annen vei hvis bjeffingen ikke fungerte. Vi hører heldigvis svært sjeldent om tilfeller der en hund angriper andre mennesker. Det skjer ja, men svært sjeldent. Personlig mener jeg langliner er et fint verktøy. Husk at hunder har også behov for å bevege seg litt, og dette er jo et bedre alternativ til at hundene er løse. Det er faktisk ikke båndtvang over alt i alle kommuner hele året, så noen steder har hundene faktisk lov til å løpe uten bånd også.
 3. Svanen som rystet Norge

  Det er en lei tendens det at når vi mennesker føler oss truet av et individ av en annen art, så må det ofte skytes eller fjernes. Jeg sier ikke at det alltid er galt, men jeg mener det ikke alltid er rett heller. Jeg syns svanen fortjente en ny start ved flytting jeg. Kanskje ville det gått veldig bra. Men så ble det dessverre ikke sånn. Jeg håper dog at folk har lært. La ville dyr være i fred, og som noen nevnte her over, nyt de vakre skapningene på avstand så kan vi prøve å leve i harmoni med naturen så langt det lar seg gjøre
 4. Trykksmerter på fotsålen

  Jeg bruker Alfaqueen, og sålen er av type "vibram". Jeg opplever sålen som hard, og føler skoen passer godt til min fot i forhold til andre fjellsko jeg har prøvd. Det kan dog hende at du har rett i at de likevel ikke er optimale for min fot.. Jeg tar gjerne imot tips på andre typer sko som er egnet til sekk med vekt mellom 10 og 20 kg Nei, jeg er ikke plattfot. På XXL sto jeg på sånn brett (husker ikke hva det heter), og i følge dem har jeg en fin fordeling på hele foten, har jeg normal høy rist, hverken for lav eller for høy - sa de. Jeg har likevel bedt om henvisning til fysioterapeut med spesialisering på gåmønster (som ble foreslått her) så vi får se hva de sier da. Det kan godt hende, jeg har kjent at fotsålen har brukt tid på å komme seg etter sist fjelltur. Føles kanskje litt som at blodsirkulasjonen har litt tungt for å komme i gang. Jeg syns forslaget ditt var godt, det skal jeg prøve!
 5. Trykksmerter på fotsålen

  Jeg tror jeg definitivt skal gå til en fysioterapeut med spesialisering på gåmønster slik det er foreslått, og etterpå se på en spesiallaget såle. Takk for tips
 6. Jeg gikk i fjellet for noen dager siden, og det er vel ikke annet å vente enn at man kjenner det litt i bena når man går i alt fra seks til åtte timer Jeg lurer på om dere har noen tips mot trykksmerter under fotsålen? Hva kommer det av, er det noe jeg kan endre? Jeg prøvde å bytte såle i skoa, men i tillegg til trykksmertene fikk jeg vont i tærne også.
 7. Flått

  Jeg ga min Bravecto på onsdag, og har vel plukket tre flåtter fra han etter det. Flåttene var døde, men de rakk å drikke litt før det skjedde for å si det sånn. Det er spesielt når vi går tur i Bymarka i Trondheim at han får flått, ikke rundt i nabolaget her.
 8. Flått

  Ja virker litt sånn. Min skal også få den der tyggetabletten nå 😊 I dag faktisk!
 9. Flått

  Er det bare meg, eller er det svært mye flått i år? Jeg bor i Trøndelag, og har hatt hund i 5 år nå. Vi har vært ekstremt mye ute på turer, i skog og mark, og på fjellet. Det er først i år han har fått flått, og han får nesten hver gang vi er ute nå! Vil det gi seg utover høsten tror dere?
 10. Sony A6000

  Det blir fort sånn, jeg finner også alltid noe nytt jeg trenger
 11. Selvbetjent hytte - vegetar?

  Et kjempegodt poeng Tørkede linser får man mye mat for lav vekt, med kjempefint næringsinnhold. Kan brukes som tilbehør til de fleste retter. Supermat for fjellvandrere
 12. Det kan godt hende, og du har sikkert rett i det. Men dersom jeg finner en enkel sekk på 100 gram som har en ok bærekomfort ved lav vekt, så syns jeg det blir verdt det for min del
 13. Her var det mange gode forslag! Den der Robens, "dry isolation pack" og silvasekken var også gode alternativer. Fant ut av silvasekken veier 109 gram Fant også noen videoer om hvordan disse sekkene kan pakkes (et gammelt innlegg på fjellforum, og flere på youtube) Kanskje det viktigste når man velger en slik sekk blir å se på stroppene da? https://www.youtube.com/watch?v=MDF26eJ2sqU
 14. Hund som blir bilsyk

  Huff, får håpe det går over med tiden. Det vi gjorde var å ta han med på korte bilturer daglig da vi kjørte til butikken og slikt (så frem til at det ikke var for varmt å vente i bilen selvsagt). Jeg håper dere finner en løsning, utrolig kjedelig det der!
 15. Hund som blir bilsyk

  Min var mye bilsyk, men det ga seg da han var mellom et og to år gammel. Vi ble også anbefalt å ikke gi han mat før bilturen (for eksempel vente med frokosten hans til vi kom frem), men det hjalp absolutt ikke, han ble faktisk verre av det. Samtidig vet jeg at mange hunder blir dårligere av å ikke spise før bilturen også. Kanskje du kan se en kausal sammenheng mellom måltidene hennes og hvor syk hun blir?
×