Gå til innhold

KristianS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  88
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

KristianS vant dagen sist 20. oktober 2015

KristianS hadde mest likt innhold!

Om KristianS

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

1 004 profilvisninger
 1. Sportsnett selger LYO foods nå. Nesten like bra som Fuzion
 2. Slenger meg på her. Noen som har forslag til noe som er like bra på smak og kvalitet som Fuizion ?
 3. Hva med å leie først? Bor du i Oslo kan du feks prøve fast-bikes.no eller tryvann/wyller eller skal du til Jotunheimen kan du leie på Gjendesheim. Fant også denne artikkelen om hvor det er mulig å leie på FriFlyt.
 4. Har ikke fått kommet meg på ski enda i år , så vet ingenting om forholdene, men har vært mye i områdene du nevner først. Valdresflya mot Rasletind er et eksempel, husk at det gikk skred der på søndag som begravde en mann under to meter snø (det gikk bra tilslutt). Da regner jeg med at de samme snøforholdene gjelder Mugnetind og Bitihorn også. Mugnetind er vel den mest sepnnende av de tre, Rasletind kanskje den mest tilgjengelige. God tur
 5. Gikk den sommeren 2014 i forbindelse med et fjellsportkurs hvor jeg var deltaker, så blir vel omtrent det samme som å gå med guide. Kan derfor ikke si så mye om hvor det er best å rappellere/sikre/klatre, men for å komme til innsteget tok vi "litt til høyre" ned fra den første toppen(den lengst vest). Videre er det klyving/klatring opp til kanskje grad 3/3+. Annet en det kan jeg vel si at den har et rykte på seg å være en av de luftigste toppturene i Jotunheimen, noe jeg kan være enig i, men jeg har jo ikke vært på så mange av de enda. Ville kjøpt meg den klatreføreren for Jotunheimen, tror den er fin å lese på før man skal på sånne turer (den er nok mer detaljert en beskrivelser som "litt til høyre" ), skal kjøpe meg den selv til våren. Vil tippe at de aller fleste går den i tau med tilhørende kunnskaper om bruk og sikring. Det var allikavel en som passerte meg nesten på toppunktet i bare t-skjorte, shorts og løpesko. Fikk senere vite at han var tindevegleder og jobbet i Norgesguidene (han hadde en fridag), så når du har vært der oppe over 100 ganger før, så vet man hvertfall hva risikoen for å falle er. På vei ned begynte det å regne og blåse litt mer, men det er kun et lite parti som jeg opplevde som litt løst og glatt, så gikk uten problemer det også. En veldig fin tur.
 6. Enig med svaret til @Omnilite. Du kan jo også prøve å gå litt rundt med dine egne alpinstøvler vs. å dra i en butikk og prøve å gå rundt i butikken med et par rando sko i gå-funkjson for å kjenne på forskjellen.
 7. Hvorfor er det så mange som tror at mennesker som jobber i sportsbutikk er ute etter å lure deg? Min erfaring er heller det motsatte, har stort sett fått gode råd hvis jeg finner en med peiling på det de snakker om. Head Cyclic ville ikke jeg definert som en rando ski. Heller en helt vanlig, men god, frikjøringsski (fant ikke vekten på den på nett, men regner med den er tyngere en de fleste touring ski i samme bredde). Hvis det er som du sier at du skal gå sjeldent, kun i Trysil el. Hemsedal området og eneste kriteria er at du skal holde følge med en fjortenåring er både ski og binding du har valgt mer en god nok til det vil jeg tro. Da har du også frikjøringsski du kan bruke til heisbasert kjøring, da uten kompromiss. Når det kommer til sko gikk jeg selv de første to sesongene på tur med sko uten gåfunksjon. Det er ikke noe du MÅ ha, men noe du burde ha hvis du skal få en lettere og mer behagelig tur på vei opp. Vær oppmerksom på at det finnes vanlige "slalomsko" med gå-funksjon som ikke på noen som helst måte er rando sko. Gå-funksjonen på slike sko er bare en parkeringsplass/afterski-mode. Rando-sko har gjerne et gåutslag på 55-65 grader. @torese Hvorfor vil man helst ha en ski som er minimum 10cm under fot? De mest allsidige skiene for forholdene rundt Hemsedal og Trysil forhold er vel heller rundt 85-95mm. Dette er uansett veldig individuelt hva man foretrekker.
 8. Hei, skal på noen turer i vinter som krever at jeg ikke kan bruke vanlige langrennski. Skal gå mest utenfor spor, men hadde vært fint om de passet i spor også (men ikke avgjørende, om noe så blir det vel kanskje bare scooterspor). Det blir variert terreng, noe semi bratt kjøring, men ikke brattere en 30 grader. Skal gå litt med pulk, men aller mest med sekk. Det må være kortfellmulighet (altså enten Åsnes eller Fischer Easy Skin, noen fler?). Jeg er 192 høy og 80kg uten utrustning. Har gått og stått mye på ski før. Foreløpig står det mellom to modeller, men jeg vil gjerne ha forslag og anbefalinger. Åsnes Nansen eller Fischer E99 Easy Skin er de jeg har sett på. Skjønner det sånn at jeg burde velge Rottefella Magnum BC uansett? Tror ikke jeg vil ha 75mm sko/binding. Og sko? Må være varme nok for norsk høyfjell hele vinterhalvåret og stabile/gode nok til variert terreng, men ikke så stive at gnagsår er uungåelig. Har blant annet sett på Alfa Quest Dynamic.
 9. I emnetittelen står det SV, i brødteksten står det AR. Regner med at det er Atom AR du mener? Atom SV er en utgått modell. Disse jakkene er svært like og begge er veldig gode, er sikker på at du blir fornøyd uansett valg. Atom AR har 80g/m2 Coreloft isolasjon under armene og 120g/m2 i resten av kroppen. Den versjonen med hette har 60g/m2 i hetten. Mr.Dunfri har 100g/m2 Primaloft Gold isolasjon i hele jakken. Du tenker på Atom LT
 10. Dere reiser fra Oslo? Ta Valdresekspressen fra Oslo Bussterminal til Bygdin Hotell. Ta båten over til Fondsbu/Eidsbugarden. Gå til Fannaråkhytta (er minst 3-4mil så bruk gjerne et par dager, dere kan gå via Skogadalsbøen eller Olavsbu). Gå så tilbake til Gjendebu via feks Leirvassbu (eller Olavsbu hvis dere ikke var innom der på vei bort). Fra Gjendebu kan dere ta båten tilbake til Gjendesheim. Samme bussen hjem.
 11. Jotunheimen. Du drar fra Oslo? Ta Valdresekspressen fra Oslo Bussterminal til Bygdin eller Gjendesheim og deretter båten over da enten Bygdin (Hvis du går av bussen på Bygdin Hotell) eller Gjende (Hvis du går av bussen på Gjendesheim). Da kommer du til Fondsbu (Fra Bygdin Hotell) eller Gjendebu (fra Gjendesheim). Derifra har du hundrevis av muligheter..
 12. Hvis du ikke har kjøpt enda, ville jeg tatt Jetboil Joule med i vurderingen.
 13. Arcteryx Gamma AR/SL/Rock har en smalere passform en Gamma LT/MX.
 14. Ski er en ting, men gode (og riktige) støvler er vel aller viktigst. Her er det viktig å gå til et sted som vet hva de driver med. Ville heller brukt mer penger på støvel og heller kjøpt noe billig ski+binding (og kanskje brukt fra finn?) i starten. Det går ikke an å bli god/bedre på ski med en ordentlig vond støvel. Det går derimot an å bli god/bedre på ski med veldig mange forskjellige typer ski. Merk deg at de fleste skiskoler (inkl Tryvann) låner ut gratis utstyr når du tar timer hos dem. I og med at du er en nybegynner, er en mykere støvel (lavere flex tall) å foretrekke. Du burde også kanskje se etter en damespesifikk støvel da de ofte er litt mykere og noe lavere i skaftet en hva unisex støvler er. Det er videre mye man kan gjøre og si om tilpasning av støvler, innersåle osv.. Når det gjelder "topptur støvler"/rando støvler så er det ikke lenger bare god passform og flex som er viktig. Den burde også være relativt lett og ha en god gå funksjon. Her er det mange ulike løsninger på markedet etterhvert og man kan dele opp "topptur" i flere segmenter alt ettersom hva man vil legge vekt på. Noen rando sko (de fleste) har også en utvendig såle som ikke passer i vanlige alpinbindinger. (Derimot passer de fleste rando sko inn i alle AT bindinger, altså tech bndinger(Dynafit etc..) og vanlige rammebindinger med gå-funksjon) Når alt det er sagt så burde jeg kanskje ikke komme med en konkret anbefaling, da jeg ikke vet hva som vil passe deg. MEN hvis du passer inn i en Salomon MTN Lab støvel eller noe som ligner, har du etter min mening en støvel du kan bruke til alt og det er det enste paret du vil trenge. (Akkurat den blå jeg har linket til der er nok for stiv, men det finnes andre varianter og lignende produkter fra andre merker)
 15. Kan anbefale Rab Neutrino Endurance 400. Den har Nikwax hydrofobisk dun, har funket bra så langt. Er ikke den letteste kanskje, men Rab er flinke til å lage soveposer!
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.