Gå til innhold

Julie_G

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  121
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Julie_G

 • Bursdag 10. des. 1989

Nylige profilbesøk

1 296 profilvisninger
 1. Kommer bare på sekker som må bestilles fra USA, men SeekOutside Divide 4500 og Unaweep 4800 veier henholdsvis 1.4 og 1.5 kg og er 74 og 79L. HMG har også en større en 5400 Porter, se omtale her.
 2. Julie_G

  Vind i fjellheimen. Hvor mye er for mye?

  Plukker opp denne tråden igjen siden jeg nettopp har vært i Rondane, og er nysgjerrig på hvor deres komfortsone stopper når det gjelder vind og topptur. Vi tok en tur til Veslesmeden. Enkel og fin tur, men det ble veldig mye vind. Sjekker jeg vindmeldingene fremover så er det meldt alt fra 11-17 m/s i vind med kastevinder på 20-30 m/s. Hvor går grensen for når det er "uforsvarlig" å gå? Vi snudde oppe på 1871m, rett før siste stigning, det var uansett tåke på toppen.
 3. Julie_G

  Alternative plugger?

  Av de pluggene jeg har testet er absolutt Hilleberg sine Y-plugger og Easton Aluminium Nano 8in/20cm plugger best 👍 Noen ganger er det fint med litt lengere plugger og da er de fra Easton gode; lette å sette i og lette å dra opp. Helsport-pluggene er lagt innerst i boden der ingen kommer til 😅
 4. Julie_G

  Anbefaling romslig 3 sesongs sovepose

  Er vel ikke verre enn å sjekke spec. her? http://en.montbell.jp/products/goods/category.php?category=32 Jeg kjøpte Downhugger 800 #0 fra den japanske Montbell Outlet: Komforttemp -10C, Limit -18C. Hadde ikke et enormt budsjett, så sparte en del ved å kjøpe i outleten her: http://en.montbell.jp/products/goods/list_fo.php?category=222500
 5. Julie_G

  Hvor stor sekk til dame?

  Da jeg kikket etter sekk så jeg en del på Exped Thunder og Lightning. Har ingen personlig erfaring dessverre, men de er relativt lette og har fått god omtale.
 6. Julie_G

  Turtips: Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal?

  Takk @Tessatroll, det kan det godt hende vi gjør! Skal kikke på stedene så fort jeg har mer en 5 min ledig tid Merker at jeg gleder meg allerede, og har nok flere ideer enn tid også
 7. Julie_G

  Turtips: Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal?

  Takker for tips! Molladalen så veldig fristende ut!
 8. Hei! Uke 32 skal fylles, mandag til søndag, og siden vi allerde har hatt fine turer i både Rondane og Jotunheimen, ser vi oss mot vestlandet denne gangen. Turplanen er foreløpig tom, og jeg håper noen her kan komme med noen gode tips Telt pakkes med og planen er å finne fine steder å sette opp camp hvor man kan gå dagsturer fra, både toppturer og lettere dalturer (restitusjon trengs!). Burde være mulig å besøke noen forskjellige steder i løpet av en uke. Vi har bil og kjører fra Oslo/Kongsvinger. Er det noen spesielle steder det er verdt å ta turen innom? Og tips til hvor det er fint å telte (Lovatnet frister veldig for en hobbyfotograf)?
 9. Julie_G

  Erfaringer med Hilleberg Enan

  Jeg hadde Akto en veldig kort tid og syntes den ble for lav for meg på 168 cm og 7 cm høyt liggeunderlag Er helt ok, men syntes romfølelsen i soulo er mye bedre. Jeg hadde heller vurdert Nordisk Telemark 2 ULW eller LW (bare for å være dust og slenge opp enda flere alternativer ). 100 cm takhøyde og bare 880g høres fristende ut.
 10. Julie_G

  Rondane Hjerkinn-Otta

  Har gått ruta Hjerkinn-Grimsdalshytta-Døålseter-Bjørnhollia-Rondvassbu de to siste årene, og det er en veldig fin tur som frister til gjentagelse. Jeg brukte 3 dager på denne strekninga pluss 1 hviledag og 1 reisedag. Steinete partier er det selvfølgelig, Dørålsglupen er jo bare ur, men ikke noe problem å ferdes i. Men tanke på telting så kan toppene man går over være for steinete, samme gjelder store, men ikke hele, strekningen fra Dørålseter til Bjørnhollia. Er også ganske vått noen steder, men dette er veldig korte partier. Teltplasser er ikke noe problem å finne. Rundt hyttene er det alltid plass hvis man ikke finner noe annet. Ellers så det fint å telte i Haverdalen, en kollega hadde overnatta ved Skranglehaugen (ikke langt fra Dørålseter), jeg har overnatta ved Rondevatnet og på vei til Bjørnhollia, der man krysser Langglupbekken, så det veldig fint ut! Ved Rondvassbu er det mange alternativer.
 11. Julie_G

  Kameraveske/bag på tur

  Hvis man er redd for regn/støv så selger vel Peak Design også et regntrekk om jeg ikke husker feil. Kameraet tåler en støyt den og litt regn, men det trekker nok litt ned på prisen dersom man ønsker å selge den Bagløsningen har jeg testet og det var ikke noe for meg. Vektfordeligen var mye bedre, men syntes det ble for klumpete og plagsomt (jeg hadde dog bagen festet i en sele og ikke rett på sekken, tror sela var fra lowpro eller thinktank...)
 12. Julie_G

  Kameraveske/bag på tur

  Helt enig med @Phaser. Bruker selv CameraClip Pro med mitt Sony A7r II, og har også brukt det med et Canon 5D3. På partier hvor jeg har måtte klyve, har jeg tatt bryststroppen på sekken over objektivet, da sitter det mer stabilt. Kan hende det blir litt skraper i plastikken når man klyver, men kameraet er til for å brukes!
 13. Julie_G

  Liggeunderlag og komfort

  Nei, det har jeg ikke prøvd, men skal gjøre et forsøk. Prøvde et exped downmat ul winter (9 cm) og den føltes litt bedre ut. Løser nok ikke problemet da, men skal teste flere ting ut. Ut på tur skal jeg uansett, hadde bare vært kult med en god natts søvn også 😉😂
 14. Julie_G

  Liggeunderlag og komfort

  Takk for alle tips! Har hatt en ny natt ute siden sist hvor jeg prøvde å sove med mindre luft i madrassen og noe under/mellom knærne. Føles dessverre ikke noe bedre så skal se om jeg kan få prøvd et exped-underlag (til tross for varierte meninger)
 15. Julie_G

  Liggeunderlag og komfort

  Hvilket liggeunderlag som er mest komfortabelt er veldig personlig, men jeg lurer på om noen har hatt tilsvarende problemer, og har forslag til løsninger. Jeg har både thermarest xlite og xtherm, og er blitt spesielt glad i xtherm som føles veldig varm ut. Problemet er komforten... Ligger jeg på ryggen synker rompa litt ned og korsryggen blir liggende i en liten svai, på magen synker hoftene ned og korsryggen i svai, på siden får jeg vondt i skuldrene. Har alltid brukt den på lengre turer hvor musklene har vært ganske slitne og sure, så har skyldt på det. Dessverre er ikke det tilfellet. Lurer på om det ville vært bedre med vertikale kammer (exped feks) ift horisontale (thermarest), eller noe helt annet (klymit)?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.