Gå til innhold

Julie_G

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  112
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Julie_G

 • Bursdag 10. des. 1989

Nylige profilbesøk

1 097 profilvisninger
 1. Julie_G

  Rondane Hjerkinn-Otta

  Har gått ruta Hjerkinn-Grimsdalshytta-Døålseter-Bjørnhollia-Rondvassbu de to siste årene, og det er en veldig fin tur som frister til gjentagelse. Jeg brukte 3 dager på denne strekninga pluss 1 hviledag og 1 reisedag. Steinete partier er det selvfølgelig, Dørålsglupen er jo bare ur, men ikke noe problem å ferdes i. Men tanke på telting så kan toppene man går over være for steinete, samme gjelder store, men ikke hele, strekningen fra Dørålseter til Bjørnhollia. Er også ganske vått noen steder, men dette er veldig korte partier. Teltplasser er ikke noe problem å finne. Rundt hyttene er det alltid plass hvis man ikke finner noe annet. Ellers så det fint å telte i Haverdalen, en kollega hadde overnatta ved Skranglehaugen (ikke langt fra Dørålseter), jeg har overnatta ved Rondevatnet og på vei til Bjørnhollia, der man krysser Langglupbekken, så det veldig fint ut! Ved Rondvassbu er det mange alternativer.
 2. Julie_G

  Kameraveske/bag på tur

  Hvis man er redd for regn/støv så selger vel Peak Design også et regntrekk om jeg ikke husker feil. Kameraet tåler en støyt den og litt regn, men det trekker nok litt ned på prisen dersom man ønsker å selge den Bagløsningen har jeg testet og det var ikke noe for meg. Vektfordeligen var mye bedre, men syntes det ble for klumpete og plagsomt (jeg hadde dog bagen festet i en sele og ikke rett på sekken, tror sela var fra lowpro eller thinktank...)
 3. Julie_G

  Kameraveske/bag på tur

  Helt enig med @Phaser. Bruker selv CameraClip Pro med mitt Sony A7r II, og har også brukt det med et Canon 5D3. På partier hvor jeg har måtte klyve, har jeg tatt bryststroppen på sekken over objektivet, da sitter det mer stabilt. Kan hende det blir litt skraper i plastikken når man klyver, men kameraet er til for å brukes!
 4. Julie_G

  Liggeunderlag og komfort

  Nei, det har jeg ikke prøvd, men skal gjøre et forsøk. Prøvde et exped downmat ul winter (9 cm) og den føltes litt bedre ut. Løser nok ikke problemet da, men skal teste flere ting ut. Ut på tur skal jeg uansett, hadde bare vært kult med en god natts søvn også 😉😂
 5. Julie_G

  Liggeunderlag og komfort

  Takk for alle tips! Har hatt en ny natt ute siden sist hvor jeg prøvde å sove med mindre luft i madrassen og noe under/mellom knærne. Føles dessverre ikke noe bedre så skal se om jeg kan få prøvd et exped-underlag (til tross for varierte meninger)
 6. Julie_G

  Liggeunderlag og komfort

  Hvilket liggeunderlag som er mest komfortabelt er veldig personlig, men jeg lurer på om noen har hatt tilsvarende problemer, og har forslag til løsninger. Jeg har både thermarest xlite og xtherm, og er blitt spesielt glad i xtherm som føles veldig varm ut. Problemet er komforten... Ligger jeg på ryggen synker rompa litt ned og korsryggen blir liggende i en liten svai, på magen synker hoftene ned og korsryggen i svai, på siden får jeg vondt i skuldrene. Har alltid brukt den på lengre turer hvor musklene har vært ganske slitne og sure, så har skyldt på det. Dessverre er ikke det tilfellet. Lurer på om det ville vært bedre med vertikale kammer (exped feks) ift horisontale (thermarest), eller noe helt annet (klymit)?
 7. Julie_G

  Tips til middel som gjør underlag mindre glatt

  Tarptent gjorde det på mitt stratospire da jeg kjøpte det. Kan ikke si at det gjorde noen under og det varte uansett ikke lenge.
 8. Hvis myggnettingen er assymetrisk må du på forhånd bestemme om du skal ligge med hodet på høyre eller venstre side og så sette den riktig på. Med en symmetrisk myggnetting så slipper du å tenke på retningen (men den veier bitte litt mer). Begge typer passer til Chameleon-hengekøyen.
 9. Jeg har denne fra Dutchware og de har også en bredere versjon. Har ikke testet den nok, eller andre hengekøyer, til å dele erfaringer, men den har mange gode løsninger. Myggnettingen settes på vha glidelåser og henger over ridgelinen slik at du ikke får den i fjeset, og når du bestiller har du mange valgmuligheter til stoff, dobbel/enkel, tilbehør, oppheng osv. Ja, den er dyrere enn TTTM, men syntes det er verdt det og kundeservicen har vært veldig bra.
 10. Julie_G

  17. mai tur til fots?

  Det var i tankene mine også, men er ikke godt nok kjent selv. Det er langt å kjøre ja, men det er likevel en mulighet. Hvor holder du til?
 11. Julie_G

  17. mai tur til fots?

  Vurderer å ta fri fra jobb, leie bil og kjøre til et sted det er mulig å gå til fots mellom 16 og 20 mai. Litt usikker på hvor snøen kan ha smeltet innen den tid. Noen tips? Utgangspunkt: Oslo, Overnatting: Telt.
 12. Julie_G

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Dro med Fjelltid.no til Haukeliseter og tok turen til Kista på fredag 👍
 13. Julie_G

  Hva har du IKKE kjøpt nå?

  Vil påstå at det er morsommere å shoppe telt, men det er bare min personlige mening da jeg ikke har bikkje Bytte av telt var inne på investeringsbudsjettet mitt, men da det plutselig dukket opp randoski i boden så ble det naturlig at denne frafalt (og alle andre investeringer). Innen snøen har smeltet har jeg sikkert glemt dette (kortidshukommelse på sitt beste) og da dukker det nok opp et nytt telt i boden (selvfølgelig etter salg av alt som ikke brukes; "idioten" klarer jo ikke å beholde ting som ikke brukes)
 14. Julie_G

  Hva har du IKKE kjøpt nå?

  Hehe, hvorfor har ingen av dere testa den, som faktisk har lyst på den?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.