Gå til innhold
  • Bli medlem

kari123

Passivt medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Oj, tuuusen takk for masse nyttige svar! Jeg føler meg mye klokere nå og skal absolutt ta en tur innom Oslo Sportslager for å sjekke ut litt utstyr neste gang jeg er i Oslo. Selve turene vet jeg ikke hvor blir enda, vil jo teste hele Norge egentlig, men er Trøndelag / Dovre / Rondane som er aktuelt i første omgang, så får jeg se om jeg beveger meg vest og nordover på sikt (planer om å flytte et sted med bra ski og turmuligheter etter endte studier). Ellers så forsøker jeg å lære meg litt ved å se på Toppturskolen til Fri Flyt. Topptur for nybegynner-kurs står også på programmet for vinteren (fin anledning til å bli kjent med andre på mitt nivå også tenker jeg).
  2. Tusen takk for flere nyttige svar og tips! Jeg tror det er rando jeg er ute etter - slik jeg har skjønt er det mindre teknisk krevende enn telemark. Jeg er jente (obviously pga nicket), 167 høy og 65kg. Budsjett vet jeg ikke hva som er fornuftig å ligge på, jeg har penger og jeg legger heller i noen 1000-lapper ekstra for noe som varer lenger og funker bedre, men er ikke opptatt av å flotte meg eller å handle over evne. Så der er jeg blank. Men slik jeg forstår, så bør jeg se etter ski i lengden 163-170, uten spenn, rundt 100mm ved foten? Hvor mye innsving? (er det her man begynner å skille mellom randonee og carving?) Av bindinger har jeg ikke peiling på hva ting heter, men har sett på både sånne som man løfter hele foten og bindingen med (må av med skoen for å stille inn gåmodus) og andre som er lett å stille gåmodus med skoen på, men da må man løfte hele skien. Noen erfaringer/tips der? Ser jo fordeler og ulemper med begge .. Ellers lurer jeg på hvilke butikker som er gode å stikke innom? Er det en fordel å kjøpe ny skipakke og da få hjelp til akkurat hva slags skiutstyr man bør ha (f.eks på Oslo sportslager) eller å bare kjøpe noe tilfeldig på finn.no? Det skal jo en del til for å finne de spesifikke modellene som jeg blir anbefalt her.
  3. Takk for det tipset. Dog har jeg jo allerede testet noen nedkjøringer med fjellski allerede (selv om de ikke har vært så lange) og jeg føler da at jeg ikke får til å svinge ordentlig nettopp pga tyngden og da ender jeg med å bruke helt feil krefter og det blir ikke like gøy som det kunne vært. Planen min er å lete etter brukte ski som jeg kan selge igjen dersom det viser seg å ikke være noe for meg, men jeg vet ikke hva jeg skal gå etter når jeg titter på finn.no.
  4. Jeg har alltid gått klassisk langrenn og på fjellski, men nå har jeg bestemt meg for å teste topptur vinterstid for litt mer fart og spenning. Men jeg aner ikke hva slags ski og hvordan jeg skal gå frem for å finne ut hva som passer meg. Har aldri vært på topptur med ski før, men har prøvd vanlig slalåm i bakke en del ganger og klarer det greit. Men har nå funnet ut hvorfor jeg aldri har blitt gira på det; jeg vil jo ikke stå i bakke. Jeg vil jo være i ordentlig fjell og være i naturen! Så hva bør en nybegynner gå for?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.