Jump to content

Venator

Aktiv medlem
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Reputation

12 Neutral

About Venator

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Interests
  Fjellturer, fiske, jakt og hund.
 • Location
  Trondheim

Recent Profile Visitors

1,296 profile views
 1. Etter å ha prøvd flere typer ski kjøpte jeg Åsnes Finnmark. Skiene er svært gode å gå med, fungerer godt på varierende føre og er gode å kjøre med til å være fjellski, med god fleks i framskia. 😊
 2. Personlig synes jeg at Fischer Jakt Crow er en utrolig død og kjedelig ski med dårlig glid, sammenlignet med Åsnes sine ski...
 3. Jeg har generelt best erfaring "pusteegenskapene" til Arc'teryx sine Gore-tex jakker av skalljakker jeg har hatt. Jeg synes generelt at Arc'teryx produserer fritidsklær av svært høy kvalitet og som samtidig er svært lette. De er i det mer kostbare segmentet, men er svært robuste og har lang levetid. Dersom en skal ha billigere skallplagg, så har jeg også tilsvarende positive erfaringer med skallklær fra OR Outdoor Research som en får kjøp hos Sport Outlet. OR har også flere lette skallplagg, som fungerer godt.
 4. Det er ofte 30-50 prosent rabatt på toppturutstyr. Sportsnett hadde nettopp f.eks. 50 prosent rabatt på de beste og dyreste skiene fra Skitrab. Følg med på nettet og gjør gode kjøp, hvis du har tid...
 5. Venator

  Rette vegger

  Vi er en familie på fire som har hatt Svea 4 i flere år. Dette er et svært praktisk telt med to gode fortelt. Det er praktisk med to fortelt da ett kan benyttes til å lagre bagasje og ett til matlaging, opphold m.m. Med gode ventiler og myggnetting i åpninger og helt stoff i tillegg, får en god gjennomlufting på varme dager samt at hindrer kald gjennomtrekk på kaldere dager. I telt med kun myggnetting kan det fort bli kald trekk selv i sommerhalvåret. Vi kjøpte først Helsport camp modell med 1/3 fast myggnettingfelt, men det ble ofte kjølig i dette teltet på fjellet om høsten. Min anbefaling er derfor å kjøpe et godt helårstelt, som f.eks. Svea hvis teltet skal brukes i fjellet også høst, vinter og vår. Helsport Outlet og flere anerkjente nettbutikker har ofte svært gode tilbud på slike telt, så her er det bare å følge med. Det er ofte 30-50% rabatt. Når det gjelder merke og modell skal jeg ikke være absolutt. Vi har gode erfaringer med Helsport, som også har svært god service. Helsport tilbyr også reparasjon og modifikasjon av sine telt til gunstige priser. Lykke til med handelen og fine teltturer!
 6. Kårvatn Fjellutstyr AS fører alle Sir Joseph Koteka soveposemodellene til gunstige priser. Dette er gode kvalitetsposer. Jeg ville også vurdert Warmpeace Viking soveposene fra Hekta På Tur (www.hektapatur.no/), som mange er svært fornøyde med. Det er generelt lurt å ha litt is i magen og følge med på nettbutikkene. Flere av de seriøse nettbutikkene har ofte 30-50% rabatt på soveposer og telt.
 7. Etter en liten pause er Statskog igjen igang med storstilt salg av skogs- og utmarkseiendommer, som foregående Arbeiderpartiregjering initierte. Dette vil kunne gii svært redusert tilgang til jakt og fiske for mange med full privatisering og økte priser. I mange av område hvor det nå selges eeindommer er dette de eneste område hvor det er tilnærmet åpent salg av kort for småviltjakt og fiske. Det er ganske utrolig at dette pågår uten at det er større debatt. Ser at store interesseorganisasjoner som NJFF m.fl. ikke viser større interesse for dette, som vil være en varig endring for generasjoner.
 8. Snøføre deler av vegen opp. Så var det delvis bart frem til Sikatjønna.
 9. Var en snartur i Brugnmarka for drøyt en uke siden fra Brøttem til Brungfjellet. Fint skiføre fra Sikatjønna og opp....
 10. Herlig topptur på Snota i Trollheimen i dag! Tindrende solskinn hele dagen og vindstille. Det er lenge siden det har vært så fine snøforhold helt til topps. Fantastisk fott pudderføre for en fossil telemarkentusiast blant alle med siste nytt i randoneeutstyr.
 11. Jeg har både Norrøna Recon og Arcteryx Theta SV, samt lettere dress fra Arcteryx. Arcteryx har langt bedre snitt/mål i forhold til praktisk turbruk. Dersom du ikke skal bruke jakken til klatring eller tilsvarende alpin bruk, vil jeg anbefale SVX-modellen som er litt lengere. Arcteryx plaggene er også noe lettere og minst like robuste. Du skriver at plaggene skal brukes til tur og jakt. Gore-tex sett som Recon er best egnet til høyfjellsjakt i dårlig vær eller posteringsjakt. Til annen jakt bruker jeg klær som er lettere, mykere og mer lydløst.
 12. Helsport har veldig bra tilbud på bl.a. dunjakker på Helsport Outlet dunjakker. Gode jakker med god kvalitet som anbefales av mange.
 13. Enig med HunterHunted. Har prøvd mange merker, både billige og dyre, og ingen har like god kvalitet mht. slitestyrke, vanntetthet og pusteegenskaper som pagg fra Arc'teryx. AR-jakken har også lav vekt i forhold til å være så solid. Produkter fra Arc'teryx koster selvsagt en del, men dersom en har litt tålmodighet så finner en jakker som selges med 30-50% rabatt. Jeg har etter hvert funnet ut at det er bedre å kjøpe kvalitetsplagg enn å ha skapet fullt med plagg som ikke holder mål og dermed ikke blir brukt. En skal ikke gå lange turen før det er frusterende å bli våt i regnvær eller klissvåt av innvendig kondens.
 14. Ta en tur til Brungmarka. Fantastisk villmark rett utenfor stuedøra. Mener det går buss til Brøttum, som er et fint utgangspunkt for turen.
 15. Ligner mistenkelig på Ytstetinden (http://kart.finn.no/?lng=6.99075&lat=62.57828&zoom=18&mapType=normap&markers=6.99243,62.57761,r,Ytstetinden%7C6.99243,62.57761,r,Ytstetinden%7C6.99243,62.57761,r,Ytstetinden) og Trolltinden (http://kart.finn.no/?lng=6.97739&lat=62.57376&zoom=17&mapType=normap&markers=6.97739,62.57376,r,Trolltinden%7C6.97739,62.57376,r,Trolltinden) i Vestnes.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy