Gå til innhold
  • Bli medlem

Ole Petrol

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Ole Petrol

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg ser etter nye støvler, foreløpig landet på Alpina Alaska. Lurer på om jeg skal gå for BC eller 75 mm. Jeg stod mye på telemark med 75mm på 80-tallet, så har brukbar erfaring med 75mm. BC har jeg såvidt testet. Jeg skal bruke disse med en svingvillig fjellski, jeg går på enkle toppturer, og utenfor løyper, noe jakt, men er ute etter en støvel som er god å kjøre telemark svinger men også paralell svinger. Egner BC seg for telemark kjøring? Eller er 75 mm best til dette, eller har det ikke noe å si?
  2. Var sikker på det skulle komme noen fancy titan greier, ikke en clas ohlson thermos til 199,- Thermos Light&compact veier 354g. Klassisk form, med kopp. Liker den. Fant forresten en GSI Outdoors Microlite Flip 500 White, på Fjellsport til 449,- veier 224g. Viktige gram for enkelte, meg.
  3. Er på jakt etter en lett thermos. Skal brukes på dagsturer på vinteren. Har tenkt på en 0,5L evt en 0,75L eller mellom her et sted. Usikker på om det skal være en typisk thermos med kopp, eller kanskje det har kommet noen nye smarte løsninger?
  4. Hvilken lengde bør jeg ha når jeg er 176 cm? Brukes til tur med hund i kupert terreng, med innslag av telemark svinger. Ser Åsnes anbefaler 190 cm, men alle ski jeg har for randonee er på maks 180. Ser for meg 180 cm kan gi bedre manøvrerbarhet. 190 cm gir kanskje bedre flyt, men skia er såpass brei at det kanskje ikke er noe problem?
  5. Jeg tror jeg kommer til å gå for et par Scarpa T4, det gir vesentlig bedre (?) støtte enn de Crispi Stetind jeg har.
  6. Rottefella med kabel, eller uten? Begge? Før i tiden var det vel motsatt, at pinnene ødela hullene i sålen..
  7. Dette så veldig spennende ut. Ellers så tenkte jeg på alternativet med å sette på en Rottefella telemark binding 75mm i kombinasjon med en Scarpa T4 støvel. Det vil gi bedre støtte.
  8. Ole Petrol

    Hundeski

    For et par år siden kjøpte jeg meg Åsnes Breidablikk med BC bindinger, det er ski uten stålkanter for bruk med hund (så potene ikke skades så lett). Jeg bruker disse med kortfell i ulendt skogs og fjell terren. Funker stort sett bra oppover/ bortover men ikke så bra nedover. Jeg er god på ski (randonee) og sto telemark "back in the days". Telemark teknikken er nok litt rusten, men uansett, jeg synes dette ikke er spesielt enkelt nedover. Jeg ser derfor etter et nytt oppsett. Jeg skal ikke gå med tung sekk eller pulk, det er for å lufte bikkja, gjerne i løssnø. Har sett litt på Åsnes Kongsvold og Fischer Jakt Crow. Har funnet en gammel test på Utemagasinet, men mistenker at skiene er oppdatert etter dette..(?). Vurderer BC binding opp mot Rottefella 75mm kabel. Noen synspunkter eller tips om tester?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.