Gå til innhold

bananskallet

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  97
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om bananskallet

Nylige profilbesøk

905 profilvisninger
 1. Hei, ser du har vurdert dunjakker - bl.a. ME Cho Oyu. Jeg vurderer også den, men er usikker på størrelsen i forhold til turbruk. Fant du noe ut om denne jakka og størrelser ? Vh Runa

 2. bananskallet

  Ull boxer

  Jeg har den lange aclima warmwool boxeren. Har brukt den mye på 2 år, og den nupper ikke i det hele tatt. Eller så kan du kjøpe deg en nuppefjerner på Clas Ohlson. Funker som bare det!
 3. Har noen hoka One One terrengløpesko som jeg har brukt en del. Det er bare å kaste alt annet jeg har av terrengsko, da det aldri kommer til å bli brukt igjen (dvs Salomon speedcross 3). Hokaskoen er helt fantastisk. Jeg sliter litt med belastningsskader i nedoverbakker, og har ikke sett noe til det etter at jeg kjøpte hokasko. I tillegg er de utrolig lette. Har kun prøvd Tor-modellen i butikk, og kan signere på at det er det nærmeste du kommer en joggesko i fjellskoverden. Den veier for det første ingenting, og sålen er relativt lik de på løpeskoen min, noe som er ganske langt fra en tradisjonell fjellsko. Det er en ganske stabil sko da du står litt nedi sålen, men skoen er ganske myk rundt anklene så noe ekstremt med ankelstøtte er det nok ikke, men mer enn nok til de fleste. Du har en grov vibramsåle på den, så grepet er nok greit. Eneste negative jeg har å si om hoka er at de ser litt rare ut, men det er verdt komforten, spør du meg.
 4. Anorakken bruker jeg på fjellski, helst dagsturer, og på påskeskirenn for å se kul ut. Skal jeg gå på fjellski i flere dager og værmeldingen er usikker går jeg for vintergoretexen da den er mye lettere, pluss at jeg innerst inne mener at den beskytter mer mot vær og vind enn anorakken (nå blir jeg sikkert skutt). Jeg svetter tydeligvis ikke nok til at jeg syntes at det blir for klamt, og hadde det vært et problem, så tørker nok goretexen fortere enn en svett anorakk. Er det minusgrader er dunjakka med i sekken. Den veier mindre enn fleecen, og varmer mer. Regner det, holder det med ull. En tynn ullgenser er alltid med i sekken, uansett. På topptur, vitner som sommer er sommer-goretexen med. Den blir definitivt mest brukt, og jeg hadde nok klart meg med kun den. Den er lett nok til at jeg like så godt tar med den enn en vindjakke i sekken, og solid nok til at den kan brukes året rundt. Dessuten er den fin. Vindjakka bruker jeg hvis jeg skal late som jeg får fort på langrenn, på løpeturer og på solskinnsdager i marka. Den blir nok minst brukt, da jeg helst har jakka i sekken de aktuelle dagene, og da går jeg likesågodt for en Goretex. Når det er sagt så har jeg i alle år levd med kun en "helårs"-Goretex, som nok holder for både meg og den gemene hop. Dun/primaloft ér bedre enn fleece fordi det veier mindre og varmer mer, og tar ca like mye plass i sekken. Men forandring fryder, og det finnes verre ting å bruke pengene sine på enn jakker. Noen har veskedilla!
 5. Gammelt innlegg, men tenker jeg svarer tilfelle noen skulle lure på det samme. Jeg har hatt skoen (bare damemodellen, Gea) i et par sesonger nå, og skal si meg generelt fornøyd. I og med at jeg er dame, har små og breie føtter så var ikke utvalget så veldig stort for meg, noe det fortsatt ikke er den dag i dag. Da jeg kjøpte den var den en av de lettere skoene i "mellomklassen", dvs ca like gode opp som ned. På oppturene syntes jeg den gir tilstrekkelig gåutslag, og er komfortabel. Nedover så syntes jeg den er grei. Den kan ikke måle seg med en vanlig bakkesko. Jeg syntes den kanskje føles litt statisk i kraftoverføringen og sitter ikke like godt som en alpinsko, men den er ellers stiv og fin. Ut i fra alle andre sko jeg har prøvd i samme kategori (dvs dynafit), så syntes jeg scarpaen er utmerket. Kunne jeg ha valgt hvilken som helst randosko igjen i dag, uten økonomiske begrensninger, hadde valget nok en gang falt på scarpa gea/Maestrale, da det er en super all-rounder, og ikke minst så passer den til min fot. Vil eller tilføye at det er ekstremt store forskjeller på passformen på randosko, så selv om jeg syntes det er en god sko, så kan det jo hende at den er helt feil for noen andre. Det er forøvrig en brei sko som passer folk med litt breiere føtter og høy vrist.
 6. Jeg har masse erfaring med Kode. Det er primært en topptursekk, og gjør en strålende god jobb til det. Jeg har og brukt den mye til dagstur i tillegg, men mest fordi jeg ikke trenger enda en sekk i den størrelsen. Skal du ikke bruke den til topptur (feste ski/ha med skredutstyr/etc.), finnes det bedre alternativer. Du kan jo sjekke Talon, Stratos eller Kestrel fra Osprey. Da slipper du alle funksjonene du ikke har bruk for pluss at de kan komprimeres bedre. Ang størrelse så tror jeg kode 32 blir for liten for hytte til hytte. Jeg har 30 literen og den er knapt stor nok til dagsturer om vinteren.
 7. Har ikke sett lyngen hybrid, men har sikla litt på arcteryx alpha comp. Blanding av softshell og goretex. Tror det kan funke bra til mye. Personlig går jeg for det meste i skall. Har arcteryx theta sv. Vil si den er ganske optimal til topptur da du kan ta den på deg med alpintskoa på. Det er supert på godværsdager der jeg gjerne går opp i stilongs eller shorts og hiver på meg buksa på toppen. Hvis jeg vet at jeg ikke kommer til å kave i løssnøen går jeg gjerne i turbukse. Da foretrekker jeg softshell (type Norrøna Svalbard flex) da den er litt tykkere. Jeg syntes bomull funker fint, det også, men føler kanskje at softshellen er litt lunere hvis det blåser.
 8. 200 cm lange ski (Gamme). 75 mm er gøyest nedover.
 9. Nå bærer det snart på tur. Det er meldt -2 til -6 grader og 6-10 m/s med (mot)vind, men værmeldingen svinger en del ennå. Fortsatt litt usikker på hva jeg skal ha på. Blir nok skall på beina. Hadde egentlig tenkt anorakk, men med så mye vind er det kanskje best med en skalljakke, eller tror dere det holder med anorakken?
 10. Du vil nok merke forskjell på slitestyrke. I pro så sparer de ikke på limen, samt at yttermaterialet ofte er sterkere. Det skal være like vanntett, men har hørt at pro skal puste bedre.
 11. Det er et bra merke på lik linje med Norrøna, arcteryx, peak performance, etc. for å nevne noen. De lager jo for det meste skibekledning, og alpingutta som f.eks. Akel Lund Svindal bruker hjelmene deres. Min bedre halvdel har en jakke derfra som han har brukt og misbrukt i et par år, og den holder mål.
 12. Takk for utfyllende svar, folkens! Da bestiller jeg meg en Targhee når studielånet kommer. Det er ikke noe verre enn at jeg returnerer den hvis det ikke er plass til alt når jeg har hjelmen oppi. Er bare litt spent fordi jeg har ganske stor hjelm.
 13. Jeg har kun erfaring med nansen. Den har stor nok innsving til at den er grei å svinge med. Men i dyp snø så skal jo ingstad være bedre. Jeg har ikke prøvd ingstad, men jeg har stått en del i dyp snø med vanlige bakkeski, og jeg synker langt nedi. Derfor tenkte jeg at jeg synker nok omtrent like langt nedi med ingstad som med nansen, og at den litt smalere og stivere nansen derfor vil være en bedre allrounder enn ingstad da den vil ha bedre bortoveregenskaper samt være lettere enn ingstad. Amundsen er jo en "bortoverski", så hvis du skal gå toppturer ville jeg ha valgt bort den. De mest allround skiene i mine øyne er Nansen, Gamme og E99, da alle har forholdsvis grei innsving, men likevel er såpass smale og stive at det går fint å gå bortover med dem også. Da Gamme og E99 hvis du prioriterer bortover, og Nansen hvis du prioriterer nedover. Nansen kan du som regel ha i kortere lengde enn de andre to, så da blir den lettere å ha med å gjøre nedover. Angående binding så er det jo igjen hva du prioriterer. 75mm nedover og BC bortover. Har selv 75 mm med avtakbar wire. Syntes det er helt topp. Var redd det skulle bli tungt å gå med, men jeg løfter ikke foten nok i stegene til at jeg kjenner motstanden fra bindingen.
 14. Har sett på den nye topptursekken til Osprey. Den ser ganske lik ut som Kode. Er ganske usikker nå, da Osprey egentlig har alt jeg trenger, mens Gregory har noen få mangler. Har allerede utsatt kjøp av større topptursekk ganske lenge, og begynner å bli lei av å måtte stappe 30-literen så full at jeg må sitte på den for å lukke den. Er Targhee 45 mye større enn Kode 42?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.