Gå til innhold
  • Bli medlem

Turmat

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Om Turmat

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Takk for tipset. Men ja, jeg så det. De la det ut rett etter at jeg hadde kjøpt et Reinsfjell SL til 4500,-. Jeg er forøyd jeg. Men jeg hadde nok kjøpt det (evt. Reinsfjell SL til samme pris), hvis ikke jeg hadde fått det til den prisen.
  2. Synd de ikke har den inne i large (1899,-). Det har de ikke hatt på en stund. Men jeg har som sagt allerede kjøpt Sphere Down Spring. Men takk for tipset.
  3. Jeg kjøpte den som heter Sphere Down Spring. (Ser at Fjellsport har økt prisen på denne siden jeg kjøpte den. Nå er det "bare" 30%. Jeg kjøpte til 50%.) Men Fjellsport selger også en som heter Sphere UL Spring som ser helt maken ut og har samme spesifikasjoner etter hva jeg kan se. Men Mammut lister kun Sphere Down Spring på sin hjemmeside. Jeg tenkte at UL kanskje var en utgått model og valgte Down. Det er kansje noe i det Baconpåtur sier, at det er kommet en forbedret versjon.?.
  4. Hei rbhelle. Takk for svar og ideer. Det Akto teltet ser veldig fint ut, men det blir nok litt trangt for meg og bikkja. Jeg kommer nok til å vurdere en Osprey sekk, hvis den jeg har blir for liten. Jeg har nå bestemt meg for å gå for soveposen og underlaget som jeg nevnte i første post og for teltet Reinsfjell 2 SL. Det får jo godord nesten over alt og har også blitt best i en test, ser jeg. Takk for alle innspill. Det føles litt tryggere når andre har gode erfaringer med det utstyret man velger. Jeg ser at noen setter et lite spørsmålstegn med kvaliteten på underlaget, mens andre er veldig godt fornøyde. Jeg tar nå sjansen på det. Det er ikke værre enn at jeg får kjøpe noe annet hvis det ikke duger. Etter hva rbhelle nå sier, så lurer jeg nesten på om jeg har kjøpt for varm pose og underlag til mitt bruk, men det er ikke godt å vite før man har hatt noen netter ute og forsøkt det. Gleder meg veldig til å komme meg ut på telttur nå.
  5. Hei whistler. Takk for svar. Jeg er heller ikke av de bredeste, så jeg tror jeg tar sjansen på den soveposen. Det høres ut som en god pose, og jeg kommer ikke til å være ute i telt under 0 (i hvertfall ikke i starten). Ang. underlag: Jeg likte veldig godt vekten på ul'en. Den vanlige ser ut til å være ca samme pris, men en halv kilo tyngre. Hvis den er mye mer solid, så er det kanskje verdt å dra på. Får tenke litt på det. Er det vanskelig å lappe UL'en hvis man får hull? Så 1-0 til Reinsfjell. Men samtidig liker jeg veldig godt at man kan åpne opp hele framsiden på Fonnfjell. Klarer ikke helt å slippe det.
  6. Hei Thess89. Setter kjempestor pris på svar. Men den soveposen din finner jeg faktisk ikke noen som selger. (Glemte forøvrig å si at jeg foretrekker norske nettbutikker pga. angrerett reklamasjoner etc.) Neo Air'en ser interessant ut. Jeg tror jeg trenger large utgaven, men det ser ut som den er mye dyrere enn Exped'en som jeg vurderer, og sparer bare 150 gram. Men hvis den er mye bedre )noen som vet?), så vil jeg absolutt vurdere den. Z-lite'n er absolutt noe jeg vil vurdere å ha hengende på utsiden av sekken. Foreløpig har jeg et 6mm Jysk skum underlag som jeg tenkte å ta med. Det virker litt skjørt. Får lett sår og riper. Men jeg tenkte det kunne brukes til beskyttelse oppå det oppblåsbare om dagen (til beskyttelse mot hundeklør) og under om natten. Hvis det blir for tynt og puslete kjøper jeg et Z-lite. Likte veldig godt dine erfaringer angående telt. Da var det som jeg tenkte; at Ringstind blir for lite. Reinsfjell SL en nok det som ligger best an foreløpig. Skulle bare ønske jeg kunne få ned prisen noe. Nå høres jeg sikkert litt gjerrig ut, men det er bare at jeg må handle mye nytt utstyr på en gang og jeg har dessverre ikke et pengetre.
  7. Hei. Jeg har tenkt å ta opp igjen teltlivet. Teltet litt i skog og mark med forholdsvis tungt utstyr for mange år siden. Men nå sier helsa mi (og formen) at jeg må ha mye lettere utstyr. Jeg kommer til å begynne med en eller to overnattinger på sommeren (men kanskje også sen vår, tidlig høst) sammen med bikkja. Jeg kommer nok til å dra ut når værmeldingen varsler ikke så altfor dårlig vær. Altså helst godvær, men man vet jo aldri. Terrenget blir skog og mark og kanskje en tur over tregrensa, men ikke på de øverste toppene. Jeg kommer ikke til å gå veldig langt, men vekta er likevel viktig. Så mine "krav" til utstyret er: ganske lett, god kvalitet, ikke altfor kostbart, forholdsvis kompakt pakkevolum. Jeg har allerede kjøpt en Bergans Helium 55 ryggsekk. (ny modell som veier 1 kg). (Vil helst bruke denne, men den kan byttes ut med en større hvis det blir helt umulig å få plass til utstyret.) Jeg har sett på en Mammut sovepose Sphere Down Spring https://www.fjellsport.no/mammut-sphere-down-spring-dark-indigo.html på tilbud til 2688,-. Er dette en god sovepose til en god pris ? Liggeunderlag tror jeg blir et Exped Synmat UL 7 LW, Telt: Her tenker jeg på Reinsfjell 2 SL eller Fonnfjell 2 SL hvis jeg kan finne noen gode tilbud. (Vet ikke om jeg får råd til (eller er villig til å betale) full pris på disse.) Liker best "utformingen" på Fonnfjell, men samtidiig liker jeg godt at Reinsfjell er selvstående. Vanskelig valg. Vurderte en stund Ringstind SL 1-2 siden det var så lett, men kom fram til at jeg kommer til å tilbringe en del tid i camp og det teltet viker litt for trangt og best egnet for kun overnatting. Siden jeg er helt uerfaren med "moderne" utstyr, ønsker jeg synspunkter på mine valg og evt. forslag til alternativer.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.