Gå til innhold

ryback

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  7
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Hva med å kjøpe soveposer som kan kobles sammen slik at man kan dele på varmen? Min erfaring med dette begrenser seg til et par gamle Helsport Alta og turer i Oslomarka om sommeren, men det har ihvertfall vært kokvarmt. Medlånetaker er en fryspinn men avgir ekstreme mengder varme.
 2. Det virker på meg som om det er liggeunderlaget som er problemet, ikke posen.
 3. Takk, det var det jeg fant ut jeg også. Nå fikk jeg beskjed fra medlånetager at vi skulle klare oss med de vi har enn så lenge. Tråden kan sikkert slettes.
 4. Jeg er på utkikk etter en lett sovepose til sommerbruk med plass til to personer. Jeg har idag to stk Helsport Alta som vi kobler sammen. Problemet med denne løsningen er at den er tung, tar mye plass i sekken og er altfor varm. Jeg tar gjerne imot tips til sovepose som har lav vekt og lavt pakkvolum. Det er ikke veldig lett å finne frem til de aktuelle produktene siden nettbutikkene ikke lar en filtrere på antall personer det er plass til i posen. 😀 Hvis noen har tips til to lette soveposer som kan kobles sammen så er det også aktuelt. Jeg synes Pajak Quest 4two ser lovende ut så hvis noen har erfaringer med denne så er jeg lutter øre! Bruksområde er bilcamping og telttur i norske fjell på sommerstid.
 5. Jeg er klar over at sau ikke er storfe. Jeg skrev storfe og mente storfe. Legg merke til /OT som betyr "slutt på off topic". Det var ment som en kommentar til forkjemperne for kortreist mat. Kortreist mat som fores på kraftfor er ikke miljøvennlig. Jeg har vanskelig for å tro at turismen til Norge veier opp for de ca 20 milliardene som går til landbrukssubsidier hvert år. Det finnes billigere måter å kultivere landskap på. Grunnen til at skogdrift er mindre lønnsomt er at skog i dag ikke er verdt noe før den er hogd. Beregninger viser at norsk skog kan binde 3 ganger mer CO2 enn Mongstad klarer å rense til 10% av prisen. Mongstad har en foreløpig prislapp på 25 milliarder. Hvis man som skogbruker hadde fått betalt for CO2 man binder opp så ser man fort at det kunne lønne seg. /OT Jeg mener man bør ha ulv i Norge og det er Norge også politisk forpliktet til. Sauen kan man flytte, ulven er det litt verre med. At det vil føre til at noen sauebønder i Rendalen mister næringsgrunnlaget sitt er synd, men sånn er livet/politikken. I andre bransjer er det vanlig at hundrevis av folk mister jobben uten at det blir en eneste overskrift i annet enn bransjetidskrifter.
 6. "Alle" ser vel fordelen med kortreist mat. Den store bløffen mange går på er at maten som produserer i Norge er kortreist. Norske dyr spiser stort sett kraftfôr og norske bønder klarer ikke produsere nok fôr til å fø opp dyrene sine og man må importere fôr. Regnestykket er som regel 1 kilo kjøtt krever 10 kilo vegetabilsk føde. Vi produserer ca 50% av proteinene vi får i oss i Norge dvs at for hvert kilo kjøtt som produseres i Norge importeres det 5 kilo fôr. Dette er gjerne soya produsert i Brazil og andre fjerntliggende land. For å få såkalt kortreist mat så frakter man altså fem ganger så mye fôr rundt halve kloden. Fiskeoppdrett er forøvrig ikke noe bedre særlig bedre. http://www.wwf.no/dette_jobber_med/hav_og_kyst/akvakultur/fiskefor/ Ved å importere storfe og heller la Norge gro igjen vil man derfor få mindre klimautslipp. Ved god forvaltning av biomassen kan man tjene gode penger på skogdrift samtidig som man binder opp 10 ganger så mye CO2. /OT Når det gjelder rovdyr og hvor disse skal befinne seg så er det lite mennesker kan gjøre. Stortinget har vedtatt et område men den teite ulven nekter å høre på hva politikerne sier og gjør mer eller mindre som den vil. Når "rovdyrmotstandere" sier at Oslofolka burde få føle på kroppen hvordan det er å ha ulv i nærmiljøet så bør de se på kartet. Der vil de se at stortinget faktisk har vedtatt at ulven skal bo blandt annet i Oslo. http://www.miljostatus.no/Tema/Naturmangfold/Rovdyr-og-rovfugler/Ulv/ Ulven oppfører seg desverre som et vilt dyr og nekter å rette seg etter stortingsvedtak. De har blandt annet slått seg ned i Rendalen, et område som etter press fra saubønder ikke ble innlemmet i ulvens vedtatte område. Når sauebøndene da blir overrasket over at sauen blir tatt av ulv så bør de skylde seg sjøl. Jeg kan tenke meg fint lite som er mer provoserende enn krokodilletårene til sauebøndene når de står over et istykkerrevet sauekadaver. Ville de gitt meg sympati om jeg sendte bikkja mi ut på motorveien og den ble påkjørt? Spørsmålet er for meg følgende: Skal mennesket tilpasse seg naturen eller skal naturen tilpasse seg mennesket. Jeg ser overhodet ingen grunn til å drive med sauedrift i Norge når den ikke er bærekraftig og da er vel svaret gitt. http://www.dn.no/d2/d2mat/article1477244.ece
 7. Kan du ikke like gjerne bygge den av vanlige byggematrialer med skråskåret kledning som tak? Med mindre det er langt å gå gjennom ulendt terreng så bør det være en smal sak å få med seg matrialene til byggeplassen.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.