Gå til innhold

Reggie

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  26
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Reggie

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Denne blir nok for dyr, selv om den høres veldig god ut. Denne høres veldig interessant ut! Skulle ønske vekten var litt lavere, her sparer jeg "bare" 1,4kg. Det er jo litt da, så det kan være verdt det. Prisen var veldig hyggelig! Denne høres også veldig interessant ut, men er litt usikker på bæreevnen. Du sier opp til 17kg, men når jeg søker på forumet her ser jeg mange sier den maks tåler 12kg. Kan det være en endring de har gjort over årene? Eller? Prisen og vekten her er jo gode, men størrelsen er jo i minste laget for det jeg tenker går greit. Litt skeptisk til hverken koffert-åpning eller hoftelommer. Men jeg skal teste denne også, takk!
 2. Jeg er ikke helt ferdig med slankingen, men det er lite igjen å gå på der. Har ikke veid opp enda, skal gjøre i løp av uken. Tror sekk er neste naturlige steg i slankingen.
 3. Prisklassen kan være fleksibel om nødvendig, men under 2000kr hadde vært fint
 4. Hei! Jeg prøver å presse ned vekten (ikke ekstrem) på pakningen min og med en Bergans Trollhetta 95L på 3,2kg tenkte jeg at dette kan være et greit sted å begynne. Det er en super sekk sett bort i fra knirking, litt slappe hoftereimer og mangel på hoftelommer, og har blitt brukt i mange år på alle mulige reiser og kortere fjellturer. Jeg tror likevel at det kan være en god investering å skaffe seg en litt lettere sekk. Jeg tenker i området 60-70L og så klart så lav vekt som mulig uten at det går ut over komfort. Jeg håper å få bærevekten ned på 15kg inkludert mat og drikke. Det bør være noen form for sidelommer/netting, hoftelommer og mulighet til å åpne hele forsiden av sekken som en koffert. Sistnevnte har jeg på min Trollhetta så tanken på å måtte grave gjennom hele sekken for å ha noe på bunnen får meg til å grøsse, hehe. Er det noen som har noen anbefalinger? Har ikke tid til å vente en måned på frakt fra utlandet. Oppfølginsspørsmål: jeg hører stadig at sekken må velges ut i fra om den passer til en selv. Dette må selvsagt testes i butikk, men jeg må innrømme jeg ikke helt vet hva det betyr. Den jeg har nå har stort sett føltes behagelig, men med tung last vil det jo være noe ubehag uansett. Hva skal jeg se/føle etter mtp passform når jeg tester en sekk? Edit: mulighet til å feste et trekkspillunderlag er også et stort pluss! Om ikke det følger med kan jeg vell sy på noe selv, for det må jeg nesten ha.
 5. Reggie

  3-sesongshansker?

  Hei! Jeg ser etter noen hansker til å bruke på tur. Jeg har gode både votter og hansker til vinteren, men disse er altfor varme og store til å bruke ellers gjennom året. De trenger ikke å være alt for varme så de kan brukes om sommeren, men jeg ønsker noe vanntett så det går an å jobbe litt med de uten å bli kliss blaut og kald (gå i regn, fylle vann, rydde campen, ta bilder, fiske, etc). Har sett litt på disse fra Sealskinz, tror dere at det kan være et godt alternativ? De koster jo litt, men det skal gå fint. Om disse kan anbefales, vet dere om et sted det går an å prøve de i Bergen? Ser flere sier de er veldig små i størrelsen, men jeg finner de ikke i nettbutikken til noen av butikkene vi har i Bergen
 6. Hei! Jeg skal på langtur og tenker å fiske litt underveis for både underholdning og litt ekstra mat. Hvordan er det da best å behandle fisken rett etter jeg har fanget den? Jeg vil gjøre det enkelt, lett (vekt) og så bør det iallefall holde ut dagen, gjerne dagen etter også. Har blitt anbefalt en zip-lock pose med mel, salt og pepper til å bare rulle en sløyd ørret i. Men hvor lenge holder fisken da? Er det best å sløye den med en gang etter jeg har tatt den? Kan jeg holde på en stund så jeg eventuelt får flere fiske før jeg setter i gang? Ser det kan være lurt å oppbevare fisken i en myr, men det er ikke sikkert det er en mulighet ettersom jeg skal gå hver dag. Kanskje veldig nybegynner spørsmål her, men det er nettopp det jeg er
 7. Reggie

  Begynne med fiske??

  Ok, høres ut som kniv ikke blir noe særlig problem. Ang. fiskekort: jeg har sett litt på inatur.no, men må innrømme jeg skjønte lite av den siden. Når jeg trykker litt rundt på noen av de område-kortene som finnes på for eksempel Hardangervidden ser det jo ut som flere av de overlapper. Og noen områder ser ikke ut til å være dekket i det hele tatt. Trenger man fiskekort? Uff, er nok litt treig her, men det kan virke som denne delen må inn med te-skje. Hvordan går dere frem når dere er på tur, finner et vann og kjøper/finner ut om dere må ha fiskekort?
 8. Reggie

  Begynne med fiske??

  Takk for masse gode tips! Spesielt setter jeg pris på alle tanker om hvordan faktisk fiske, hvor man skal plassere seg i vannet, osv. Som @Lofoten-Møring sier så er det mest banale av tips velkomment! Jeg ble prakket på et lett sett på Sportsdepotet med en 5-6 sluker. Prisen var innafor, selv om jeg kanskje kunne fått noe enda billigere om jeg hadde vært tålmodig. Angående sluker hører jeg anekdoter og meninger som går i mot hverandre i hytt og pine så her tror jeg at jeg bare må prøve meg frem med de jeg har (som innebærer litt variasjon). Da sitter jeg bare igjen med to spørsmål. Først, i hvilke vann kan man egentlig fiske? Må jeg se etter en viss størrelse og/eller inn og utløp? Ser for meg at jeg kan stå ved et vann i Bergdsalen og at forbigående fiskere ler seg skakk av at jeg fisker i noe som "åpenbart" ikke kan ha fisk... I tillegg må jeg vell ha statens fiskekort og eventuelt lokale, private fiskekort? Det andre spørsmålet mitt gjelder kniv. Jeg har en gammel, liten speiderkniv liggende med litt rust rundt skaftet og ellers en del "metalliske", grå flekker på bladet. Er denne brukanes? Jeg må jo ha noe til sløying, men jeg tenker også at jeg vil ha noe litt allsidig da dette blir den eneste kniven jeg tar med meg. I tillegg vil jeg helst holde både pris og vekt så lave som mulig. Jeg planlegger flere langturer (i første omgang blir det Bergen - Oslo) så allsidighet og vekt er viktig.
 9. Reggie

  Begynne med fiske??

  Hei! Jeg lurer litt på om jeg skal gjøre fiske til en del av turene mine. Problemet er bare at jeg har veldig lite erfaring. Som liten har jeg fisket mye på sjøen så eg tror jeg kunne klart å sløye en fisk (med en liten pekepinn fra Youtube først!), men jeg har aldri fisket i ferskvann og aner ikke hvor jeg skal starte. Tror jeg har en fiskestang og noen sluker liggende i boden som ble brukt på sjøen for 15 år siden, men vet ikke om dette er riktig utstyr eller om det er i god stand. Noen som har noen tips til å begynne med denne hobbyen? Jeg begynner som sagt helt fra scratch. Trenger man dupp eller spesielt utstyr? Er det dyrt med bra nok utstyr, eller kan det gjøres på budsjett? Kan man bruke samme utstyr i saltvann som i ferskvann? Hvor kan man regne med å finne fisk, eller hva skal jeg se etter i et vann? Har høydemeteren noe å si? Jeg bor i Bergen sentrum så jeg regner med det er lite i de nærmeste fjellene, men jeg skal gå til Oslo i løp av sommeren og tenker dette kunne vært en fin kilde til mat på veien, i tillegg til hyggelig tidsfordriv så klart. Det er sikkert en haug med andre spørsmål jeg ikke vet at jeg har enda så all informasjon blir satt stor pris på!
 10. Det er helt sant, hadde nesten glemt det! Kanskje det blir mulighet for å i det minste resupplye når juli kommer? Uansett må det planlegges skikkelig ja. Enda større grunn til å prøve å komme seg til en matbutikk.
 11. Hei! Jeg planlegger å gå til Oslo (eventuelt andre veien) fra Bergen fra ca. midten av juli. Jeg tar utgangspunkt i denne turen fra Ut.no, men den mangler rutebeskrivelse fra Vaksdal til Bergen. Fra Bergen sentrum til Arna er ikke noe problem, der har jeg gått flere ganger, men jeg kjenner ikke til området fra Arna til Vaksdal. Jeg vil helst gå hele veien heller enn å ta tog et stykke, så jeg lurte på om noen kjenner til noen ruter her? Det er ikke noe problem å ta omveier om Voss eller Norheimsund. En GPX fil hadde vært topp, men om noen bare har rutebeskrivelser er det til stor hjelp! Forresten, om noen har gått strekningen Bergen - Oslo før, hvordan har dere gjort det med mat? En mulighet er jo å legge ut pakker til seg selv som man plukker opp underveis, men det krever en del ekstra arbeid jeg vil unngå. Ikke har jeg fiskeutstyr heller. Enda en mulighet er å spise på DNT-hyttene eller å fylle opp sekken der, men det blir fort veldig dyrt. Til tross for at ruten jeg følger er lagt opp som hytte-til-hytte vil jeg helst sove i telt. Den beste matløsningen hadde vært om det var muligheter for å gå av stien (helst uten at det tar veldig lang tid, naturligvis) til en butikk i nærheten hver femte dag eller noe slikt for å fylle på. Noen erfaringer her?
 12. Det skal jeg teste ut neste gang, takk!
 13. Jeg pleier ikke å justere de før eller etter. Sånn som de er nå får jeg stengene oppi, men det er så vidt, så de sitter stramt
 14. Jeg vil påstå jeg gjør det ganske likt. Jeg bør legge til at ytterteltet står helt stramt - jeg kan ikke se for meg at det går an å stremme det lenger. Det er nettopp derfor det er så rart at innerteltet ikke står stramt samtidig.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.