Gå til innhold

Reggie

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Reggie

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Wihoo, kjekt å høre! Det var egentlig planen å kjøpe vareprøve ja - ser jeg har linket feil. Det liggeunderlaget du linker til, tenker du som erstatter for mitt skum og i tillegg til xtherm? Altså at jeg fortsatt bruker to? Ser det er litt billigere og varmere, men thermarest sitt er litt lettere.
 2. Hei! Jeg tenker det er på tide å få mitt eget sovesystem og ikke låne "dårlig" utstyr som ikke passer helt til mitt bruk fra familie. Jeg har gjort en del research så jeg tror egentlig jeg har bestemt meg, men tenkte å høre om noen har noen umiddelbare innvendinger. Noen har kanskje sett telt-posten min med lik tittel der jeg beskrev at jeg ville bruke det både på vestlandet og forhåpentligvis på PCT neste år. Jeg tenker altså at jeg må ha noe som kan brukes store deler av året (midt på vinteren er ikke nødvendig, har lite erfaring fra ski) og jeg håper å gjøre det så lett/lite som mulig. Natt til i dag sov jeg i telt i Bergen med en sovepose merket som Tcomf -4,6 mens det var 0 grader ute (føltes som -3 ifølge YR). Dette var på grensen til kaldt, eller iallefall ikke godt og varmt. I tillegg følte jeg at jeg måtte bøye tærne når jeg lå under "hetten" (som var nesten ikke-eksisterende). Denne soveposen er merket som 182cm og jeg er 177 så synes egentlig det var litt rart. Hvilken lengde bør jeg se etter? Jeg har bestemt meg for dun til soveposen og tror jeg vil ha to liggeunderlag. Skumunderlaget er mest beskyttelse for det opplåsbare underlaget, men tenker at skum dobler som sitteunderlag også. Sovesystemet jeg har sett på er da: https://www.helsport.no/rago-superlight-winter https://www.fjellsport.no/therm-a-rest-z-lite-sol-regular.html?q=Therm-a-Rest https://www.fjellsport.no/therm-a-rest-neoair-xtherm-regular.html?q=therm-a-rest neoair xtherm Ville dette vært et bra oppsett for mitt bruk? Noen innvendinger eller erfaringer med disse?
 3. Ser ut som jeg kommer til å gå for et Nallo 2. Det er litt dyrt, men om jeg kjøper brukt kan jeg nok få det til. Dette ser allsidig ut og bra ut. Tusen takk for all hjelp!!
 4. Jeg hører at jeg har misforstått hvordan skandinaviske telt settes opp! PCT får vente - det er riktig at jeg må spare opp en del til den tid, og jeg får vell regne med å kjøpe et nytt telt spesifikt til den turen. I mellomtiden vil jeg sove mer ute i Norge
 5. Takk for mange gode svar! Ang. PCT og mesh telt: Jeg ser nå at en del telt består av KUN mesh med ytterduk over. Dette skjønner jeg er upraktisk i Norge. Dette med å kunne se opp er ikke særlig viktig - PCT er tross alt bare en tur og jeg skal sannsynligvis bo i Norge ganske lenge Jeg så for meg at norske telt hadde et lite stykke mesh i toppen - kanskje bare på kuppeltelt? Uansett ikke viktig. Og norsk bruk prioriteres. Men dette illustrerer nettopp hvorfor det er viktig å diskture dette med nordmenn, så jeg er virkelig takknemlig for all tilbakemelding! Spesifikt til dette: bare for å unngå misforståelser, er ikke hele poenget med yttertelt at de settes opp seperat, som man også bruker i norge? Eller? Jeg skal nok prøve ut staver, men ser ikke i utgangspunktet for meg at jeg kommer til å bruke det. Hører at jeg har undervurdert forskjellene mellom Vestlandet og PCT.
 6. Jeg er 177 og har nok helt gjennomsnitlig bredde Helt enig i at brukt er bra!! Ellers takk for tips. Skal sjekke ut det som har blitt nevnt her!
 7. Hei! Jeg er godt vant med tur, men har sjeldent overnattet. Jeg har gjort det nok ganger til at jeg vet at jeg liker det, men ikke nok til at jeg føler jeg kan det. Og ikke minst: jeg har ikke telt. Så det vil jeg gjøre noe med nå. Problemet er bare at når jeg ser på telt på f.eks. XXL er det jo haugevis med tilsynelatende like telt. Hvordan velge riktig?! Håper noen med mer erfaring enn meg kan bistå her I første omgang tenker jeg tre-sesongstelt. Hadde vært fint å kunne overnatte om vinteren også, men jeg er ikke noe god på ski og tenker det ikke er verdt å god opp i pris eller vekt for dette enda. I tillegg til bruk i norsk natur (bor i Bergen vell og merke, så regn er jo en viktig faktor) planlegger jeg å gå Pacific Crest Trail i USA neste år. For de som ikke er kjent med den er det en ca. fem måneders tur. Da blir vekt ekstra viktig. Til slutt: jeg er student med begrenset budsjett. Om man må opp i 5-6000 kan det være mulig, men helst hadde det vært fint å holde prisen rundt 2-4000. Av samme grunn tenker teltet bør være noenlunde allsidig, ettersom jeg ikke har råd til å prøve forskjellige typer og ha forskjellige telt til ulike type turer. Det er mulig dette er universelle ting, men et par ting jeg tenker er viktig: Seperat yttertelt og myggnetting på innertelt så man kan se på himmelen om natten Lommer og krok i taket innvendig hadde vært supernyttig Vekt: vet ikke hva som blir "mye" i lengden og hva man kan forvente, men jo mindre jo bedre (men det betyr ikke at det letteste nødvendigvis er det beste hvis det er dårligere). Ser en del av de som går PCT prøver å få vekten ned mot 1,5kg kilo, men det er sikkert for enmannstelt Det bør være plass til to personer. Helst ikke altfor trangt Fortelt med plass til lagring av sekk, matlaging, tørking. Kan gjerne være trangt så lenge det får plass God ventilasjon, men det er vell noe alle alltid vil ha Pris: helst ikke mer enn 4000, absolutt ikke mer enn 6000 Noen som kan hjelpe meg å finne ut av dette? Har som sagt lest om mange telt, men det blir vanskelig å skille mellom de da alle produsentene reklamerer med de samme fine ordene. Si gjerne ifra om jeg er helt på bærtur med "kravene" mine her.
 8. Stort sett dyrefoto her og en del er tatt utenfor Norge, men det er litt landskap og norsk natur/dyr også! https://www.instagram.com/expeditionreggie/
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.