Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 09. des. 2012 i alle områder

 1. Det har vert mye fint vær i det siste og torsdag kveld bestemte jeg meg for å ta en overnattingstur oppe på breen. Pakket ned telt og nødvendig utstyr for en overnatting i telt og fredag morgen i halv elleve tiden sto jeg og hunden klar ved parkeringsplassen i Befringdalen. For de som ikke er så godt kjent så er Befringdalen en sidedal til Stardalen som ligger i Jølster kommune. Målet var i første omgang Kvannebakkbu og bare finne en teltplass i nærheten. Det var ikke mye snø oppe i Befringdalen og mange steder var elvene frosset til så det var ganske glatt enkelte steder. Da vi nermet oss ett sted som på kartet kalles Strupen var det snø, men den var såpass hard at jeg bare lot skiene ligge i sekken og gikk på bena hele veien opp til Kvannebakkbu 1520 moh. Jeg har ikke vert der oppe før og jeg visste ikke hvordan denne hytten var eller om den i det hele tatt var åpen,men det er faktisk en veldig koselig sikringsbu som kan benyttes til å bare gå inn og spise eller man kan overnatte der for en billig penge. ( 50 kr for overnatting og 25 kr for bruk av parafinovn).Slike hytter er ofte vanskelig å få varme, men denne var såpass liten at til tross for at det var ca 15 blå ute så ville jeg fort få opp varmen i den lille bua. Siden jeg hadde litt begrenset med tid lørdag så bestemte jeg meg for å overnatte der i den sikringsbuen og heller bruke den tiden som jeg ville bruke på å slå ned teltet etc til å gå på ski. Resten av dagen fredag gikk jeg litt innover breen og fikk tatt noen bilder rundt hytten idet solen gikk ned. Fredags kveld ble jeg sittende å lese gjennom forskjellige hyttebøker fra så langt tilbake som til 1976 tror jeg det var. Satt og studerte kartet litt og for å planlegge lørdagens tur. Det ble en tidlig kveld (ca 2200) , og allerede kl 0600 var jeg på beina igjen etter en helt grei natts søvn får jeg vel si. Det å våkne i en slik sikringsbu som ligger på vel 1500 meters høyde og du vet at du bare kan gå rett inn på breen er en god følelse. Planen nå var at jeg skulle gå bort på 1647 meter (altså ca midt på breen) til solen skulle komme opp. Det betød at jeg måtte komme meg litt tidlig avgårde og ca halv åtte stod jeg og hunden i døråpningen til bua.(med hodelykt). Det tok ikke lange tiden før jeg kunne ta av hodelykten og fjellene rundt begynte å vise seg fra sin beste siden idet solen begynte å gå opp. Det ble i det hele tatt en uforglemmelig tur over breen og det blir nok ikke lenge til neste gang jeg skal opp der. Legger ved noen bilder til Så foresten noen dyrespor midt oppe på breen som jeg var litt usikker på hvilket dyr det er Kan det ha vert en rev som har krysset breen? Uansett litt artig.
 2. Jeg og Tinka gikk oss en liten tur opp til ett vann, nå i kveld. Litt uggent vær, men vi hadde det fint begge to. Gikk og tenkte litt på FF og nevnte tråd. Hvorfor blir jeg provosert? Gir egentlig blanke i Clausen, og Monsen og for den saks skyld (Monsen har mange fine filmer, liker de). Kansje fordi folk med sunne interesser som jakt, fiske og friluftsliv forbindes med god moral og etikk? Vet ikke, men i mitt hode forventer jeg kansje litt bedre moral og tenker at de er "ordentlige" folk. Er liksom ikke folk med dårlig moral og etikk som drar på langturer eller er på fjells i lengre perioder, de må være "reale". Men på den annen side, det er ikke slik. Har lest om kamerater som har levnet turkameraten på fjellet, og vedkommede kom seg ikke ned alene og måtte ringe etter hjelp. Vet av leirplasser som har vært utsatt for tyveri. Tjuvjakt og rovfiske er en annen ulovlig geskjeft som er veldig populær. Selv betaler jeg ikke alltid jakt og fisketrygdavgift. Oddsen for bli kontrollert oppe i "gokk" (nord) er minimal om en ikke ferdes kunn i nasjonalparker. De pengene jeg betaler kun for å være grei, kommer aldri tilbake hit heller. I dette tilfellet anser jeg det som ren svindel om en er på hotell med romservice og minibar, og blogger om hvor hardt livet i skogen er (har ikke lest boka bare refererer det jeg har lest her).Hadde han heller levert en melding om at han må ta ett avbrekk for å besøke sin syke far, istedet for løgn og bedragmeldinger så hadde alt vært i orden. Fyren hadde sikkert fått mere respekt og goodwill av det. Istedet har han ikke bare løyet og bedratt, men att på til glemt det i tillegg.......for meg sier det mest om ham.
 3. Nå er både janteloven og mobbekortet trukket. Snodig utvikling om ikke ganske så komisk.... Vi diskuterer markedsføring og profilering av en kjent person for å oppnå økonomisk gevinst. De fleste mener vel at den ikke er riktig i dette tilfellet. Jeg mener den er svært misvisende eller mangelfull. Når dette ikke rettes på kaller jeg en spade for en spade i denne saken: Fyren er en kjeltring. Om det finnes andre "helter" i vårt segment som skor seg økonomisk på det samme, så er jeg for å "oute" de her. Kom igjen med de!
 4. Personlig gir jeg nå svarte i hva "friluftsheltene" gjør. De er ikke mine helter. Men å profilere seg og tjene penger på bløff er noe annet. Om det er slik som du påstår at alle "friluftsheltene" gjør dette, og det er allmenn akseptert så syns jeg det rett og slett er tragisk. Sier noe om moralen, og kansje griskheten til disse folkene.
 5. Holder lenge med at (potensiell) kunde blir informert om avbrekket.
 6. Har ingen interesse for Herr Clausen hverken for eller imot. Har ikke sett dvd eller lest bøker av med eller om ham. Har ingen planer om å gjøre det heller. Amen ditt og amen datt? Sku tru man er pirker borti en eller annens helt..... Men i mitt hode er det feil om folk profilerer og tjener penger på løgn og bedrag. Etter hva jeg har forstått har han blogget om hvor tøft det var i marka mens han var på hotell med roomservice og minibar. Det er regelrett svindel. Slike folk har ingen respekt hos meg, og jeg har rett og slett avsmak av hele fyren. Om det er merkevaren, mannen eller hva dere kaller ham det er uansett knekkende likegyldig for meg. At han la seg flat så er det bra, men når det innlegget plutselig er borte så begynner det å lukte lureri og svindel .... igjenn. Gutten, mannen er sikkert flink og dyktig han, men jeg liker ikke uærlige folk.
 7. Jeg har vært på telttur med sykkel. "Ekspedisjonen" foregikk på Henestangen sørøst i Vannsjø. Startet på eftan på onsdag. Bomma litt på rutevalget og kom inn på en vei som ikke var på kartet. Plutselig forsvant stien og da stod jeg der som en dust i mørket. Etter godt og vel to tier kaving på kryss og tvers inni skauen havnet jeg ved en tilfeldighet på Henestangens høeste punkt, så da ble natten tilbragt der. (Iphoto har hengt seg, så bildene er ikke redigert). Neste gang blir det mindre og lettere sekk og heller vesker. Kaldt på morran. Bål er alltid fint. Ble for mye dytting. Ganske vanskelig terreng til tider. Mange kløfter. . Men alt i alt var det bedre å være ute enn inne.
 8. Det er vel strengt tatt ikke snakk om en utmåling av straff her men at folk ytrer sin provokasjon om at han fortsatt prøver å tjene penger på en svindel? Det må det strengt tatt være greit å si i fra om. Folk var nok egentlig ferdig med dette men debatten blusset opp igjen da det kom fram at han prøver å slette de bevisene han kan for at dette har skjedd. At han har et ønske om å glemme og komme seg videre er både forståelig og helt fair og det tror jeg heller ikke folk her stort sett har noe i mot. Det som skaper problemer er at det virker som at han prøver å fortsette å tjene penger på svindelen han en gang ble tatt for. DET er derimot ikke greit. Gjort er gjort og spist er spist men om du har blitt tatt for å spise noe du ikke burde bør du helst ikke prøve å ta en bit til
 9. Både Salsa og [url=http://surlybikes.com]Surly lager bagasjebrett front og bak til disse syklene. Salsa lager dem i alu mens Syrly lager noen i stål som er solide, men tunge. Så da er det bare å bunkre opp. Ellers har jo endel bygget selv. Det samme gjelder forøvrig for henger, for å fordele vekten.
 10. Hadde det bare vært det så hadde det ikke vært ille i det hele tatt! Han burde jo besøkt faren sin flere ganger! Det er ikke det som er poenget her. Mannen som er kåret til "Årets villmarking" på bakgrunn av et "helt år i villmarka", film på TV2 og bok om det hele forsøkte å skjule og nå igjen gjør det, at han faktisk IKKE oppholdt seg et helt år i villmarka. Harryhandel, kosejakt i Sverige, hotellopphold m.m. tilsammen halvannen måned(?)! I mine øyne en kjeltring som gjør penger på andres uvitenhet, som i annonseringen av bok og DVD faktisk lyver og unngår å fortelle at året ikke gikk som planlagt. Jeg undres fremdeles på at så mange synes det er greit.
 11. Takk for meget reflekterte innlegg. Dere satte virkelig saken i perspektiv. La oss alle slutte å stille kritiske spørsmål, og klappe hverandre på skuldrene for at vi greide å få fyr på bålet og kle på oss selv. NB: Det er inge vits i å påpeke det opplagte, jeg vet allerede at jeg er en sarkastisk og arrogant drittsekk http://yourlogicalfa....com/ad-hominem
 12. eirikw

  To vorstehhunder savnet

  De dukka opp i går kveld. 5 km unna der de forsvant og 4 kilo lettere. Det har vært mellom 15 og 20 minus de 4 dagene de har vært ute, så det har vel vært på kanten av hva en vorstehr synes er behagelig. http://laagendalspos...unnet-1.7677061 EirikW
 13. Å fy søren... ! Nå fikk jeg hjemlengsel... Enig med deg angående helikopterflyginga, men kan vanskelig si noe annet enn at dette var fantastisk vakkert. Bildene opp mot Elgviddvatnet og over Lomtjønna (fra 18:12) - helt rått. Og, ja. Veldig representativt vær, selvfølgelig. Sjelden det regner oppi her.
 14. Kunne tatt en fjellforum-samling på gården vår - som vises på videoen her 19:09
 15. Interessant at dette kortet trekkes i et forsøk på å kneble meningsmotstandere! Det har vi sett mange ganger. Fyren er ingen STAKKAR! Det har han vel selv bevist! Kom heller med dugandes motargumenter!
 16. Han skrev et blogginnlegg med tittelen "Jeg har vært en idiot" Dette blogginnlegget er fjernet samt alle negative karakteristikker på web som han selv har kontroll over (så langt jeg vet). Det er vel dette folk reagerer på - og at han fortsatt selger og promoterer som han gjør. Det er alltids tid til tilgivelse, og han er tilgitt av de fleste, men er på feil vei om han ikke er åpen om "svindelen" nå også. Hadde jo selvsagt vært utilgivelig om han ikke besøkte sin kreftsyke far - skulle bare mangle - og det hadde ikke gjort hans prestasjon noe mindre. Blogginnlegget (fant det på google ved å søke på "Jeg har vært en idiot" ) kan kanskje leses her: http://www.njff.no/portal/page/portal/njff/nyhet?element_id=134965974&displaypage=TRUE
 17. Om en privat vei ikke er merket med innkjøring forbudt eller privat vei er det bare å kjøre. Det må være eieren av veien sitt ansvar å varsle om han ikke ønsker ferdsel. Er litt i tvil om man må passere bom - da er den vel stengt Man har ikke anledning til å stenge en vei om man har hatt offentlig støtte til bygging av veien. Typisk skogsbilvei. Dette har i hvert fall vi fått beskjed om - der vi har en overtraffikert vei ved Torghatten. Vi satte opp skilt "Privat vei - Bilkjøring begrenses" og det funket bra-
 18. Halvannet år er gått, og sist mandag kunne jeg på nytt frekventerte fluefiskeforeningen. For endelig slapp de til Trond og Asbjørn med et lysbildekåseri om ørret, skog og kveld. Endelig var det to som viste ørret fra 300 gr til 1,2 kg. Og da de gikk tilbake til hytta lagde de maten sin selv. Alt fjernt fra "eksotiske" steder, fra fly, helikopter og jeep. Fjernt fra guider, lodger og innfødt kokk. Derfor kunne vi tusenbrødre si tusen takk, for her var vi på hjemmebane
 19. Apetor (fjellforummedlem)har masse kunnskap om når isen er for tynn i hvertfall. Søk på apetor på youtube om du ikke har sett filmene hans. Tapatalk
 20. Toro scones skal prøves Har prøvd sjølblanda pannebrød, de ble saftige, luftige og gode. Oppskriften: 1 kopp fint hvete- eller speltmel 1 kopp grovt hvete- eller speltmel 1-2 ss sukker 2 ss bakepulver 1ss pulvergjær ca 3dl lunkent vann Skal heves i 20-30 minutter. Deigen skal være bløt- nesten rennende! Etter heving "helles" deigen ned i panna med litt smør i bunn, ha vann på fingrene når du presser deigen nedi- så slipper du at deigen havner på fingrene dine istedet for i panna Jeg steker to brød i panna av denne oppskriften. Kan jo droppe sukker og /eller ha i litt krydder i istedet (f.eks. timian, viltkrydder, eller hvitløk), kommer jo an på hva resten av måltidet er. Finnes oppskrifter også uten gjær (altså uten heving) men har ikke testet de ennå
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00


Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.