Gå til innhold

Hrungnir

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  54
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Når det er et bomkjøp til hjemmebruk, så skal det mye til for at det ikke skal være et bomkjøp til friluftsbruk også. Så her er det vel bare å styre unna.
 2. Jeg kom over en reklameartikkel om lighteren over det. Det er altså snakk om to lasere i kryss som skal antenne gass, sprit, bensin, papir, never eller hva du ellers måtte ønske. Lighteren er elektrisk og lades ved hjelp av en USB-lader. Artikkelen sier at fulladet har den nok batteri til 200 antenninger. Et av salgsargumentene er at den passer for friluftsfolk. Den funker om du holder den opp ned, sidelengs og også i vind. Det det ikke blir sagt noe om er hvordan funker den i regn? Tåler den vann i det hele tatt? Hva med kulde? For meg er det så langt kun tennstål og bensinlighter som gjelder. Disse funker både i kulde, regn og vind. Er det primusen som skal antennes, er det stort sett tennstålet jeg benytter meg av. Lighteren kan være litt enklere om det skal fyres opp bål. Men man er alltid interessert i bedre løsninger enn det man har, og er litt nysgjerrig på det som måtte komme på markedet. Er det noen som har meninger eller har prøvd lighteren eller noe liknende til den i videoen? I utgangspunktet er jeg skeptisk.
 3. Jeg vasker det jeg har brukt. Glass, bestikk, fat, kjeler og tørker av bordflater jeg har brukt. Av gulvvask så vasker jeg der jeg har vært med kaldt vann og såpe. Det vil si soverommet, gang, kjøkkenkroken og der jeg har spist maten min. Toalett skal også vaskes. Er det flere på hytten er det naturlig å fordele fellesrommene seg imellom. Om forrige besøkende har vasket etter seg, går vasken veldig kjapt. Da er det bare til å trekke kluten over gulvet. Det blir straks mye verre om det er veldig skittent, man må vri om kluten ofte, og må nærmest skure inni kriker og kroker.
 4. Ta med bomull og vaselin i alle tilfelle. Bomull er veldig lett antennelig med tennstål, og har du vaselin på bomullsdotten brenner den lenger. Med den komboen kan du legge fyrstikkene igjen hjemme Det er så sent på sesongen nå, at den insektssprayen får du sikkert ikke bruk for. Ser du har tenkt til å bruke en gryte som fat/skål? Tenker du at det er nok å skylle, eventuelt bruke papir for å få den ren? Hva du lager av mat og hva gryter du har, har jo litt å si hvor enkelt det er å gjøre disse ren. Litt såpe kan være behjelpelig med å fjerne fett, eller en børste for noe som har satt seg fast. Et lite speil syntes jeg er greit,særlig siden jeg er linsebruker Ellers er det litt vanskelig å gi råd på klær, siden du ikke har skrevet hva du går med. Det er også greit å vite noe om aktivitetsnivået. Skal du gå mye, ville jeg tenkt litt annerledes om jeg bare skulle sitte i ro. For høyt aktivitetsnivå liker jeg å gå i en ulltrøye og ha flanellskjorte utenpå. Skjorten kan du kneppe opp og rulle opp på ermene om det blir varmt når du går. Fleecegenser i sekken for varme ved lengre pauser. Jeg liker å ha med både vanlig turbukse og goretexbukse. Vanlig turbukse er mer behagelig å gå i, blant annet pga ventilasjon. Den gir også mer varme. Er det gjørmete og vått der du skal, regner det eller er været skiftende er goretexbuksen bedre. Noe på hodet (lue, caps, etc) er et absolutt must. Allright med minst en overdel med hette. Jeg liker også å ha med bandana, siden det kan brukes til mange ting (skjerf, lettere alternativ til lue og caps, svettebånd, førstehjelp). Kan solbriller være aktuelt? Den matlisten må ryddes opp i. Hvor mange måltider iløpet av turen blir det? Middag, frokost og lunsj? Jeg bruker blanding av nøtter, sjokolade og rosiner når jeg er mye på farten og skal spise i pausene mine. Brød og pålegg for andre måltider som ikke skal være varme. Om de varme måltidene kun skal være i leiren, kan du kanskje slippe å bære med deg brenner og gass? Havregrynsgrøt til frokost er bare å koke vann, og det er mange middager som kan lages på bål.
 5. Jeg har slett ikke noe hyperallergi og er heller ikke noe sjeldent tilfelle.Jeg er ikke en av dem som reagerer på et hår bak en gulvlist, ei heller har jeg måttet reise vekk i pollensesongen. Tabletter med samme virkemiddel jeg tar er tilgjengelige for hvermannsen uten resept. At jeg i en periode begynte å forberede meg på vinteren til pollensesongen, var etter anbefaling fra lege og spesialist. At de driver med placebobehandling får stå på deg. Har du en så mild allergiform at én zyrtec er nok til å fjerne alle ubehag, har du en så mild allergiform at det er ikke verdt å snakke om. Om dette representerte det store flertallet og alt annet tilhører sjeldenhetene, kan jeg ikke skjønne det store hensynet som blir tatt til allergikere idag. Dette gjelder både arbeidsplasser, overnattingssteder, studenthybler, utleie av leiligheter og ikke minst DNT-hytter. Om løsningen for Jason Ndure var å ta én zyrtec, hadde han nok ikke trukket seg fra VM heller http://www.vg.no/sport/friidrett/ndure-jeg-ville-ikke-kvalifisere-meg/a/23274214/ Kommentaren om støvallergikere tar jeg ikke. Fordi det ikke taes nok hensyn til støvallergikere, skal det heller ikke taes hensyn til hundeallergikere? Jeg har ihvertfall ikke sagt et ord om at folk ikke skal vaske etter seg.
 6. Jeg har hatt allergi mot pollen, katter og hunder i 25 år. Har gått flere år hos spesialist. I en periode av livet mitt da allergien var spesielt ille, begynte jeg med medisiner et halvt år i forveien av pollensesongen. Jeg får fortsatt best effekt ved å ta medisiner regelmessig over tid (uker), Tabletter, øyendråper, innhallator og nesespray opplever jeg ikke som noen kvikk fiks som fjerner alle problemer der og da. Det er også bivirkninger med medisinen, som f.es trøtthet. Tror heller at allergien fortoner seg forskjellig (og i forskjellig grad) fra personer, enn at jeg er så veldig kunnskapsløs. (Jeg har ikke forsøkt vaksinasjon.) Det er også stor forskjell fra hund til hund hvor mye (hvorvidt) man reagerer. Dette blr en voldsom avsporing fra tråden å snakke om mine plager, men jeg må kunne svare for meg når jeg blir anklaget for kunnskapsløshet.
 7. Og med det sarkastiske innlegget, prøver du å få si at så lenge det ikke er tilrettelagt så er det bare til å dure på som en vill? Og hva da med alle de som er en mellomting? Pillen tar ikke vekk plagene, men lindrer noe (pollenallergikere begynner å ta medisin mange måneder før sesongen. Man må nemlig ta medisin sammengende over tid for å få god effekt). Sviende øyne, tett nese, nysing og tretthet vil fortsett være gjeldende. At man klarer å være på hytten med disse plagene er en ting, men oppholdet blir lite hyggelig. Særlig maten og det å legge seg blir veldig lite lystbetont. Når det er sagt så er jeg veldig for at man finner en løsning der man kan ta med hund. Sikringsbod med soverom, kjøkken og hundebur er selvsagt det optimale. REJOHN forteller at hos dem blir hunden vist til skuten, noe man også skulle tro var greit. Børster hundeeier av klærne sine før han går i gang med matlagingen, slår seg til i stuen eller legger seg på soverommet, har han gjort det han kan gjøre (innenfor rimelighetens grenser) for å ta hensyn til de andre gjestene. Opplyses dette på nettsidene, vet både hundeeier, allergikere, hunderedde og andre hva de har å forholde seg til og kan heller legge turen til annen hytte med bedre tilrettelegging om ønskelig.
 8. I Hordaland som jeg går tur, er hyttene stort sett tilrettelagte med hundebur. Koster 50kr døgnet å benytte seg av dette. http://www.bergenoghordalandturlag.no/index.php?fo_id=2147
 9. Det er veldig mange som er allergiske mot hunder, og da i en sånn grad at en overnatting der det har vært en hund blir svært vanskelig. For noen er det nok at det ligger hundehår bak gulvlist til at de får reaksjoner. At allergikeren da blir utestengt fra hytten, får konsekvenser for hele turfølget. Det er ikke aktuelt for familien å ta inn på DNT-hytte, dersom det medfører store ubehag for Ole 5 år. Det er også mange som er redde hunder, og da ofte barn. Angående glutenallergi, så vet jeg for lite om det til å vite om det utestenger noen fra felleshytter. Kan de ikke bruke samme skjærefjjøl, fat, glass, bestikk og kokekar som de andre gjestene, selv om det har vært vasket? Byr det problemer å sitte ved et bord der det har vært spist mat som inneholder gluten? De DNT-hyttene jeg har vært på, har hundeier blitt henvist til sikringsbu.Der er det hundebur og eier kan sove sammen med hunden. Her er det vedovn til varme og gasskomfyr til matlaging. Ofte er toalett og avfallkontainere plassert i gangen på sikringsbuen. På Thorfinnsheim turisthytte er det ikke egen sikringsbu til hundeeiere, men det er hundebur i gangen. Sist jeg var der lå hundeier på gulvet i gangen for å sove med hunden sin. Han hadde tilgang til de samme fasilitetene som oss, bare at hunden ikke hadde adgang lenger inn. Gangen hadde også en ekstra dør, slik at man ikke var nødt til å gå ut foran hundeburet.
 10. Jeg har GPS uten kartfunksjon. Før turen bruker jeg ofte kart på internett (f.eks geocaching.com eller norgeibilder.no) til å legge inn koordinatene der turen begynner, fjelltopper jeg skal besøke, DNT-hytter og turmål. Noen ganger kan det også være greit å legge inn koordinatene på stikryss jeg bør være oppmerksom på. Jeg investerer ikke alltid i kart for områdene jeg skal gå, og da er det spesielt nyttig med noen holdepunkter. GPSen forteller meg også litt om hva jeg har i vente. Hvor langt er det til neste punkt og hvor mange høydemeter. Jeg får også en god indikasjon på hvor fort jeg går, og dermed er tidsbruk til neste mål enklere å beregne. Jeg sjekker ikke alltid med avisen når solen går ned, og da er det fint at GPSen kan fortelle meg dette. Jeg opplever også at det kan være enklere å ta ut kurs med GPS enn kompass for lengre strekninger. Med GPSen kan jeg plotte inn koordinatene fra papirkartet, og ta ut kurs uten å tenke på hvor jeg står på kartet i øyebliket. Jeg behøver heller ikke gå til holdepunkter på andre siden av myren jeg skal rundt.
 11. Jeg har hatt lyst til å besøke Åsedalen, og det der så ut som en flott rundtur! Takk for tipset! Jeg tar gjerne den runden selv en gang
 12. Hvor langt unna Bergen er du villig til å reise? Har du bil disponibelt, eller er du avhening av tog eller buss? Både Stølsheimen og Bergsdalen er svært populære områder med mange ruter som passer for helgeturer og med fiskemuligheter. Jeg personlig er mest kjent i Bergsdalen, men usikker på hvordan busstilbudene er der nå. Toget går til Dale, og sti går til Høgabu derfra. En rute med fiskevann er å parkere/ta bussen til Småbrekke. Her kan du følge militærveien til DNT-hytten Gullhorgabu og plukke mange fiskevann på veien. Så gå mot DNT-hytten Vending, men ta til venstre ved Kjerringadalen og via Tjørnadalen tilbake. Da får du noen fiskevann på tilbakeveien også. Det er muligheter å gjøre turen lenger med start og stopp på samme sted, dersom du er interessert i å gå lenger og fiske mindre.
 13. Er det sånn at bål og primus er likestilt under bålforbudet? Jeg har hele tiden trodd at primus utgjorde en langt mindre brannfare enn bål og at primus derfor var greit....
 14. Nå vet jeg ikke helt hva du ser etter. Ute med sjøen, lange gåturer, snø/ski, hvor langt er du villig til å reise eller hvor lenge du skal være borte? I Tysse kan du klare å holde deg nede i skogen. Østsiden av Osterøy. Ute på Os er det jo også mye turterreng under tregrensen. I Bergsdalen er det snø nå, men du kan velge deg ruter/områder som er under tregrensen.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.