Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 08. juli 2025 i Innlegg

  1. Kveldstur i bakgården. En times gåing til det første vannet (Djupdalsvatnet), og halvannen til vann nummer to (Nedre Sauvatn). Den fineste delen av Junkerdal nasjonalpark, som ikke fikk være nasjonalpark likevel. Her bugner det med fugleliv og ikke minst planter, for de som interesserer seg for det. På tur opp på fjellet. Solvågtind og Båtfjell åpenbarer seg da jeg kom ut av skogen. Her hadde "Evenesdalfolket" sti til fjells. Nå er stien så godt som borte. Bak meg stikker Satertind opp som en enslig majestet. Jeg bor nede i dalbunnen til venstre i bildet. Djupdalvatn. Fikk en liten ørret. Artig lite vatn, men lengesiden jeg fikk noe stort der. Et lite fjellvatn, som tidligere huset stor ørret, men virker som det er langt mellom de nå. Nedre Sauvatn, med Solvågtind og Båtfjell i bakgrunnen. Hvis man går ned mellom fjellene kommer man til Junkerdal. Kjip kveld. Røya veide 940 g. Den ligger litt rart på steinen, så den er ikke så rund som den ser ut som. Første ordentlige fjellfisk med SilverCreek-stanga, som jeg har laget en egen tråd om her på forumet. Midnattsol over et av Tjelmavatna. Her ligger det flere små fisketomme vann, men der både svømmesnipe, storlom og krikkand plaska i overflata. At jeg ikke går denne turen oftere... 🤔🤯
    7 poeng
  2. Norsk Matterhorn? Da jeg så denne toppen i går, antok jeg at det var Falketinden, siden jeg var i det området. Men nå er jeg ikke så sikker, ettersom jeg passerte den «ekte» Falketind omtrent to timer senere. Dessverre tok jeg ikke frem kompasset for å sjekke retningen, men jeg tror nå det kan være Koldedalstinden. Bildet ble tatt på fjellet mellom Tyinosen og Koldedalen (Breikvam), over den sørlige armen av Trollsjøen sett til venstre (nordvest) av stien. Jeg brukte 10x zoomfunksjonen på mobiltelefonen min. Kan noen oppklare forvirringen? ......og her i normalt perspektiv som viser den sørlige delen av Trollsjøen med strømledningen (trestolper) på den andre siden: Og her den «ekte» Falketind, sett senere på veien til Koldedalen:
    3 poeng
  3. Jeg har alltid og er fremdeles av den meningen at de få grammene man kan spare på å kutte en tannbørste i to ikke er verdt det. Men jaggu har det kommet en tannbørste spesifikt for gramjegere. Så slengte en slik en i kurven. Det sagt irriterte fargevalgene meg, kjedelig med en kamuflasje tannbørste som man plutselig ikke finner igjen på tur. Liker bedre sterke farger så man lett kan finne de
    2 poeng
  4. Har sett at noen har en vanntett pakkepose de har klipsett fast på utsiden av packraften. For å ha fisken i.
    1 poeng
  5. Noe av tanken med å ha den fremme slik er jo at man kan gå i land, ta på seg sekken og så bærer man packraften på ryggen. Mister litt av den muligheten hvis man monterer på en annen måte. Det er også rett frem som jeg føler gir mest stabilitet. Men kort fortalt, dette er en av mange årsaker til at jeg bruker packraftene mine lite. Den beste løsningen er å ha med seg håv. Men da blir often den våte håven liggende i fanget ditt i stedet. Fullt sprayskirt og sekken litt lenger fremme vil hjelpe. Men igjen, da plasker fisken rundt i sprayskirt og kan gjerne komme seg av kroken samt falle tilbake i vannet. Jeg fisket mye fra packraft for noen år siden når jeg ødela kneet, nå fisker jeg mest fra land igjen.
    1 poeng
  6. Jeg fester den så langt fram jeg kan, så kan du kanskje snu den 90 grader?
    1 poeng
  7. Ja det er ofte lurt å enten gå eller fiske, for etter 2-3 mil begynner fiskingen å friste stadig mindre 😆 Fiskestang og annet tilbehør gjør ikke milene lettere heller… men i år tror jeg faktisk at jeg skal fiske!
    1 poeng
  8. Jotunheimstien fra Lygna er lagt om, men ut-appen viser fortsatt den gamle traséen. Ingen skilting eller merking ut fra Lygnaseter (jeg fant i hvertfall ingen). Jeg gikk en km eller to i feil retning før jeg tilfeldig kom inn på den nye traséen. Det var mye vassing i dyvåt myr over Kvitingen mot Eina. Ingen tilrettelegging annet enn blåmerking og et skilt her og der. Jeg mistet stien flere ganger på steder der det ikke var sti og svak eller forsvunnet merking. Også ut fra Bruvoll P-plass er det et strekk uten merking hvor man må finne fram selv. Vi fulgte kjørevei og krysset i kulvert under E16 og fulgte viltgjerdet på nordsiden av veien til vi fant stien igjen ved en bro over bekken Sulua (se bilde). Normalt hadde man gått gjennom bekkekulverten, men stien der er stengt med anleggsgjerde rett ved Bruvoll utfartsparkering/-skistue pga utbedring/flomsikring av bekkeløpet. På kartutsnittene fra ut-appen viser de blå prikkene den nye traséen fra Lygna, og den blå linjen er den gamle. Streken det står 2 km er den nye ruten fra Rv4.
    1 poeng
  9. Ja. Gode poeng. Da legger vi den død Er helt enkelt vannfilter, må være rikelig på tur i Norge. Mye beitedyr er vel eneste reelle problemet.
    1 poeng
  10. Da er jeg på Lygna og har gått de første 79 km av Jotunheimstien fra Sognsvnn, Oslo. Biten fra Grønland til Sognsvann og fra Gjendesheim til Liomseter gikk jeg i fjor. Merkingen er ganske varierende så kart-app må brukes flittig. Tilretteleggingen er fra veldig god til helt fraværende, dvs må regne med mye vassing i myr og å brøyte seg gjennom tett granskog fra Øvre Høvera mot Vassbråa var stien helt forsvunnet og det kan ikke ha vært merket og kvistet på 20-30 år. DNT bør vurdere å legge ruten langs grusveien. Det er ingen rute om det ikke er mulig å finne den. Hadde tenkt å overnatte på Sagvollen, men jeg hadde dessverre ikke lest i gjennom detaljene. Hytta (DNT) leies og reserveres per dag og er da ikke tilgjengelig for andre, men de som var der var snille og greie, og vi fikk komme inne og varme oss og ble servert kaffe før vi gikk videre til Malsjøen hvor teltene ble satt opp
    1 poeng
  11. Jag har med rapsolja blandar i potatismos tex men endast ca 1/2 dl till ca 4-5 dl vatten och pulver upp till lite blir ganska fast,mig smakar det ej med mer fett i maten. Provat med olivolja men blir för kall om den ej packas ytligt i säcken och får värme från ev sol blir grynig vid ca +5 gr och du får ej ur den ur flaskan lätt i tex sirapsflaska jag anv för att kunna dosera enkelt.(går den läck blir det ej trevligt så därför packas inne i säcken) Med omräkning för vikt och man skulle jag kräva ca 4000 kal med utgångspunkt från solovandraren men då jag hade Amöba infektion så åt jag frukost av 3dl havregryn + 2-3 dl mjölk lite kex och nötter + lite choklad då gick jag ned nästan 1 kg /d i vikt hur många kal jag fick i mig har jag ej räknat på troligen max 2000 kal.(potatismos år jag nog ej varje dag vad jag mins men troligen någon dag utan kött så tröttnar man på det) Jag märkte ej av speciellt mkt på humör eller ork på dessa ca 4 d jag hade kvar från ca mitten av Hardangervidda ner till Haukeli men ganska plant med undantag av ca 15-20 km. I år tar jag med vattenfilter för 2 året i rad men räknar med gå ned något kg på ca 18 mil i Breheimen och ca 700 gr/d Säcken Expeed ligtning 60L är reklamerad pga att axelremmarna gled och nya kommer ej för ca 12 d före resa så vet ej vad som får plats då större tält och sovsäck och spindelkök ist för toppmonterat+broddar +tyngre kamera+hjälm,men mat går ju att minska på i volym med bl mixerstav eller undvara tex hårt bröd tex eller annat som skrymmer. Får nog ändå ha minst en 20-30l extra vattentät packpåse på topplock eller 2 mindre på utsidan och max 25 kg ca 18-20kg snitt. Jag anv stavar troligen ökar även detta förbränningen något (kanske några 100 kal/d)men måste ha det för att minska slitage på knä och större trygghet på hala och branta partier samt blockterräng.
    1 poeng
  12. Det er ikke noe tvil om at det beste for dyre- og fugleliv er om alle holder seg hjemme i yngle- og hekketid 😅 Nå tar rapporten utgangspunkt i ganske omfattende tilrettelegginger, og en forventing i økt trafikk som følge av det og folkehøgskole i område. Nå har ingenting av det blitt iverksatt enda, så vi får håpe at våtmarksfuglene har funnet seg hekkeplasser der de ikke blir forstyrret.
    1 poeng
  13. Hej. Jeg gik fra Sarek til Padjelanta til Rago NP, Her er min rute: https://da.wikiloc.com/vandring-spor/sarek-to-rago-national-par-sweden-to-norway-sarek-nationalpark-padjelanta-nationalpark-and-rago-nat-144523943 Terrænet lige i grænselandet er meget krævende da der er mange små kløfter
    1 poeng
  14. Zpacks DupleXL Hilleberg Unna MSR Hubba Hubba Hilleberg Keron 3 GT Helsport Spitsbergen Pro 3 Camp Helsport Svalbard X-Trem 3Camp Helsport Spitsbergen X-Trem 4 Camp Dream Hammock Dangerbird (og en del andre køyer og tarper)
    1 poeng
  15. Vassfjøro er eit realt blikkfang av eit fjell, der det tronar majestetisk opp bak Ulvik innst i Hardangerfjorden. Sjølv oppdaga eg Vassfjøro då ein kollega av meg fortalte at ho hadde vakse opp der inne. Eg ville sjå litt i kartet for å orientere meg, og då fall augo raskt mot denne særmerkte toppen. Og litt av eit namn på eit 1633 meter høgt fjell! Planen var å gå frå Ulvik sentrum og opp til toppen via vatnet Ljoneskrulen for så og følgja ryggjen til Vassfjøro nordaustover. Etter råd frå kjentfolk og forumet her hadde eg sikta meg inn på nedstigning nord for Skrulsvatnet. Siste etappe var å møta turstien frå Osa til Hallingskeid på omlag 1200 meter og følgja den til Bergensbanen, der eg skulle hoppa på eit tog til Oslo. Då værmeldinga for 13. og 14. august var så strålande god, klinkar eg til. Tog frå Oslo til Geilo, buss til Eidfjord og båt inn til Ulvik. Allereie når båten krusar inn mot Ulvik ser eg Vassfjøro over åskanten. Det er full sommar i Hardanger og ikkje eit vindpust. Landskapet vibrerar i den brennande ettermiddagen. Vegen går opp til Solsævatnet, fyst på asfalt, så på traktorveg og tilslutt på sti. Frå Solsævatnet er det umerka sti til Ljoneskrulen forbi restane av dei gamle Sveigstølane. Det er bratt og eg svettar som ein gris oppetter lia. Men eg nærmar meg: Oppe ved Ljoneskrulen treff eg ein turgåar som akkurat har vært på Vassfjøro. Han fortel om ein heller utrygg nedfart mot Ljoneskrulen og anbefalar ikkje den vegen om eg skal opp. Eg skal vedgå eg vert litt betenkt. Men eg får vel sova på det. Teltet vert reist på ein odde i nordenden av vatnet. Eit mektig og nesten litt trugande landskap. Alle kleda er søkk blaute av svette og eg legg alt til tørk. Eg vaknar i grålysinga. Liggeunderlaget har sklidd ned i eine sideveggen. Heile innerteltet er dekka av små kondensperler. Soveposen er fuktig og klam. Og kleda er like våte som igår. Våtare faktisk. Det må være lite sol her for sjeldan har eg opplevd så mykje fukt og kondens. Klokka 8 er morgonsola framleis ein time i frå teltet. Det blir ein kjapp frukost og ein kaffi før eg pakkar sakene. 11 kg har eg på ryggen. Eg går roleg oppover. Inga kaving eller stressing. Tek meg tid til å finna den beste vegen. Det er bratt, men eigentleg ikkje noko problem. Lett klyving nokre stader. Snart kan eg sjå ned på Ljoneskrulen. Det er eit vilt og knudrete landskap her oppe. På omlag 1400 meter tek snøfonner over heile landskapet. Og endeleg, over 3 timar sidan eg braut leir, ser eg toppvarden framfor meg. På toppen er det eit flott utsyn til både Folgefonna og Hardangerjøkulen og fjorden. Eg kan kjenne at eg har lite energi, så eg fyrer opp primusen for å koka nudlar og spekepølse. Eg legg òg ut både telt og sovepose til tørk. Medan eg sit slik kjem det opp ein kar med hund frå den andre sida av fjellet. Me har oss ein liten prat før han legg på veg nedover. Eg kosar meg på toppen i 1 og 1/2 time før eg set kompasskurs innover fjellryggen. Det er gnistrande flott i fjellet. Navigeringa ned til Skrulsvatnet går greit, og eg følgjer anbefalinga med å gå rundt og ned på nordsida av vatnet og ikkje den bratte sørsida. Snart kan eg høyre ein veldig fossadur. Det er ein stor og stri bekk som eg må forbi. Heldigvis renn den ned i eit mellombasseng der den flatar ut. Der går det greit å vasse over. Vidare rundt vatnet er det eindel mikroterreng å ta omsyn til. Stundom går eg meg litt fast og må finna ein ny veg. På ein bratt stad finn eg ein lur korridor mellom bergveggen og ei snøfonn. Ikkje lenge etter rundar eg nordsida på Skrulsvatnet og då er det ikkje lenge til eg skal slå leir. Og teltplassen denne natta blir av dei betre. Tørt underlag i 100% vater. Fine nakne svaberg rett utafor teltdøra og fin bekk med iskaldt smeltevatten rett i nærleiken. Eg kan leggje alle kleda til tørk på berget og det er varmt nok til at ein kan sitja i berre trusa på 1300 meter klokka 9 på kvelden. Eg kokar middag og lar fjellroen senka seg. Betre enn dette er det kanskje ikkje mogeleg å få det? På natta blir det væromslag. Regn og vind. Det får bli frukost og kaffikoking innandørs. Og så er det berre å treffa den merka turstien frå Osa. Det blir litt leiting etter trygg veg når ein går på tvers av furene i terrenget. Men brått får eg auge på ein stor varde. Og ein endå større utsikt: Då er det berre å følgja dei raude T-ane heilt fram til Hallingskeid stasjon. Eg går no inn i eit litt gudsforlatt område og stien følgjer ein svart og steil fjellvegg nokre kilometer. Kanskje det er været som gjev landskapet eit litt dystert preg, med skydekke og småregn. Det er mykje snø her, sjølv om eg berre er på 12-1300 meter. Har faktisk aldri sett så mykje snø på denne høgda før midt i august. Men snøen må sleppa taket når eg kjem meg lågare ned, og i Buadalen før Hallingskeid stasjon er det atter frodig fjellvegitasjon. Då er det berre å vente på toget. Og på Bergensbanen er det jo alltid forseinka. Men det gjer ikkje noko. Eg kjenner berre stor glede etter ein uvanleg flott tur. Fantastisk område dette. Ein tur med litt hår på brøstet.
    1 poeng
  16. Satt det opp og tok noen bilder i dag. Fornøyd med omsyinga. Fint med ekstra bredde i innerteltet i "hodeenden". God plass til hunden + rot og leseplass. Litt "sægg" i innerteltet, som nevnt, men ikke et stort problem. Kjapt å kneppe løs noen hemper for innertelte og dermed få stort yttertelt når det trengs. Også veldig fornøyd med luka jeg fikk sydd i bakveggen på innerteltet. På midten er det ca 40cm mellom inner og ytter og dermed masse lagringsplass. Kjekt å ha dette tilgjengelig fra innerteltet hvis det er dårlig vær.
    1 poeng
  17. Heisann. Har hatt noen netter i SAOR-DCF teltet nå. Står til forventningene. Mr. Marc hadde glemt å sy på hemper til plugger nede i 2 hjørner, men det løste seg med 2 taustumper. Omsyingen til 120cm i "hodeenden" var heller ikke perfekt utført. Var brukt litt mye materiale i bredden i taket, slik at det henger unødig mye ned, men ingen big deal. (Selvfølgelig mulig å sy om, men tror ikke jeg kommer til å gjøre noe med det). Kvalitetsfølelese forøvrig er meget bra. Var til fjells med en kamerat som bruker et Helsport Fonnefjell Superlight nylig. Da det dro på med nordvest en dag vi satt med kaffekoppen på utsida av teltene, (som sto ved siden av hverandre), la Fonnefjellen seg helt flat i kastene, mens ingen påvirkning å snakke om var synlig på "Trekkerteltet". Nå er vel verken Fonnefjell sin kostruksjon eller "Superlight" generelt noen målestokk, men observasjonen ga meg i alle fall en god trygghet i at dette blir teltet jeg kommer til å bruke - og føle meg trygg i - når turene blir så lange at vekt har prioritet. (Fonnefjellen reiste seg forøvrig og var like hel, men å ligge inni der og stadig få taket i panna er jo ikke stas:-) ). (God plass og lett å ha det komfortabelt i på alle type turer, men for å være sikker på å ha det lenge - slitestyrkemessig - er det kun på lengre turer jeg kommer til å bruke det). Får scoren: "Anbefales" av meg!
    1 poeng
  18. Spurte Marc hos Trekkertent om 10mm stenger i dag. Øker vekta med 135g sa han. Ender vel da på 1315g hvis jeg regner riktig🙂 Spurte også om kostnad for å få med både 8,8 og 10mm stenger, men har ikke fått svar enda. Burde kanskje spurt om det er plass til dobbelt stangsett som i alle Hilleberg telt også, men det får bli neste mail til han.🙂
    1 poeng
  19. Pack size 38cm x 11cm Jeg hadde nok kjøpt dette når jeg kjøpte Tarptent Notch hvis det ikke hadde vært for lang produksjonstid.
    1 poeng
  20. http://www.trekkertent.com/home/home/55-saor-dcf.html
    1 poeng
  21. Jeg byttet det ut med Vaude space seamless 1-2. Dette veier 1590 g og kan slåes opp med inner- og yttertelt sammen. I tillegg kan det brukes med bare innertelt, som er 50/50 stoff og mesh. Når jeg bruker sea to summit etherlight liggeunderlag som er 10 cm høyt har hodet fortsatt klaring til taket. Veldig god trivselfaktor i dette teltet med en ekstra oppbevaringsvestibyle. Men jeg har tilgode å teste det på snaufjellet i vind og vær. Ytterduken er løftet i buer nede ved bakken på samme måte som Hilleberg Niak, som jeg også vurderte. Kanskje det ikke er lunt nok når det blåser mye? Tiden vil vise om jeg beholder det, men foreløpig liker jeg teltet godt. https://www.widforss.no/vaude-space-seamless-1-2p-cress-green
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.