Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 08. april 2025 i alle områder

  1. Heisann! Ble litt usikker på hvilken kategori denne passer best, så prøver her. Om en uke flyr jeg til California for å bruke noen måneder på sti. Har gjort en ganske grundig lettvektsreise de siste årene, som nå kuliminerer i PCT. Legger ved en lighterpack-link med utstyrsliste. Har gjort den litt mindre detaljert for å få den litt mer oversiktlig. Mange vil nok si at den fortsatt er for detaljert https://lighterpack.com/r/6eilvc Så og si identisk pakkliste ble brukt på "ULtimate Hike 2024" gjennom Padjelanta fra nord til sør på seinsommeren i fjor. Det var en tur med medlemmer fra den svenske facebookgruppa Ultralätt Utrustning, og vi var 17 personer med ultralett eller nær ultralett oppakning. 15 av teltene var X-Mid pro, og alle sto veldig godt i tidvis mye vind. Når utstyret funker i kuling og regn på svenske fjell, så burde det fungere i California også. Har nok mere margin enn mange andre, og dermed ikke den letteste sekken heller. Var nære å gå for en mindre rammløs sekk og en quilt for varmere temperaturer, men siden jeg tidvis må ha en bear-canister i sekken, pluss at det er flere strekk med lange mat og vann-bæringer, så ble det Kakwa 55, samt at jeg gikk for flex-versjonen av quilten, så på varmere dager kan jeg åpne den helt opp som et pledd. Andre ting på lista som kan være interessant: -Montbell plasma 1000 parka er en latterlig varm jakke for hvor lett den er. Det samme gjelder Senchi (alpha polartec 90) lue, sokker, hansker, bukse og genser, som har blitt favorittplagg som mellomlag og soveklær. -Joggesko uten gore-tex er fantastisk om man er på sti/lettgått terreng. Ja, våt blir man, men det tørker om ikke annet. (Møtte flere med høye lærstøvler på Padjelanta som lurte på om vi ikke hadde våte føtter etter å ha vadet over 5 elver. Joda, sa jeg, er ikke dere? Jo, de var også gjennomvåte). -Alpenblow-pumpa på 9g er jo i seg selv ikke veldig ultralett, siden man jo kan bruke munnen. Jeg har vært fan av posen som følger med liggeunderlag, men den veier litt for mye, da jeg ikke har noen andre bruksområder for posen. Pumpa er stille i bruk, og gjør jobben på 3-4 minutter, mens jeg fester barduner eller lignende.
    5 poeng
  2. Det kom mye gøy fra Durston og Tread Lite Gear i posten i dag💸💸 Kakwa 55, pods, pluggpose og pose til Windburneren blant annet.
    4 poeng
  3. Jeg gjør et forsøk på å reparere de knekte stålkantene på mine Åsnes Amundsen ski fra rundt 2010. På den tiden hadde Åsnes problemer med stålkantene på 1,5mm, det ligger flere tråder om dette her på forumet. Jeg har hatt skiene stående i påvente av en ide for å fikse dem. Nå trenger jeg et par ekstra ski for en helgetur, så blir spennede å se hvordan de holder. Flensen i stålkanten har hull som er ca. 6mm fra hverandre senter til senter, og 3,25-3,5mm inn fra ytterkant av stålkanten: Tanken er å sette små stifter i disse hullene, som holder de knekte stålkantene inne i skien. Jeg bruker stiftetråd/glassmesterstift for det har jeg liggende. Stiftene er av mykt stål og 1,25mm i diameter: Markering med nål av hvor hullene i stålkanten befinner seg: Stikker hull med nålen for å lede stiften riktig vei. Hullet skrår litt mer innover mot senter av skien enn vinkelen på ytterkanten, sånn at stiften holder seg godt på innsiden. Innmaten av skien er faktisk ganske myk (treverk): Klipper av stiften så den går fra 17mm til ca. 11mm lengde, som jeg tror er nok. Bruker en fil til å lage en egg på stiften så den skal skjære lett inn langs med lengderetningen på skien Slår inn stiften med en hammer så den følger hullet fra nålen: og knekker den av: Slår den helt inn, og gjør det samme med de tre andre hullene: Så gjenstår det å se om dette holder. Det finnes allerede endel hull i skien:
    3 poeng
  4. Jeg bestilte 2 stk Durston X-Mid 1P solid, fra Durstongear. Forsendelsen fra FedEx inneholdt kun ett telt, uten noe forklaring. Jeg kontaktet supert hos Durstongear, og viste til at forsendelsen veide 1,1kg og teltet veier 890g, så jeg hadde en god sak. Jeg fikk også regning på MVA og gebyr til Fedex, for to telt. Nytt telt ble sendt, og verdien ble satt til $1, for å unngå MVA, men Fedex krevde inn 2,- i MVA og 50,- i gebyr. Jeg sendte så kopi av faktura fra Fedex, for å vise at det ikke holdt å sette beløp til $1. Et par dager senere så ble mine utgifter ifb med forsendelse nr 2 refundert fra Durstongear. Imponerende kundeservice.
    2 poeng
  5. Tanken har ikke slått meg engang😂. 194 høy, 58-60 i jakke, og liker å sove på magen, så blir både lang og brei.. Men liker Unna veldig bra. Har mesh innertelt, vanlig innertelt, og et ombygget ( slik at jeg har et lite fortelt.)
    1 poeng
  6. Da skjønner jeg bedre hva du er på jakt etter. Jeg tror veldig mye er løst ved å finne en mer optimal teltplass i utgangspunktet, og vinkle teltet riktig mot vinden (ulike telt fungerer best med ulike "ender" mot vinden). Som vindbeskyttelse er min erfaring at en tarp er dårligere enn et telt, og også dårligere enn å lese landskapet klokt og sette teltet der det er minst utsatt. Den vakreste teltplassen er nesten aldri den beste, etter min erfaring. Jo mer turerfaring, desto enklere blir det å finne de gode plassene å sette teltet. Men det er veldig fort gjort å tenke "her var det fint!" og ikke vurdere hvor vinden kommer fra. Man kan jo ha bålkos og måltider tre hundre meter fra teltet hvis man vil nyte en flott utsikt fra et mer utsatt sted, men sove godt i relativt le. Som nødutstyr syns jeg ikke tarp er noe å dra på, da satser jeg på vindsekk. Og til bivuakk syns jeg tarp er best i pent vær, eller som litt ekstra tak over inngangen til teltet når det er lite eller moderat vind, men nedbør jeg vil skjerme meg mot. Hengekøye er jeg allergisk mot ... 😂
    1 poeng
  7. Stetind 2 kommer på lager til våren
    1 poeng
  8. Jeg husket ikke at det var så mye, men det kan likevel funke. De blir litt vanskeligere å ploge og å gå fiskebein, særlig om de er i lengste laget. Siden 75mm er så mye tyngre å bøye enn BC, vil skiene i praksis ikke vippe bakover.
    1 poeng
  9. Rask overnatting i Østmarka. Første gang vi overnatter 2 i Hilleberg Unna... Og kanskje siste gang? Liggeflaten er på grensen, men i og med at alle veggene i teltet er ganske skrå blir det rett og slett for liten effektiv plass. Deilig med overnatting i skogen likevel.
    1 poeng
  10. En ting som kanskje ikke er nødvendig, men som er veldig fint jmft det å bruke DCF som materiale er at det er forholdsvis stivt, og det i kombinasjon med at det er lett, er at det holder formen som en 'boks'. Så det er veldig lett å åpnet glidelåsen å ta ut den tingen du trenger uten å måtte 'sulle rundt inni posen' for å få tak i den. Jeg lagde meg noen pods i nylon for en mindre sekk jeg har (40 liter), og formen og utførelsen ble forsåvidt grei, men med så mykt materiale, så ble det bare surr å drive på med glidelåsen når pod'en var tom eller halvtom. Jeg har 2 store pods og 3 små pods for min HMG Windrider 4400. Disse passer også i min to andre storsekker, Exped Expedition 80 og en 100 ltrs sekk av ukjent merke. De blir dog litt store for min Arcteryx Alpha FL 40, så derav prøvde jeg med på pods i nylon. Pakkingen ser noenlunde slik ut; en stor pod for sovepose, liner, liggeunderlag og sovesaker en stor pod for mat og snacks. en liten pod for kjøkkenutstyr (og har gjerne dagens lunsj oppi slik at jeg bare trenger ta denne opp om det blir varm lunsj) en liten pod for 'stæsj' (typ hodelykt, toalettpapir, førstehjelpsutstyr, fiskeutstyr) en liten pod for 'myke ting' (ekstra klær, håndkle, lue, votter, etc) At de er 'vanntette' er for meg en sekundær greie, det geniale er hvor lett det er blitt å holde orden i, og pakke skrotet man har med seg. Trenger ikke tenke på hvordan man plasserer ting så lenge det får plass inni pod'en, og så legge pods'ene en etter en ned i sekken. Ferdig. Og må man stoppe og ha ut noe, så er det bare åpne sekken, nappe ut pods'ene til du kommer til den du trenger, og likeledes legge de raskt tilbake når man har tatt ut det man skulle ha. Man kan alltids legge mer flid i strukturen på pakkingen med vanlige pakkposer slik at man lett får tak det man skal ha, men pods'ene har virkelig forenklete dette synes jeg. Kan som sagt bare dytte de ned uten å tenke på plassering, (bortsett fra jeg prøver å ha de tyngste nederst i sekken)
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.