Gå til innhold
  • Bli medlem

Krut

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Krut vant dagen sist 8. september 2022

Krut hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

10 Neutral

Om Krut

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Ja, vil anbefale det. Vektforskjellen er ikke SÅ stor, sett i norsk skala. Mens prisdifferansen er rimelig heftig. 2p poly solid er nok inntertier i skandinaviske forhold. Vi har vel alle våknet en regntung høstmorgen og vært rimelig happy med inntertelt.
  2. Solid kan nok brukes hele året i Norge. Pro blir for turer med mer fokus på vekt. Solid er også tenkt som et mer generelt telt, for å spare levetida på pro litt. Ble litt revet med i Durston cult.
  3. Kan gå god for Durston X-Mid (har 2p solid og 2p pro). Mitt sett med drømmestaver er Black Diamond Ergo alpine cork, men de er ute av produksjon, så jeg bruker alpine carbon cork (ikke ergo). Det er ikke av de letteste karbonstavene, men det er også derfor jeg liker de, da jeg virkelig stoler på de i telt-sammenheng. Mange går for aluminium-staver, siden de kan bøyes tilbake om de blir bøyd. Der stiller jeg med kritisk til bruddstyrken på aluminium som er bøyd og så bøyd tilbake. Da vil jeg heller ha en solid karbonstav. Knekkern, så knekkern. Man kan lage seg en stokk eller lignende ved en slik krise tenker jeg. Kan også nevnes at Durston lages i enten DCF (Dyneema Composite Fabric) eller SilPoly. Silpoly er genialt sammenlignet med nylon, da det ikke trekker til seg vann og "sagger" stoffet, slik at du må etterjustere barduner osv. Skriver dette fordi de fleste gåstav-telt som ikke er DCF er nylon (Gossamer Gear, Mountan Laurel Designs). Durston sverger til silpoly, og Tarptent har vel beveget seg i den retninga. Durston X-Mid 1 veier vel rett under 1kg, og 2p rett over. Pro veier vesentlig mindre, men er i et litt eget spesialsegment kan man nesten si (pris, vekt, 1 duks).
  4. Hørte podcasten "Ripstop on the Record" med Henry Shire fra Tarptent i går, og jeg forsto det som at de ikke sydde noe selv lenger. Kun design, lage prototyper og testing som foregår i headquarters.
  5. Hei! Fikk 2p solid og 2p pro nesten samtidig. Testet begge i veldig godt vær, så kan ikke si så mye om forskjeller ved vind/kulde. Testet pro i veldig ulendt terreng, og slet litt med å få feste i bakken (hadde ikke vært bedre med et annet telt). Så måtte ut å re-plugge et par ganger i løpet av tidligmorgenen. Ser for meg å bruke 2p solid på de "normale" kortere turer, og pro på lengre turer der vekt blir viktigere. DCF har i større grad et visst antall døgn bruk før slitasjen tar over, så ønsker å spare det litt så jeg kan ha det lenge. Utover det så er de komisk enkle å sette opp, og romsligere enn jeg hadde sett for meg. Plastikktubene som gjør at gulvet holder "bathtub"-formen er genial, og det samme er magneten som brukes til å holde ytterduken oppe når du har åpnet ytterduken. Tenker å kjøpe Durston sin karbon-stang, slik at jeg kan bruke begge teltene med 1 par staver, og footprint for dager man camper på grovt underlag (for å utvide levetiden).
  6. Har kombinasjonen Durston X-Mid 2p pro og 2p solid. Kommer ikke mye nærmere drømmetelt for sommerbruk (om du bruker gåstaver. Evnt bruker karbonstang). Drømmer om Hyperlite Mountain Gear Ultamid 4p for vinterbruk.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.