Gå til innhold
  • Bli medlem

Åsnes flagger ut.


morten

Anbefalte innlegg

Annonse

Snodig. Iflg http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_sogn_og_fjordane/1.792258 ble deler av produksjonen flyttet til Kina i vår, men har ikke hørt noe om det før.

Synes det er litt trasig, ville gjerne vært villig til å betale noen ekstra hundrelapper for å ha norske ski å gå på... Hadde tenkt å kjøpe et par Rago til vintern men det føles ikke like bra å gå på ski som er "made in china"...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg var nett utom Straumsnes i Fjaler (utanfor Dale i Sunnfjord) i fjor, og kjente gummilukta frå skifabrikken på Åsneset. Synd at produksjonen av eit slikt rotekte produkt som norske ski ser ut til å opphøra. Det har vorte varsla nedleggjing der år om anna, men eg fryktar for at det er alvor denne gongen (utflagging). I tillegg til at dette er ein arv som er vel verd å ta vare på, handlar dette om arbeidsplassar i eit så til dei grader utkant-Norge. Staden er svært avsides, dersom ein ser det frå Oslo, såklart, men fabrikken er viktig for dei som bur der. Godt at mine nyaste ski kjem frå Åsnes, for å sei det slik.

Helsing Stuttjukken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor lenge vil Åsnes kunne holde like høy kvalitet når vinterskia skal produseres i Kina?

Er det kun selve produksjonen som flyttes til Kina?

Skal utviklingen fremdeles foregå i Norge?

Har problemer med å tro at en slik stor avstand imellom utvikling og produksjon kan slå positivt ut for kvaliteten. Det er nettopp kvaliteten som har vært varemerke til Åsnes. Jeg har ofte hørt firmaer skylde på den tette kontakten imellom utviklingsavdeling og produksjon som nøkkelen til suksess. ...

Kanskje Madshus finner ut at høykvalitete fjellski er et fremtidig marked de burde satse på?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje Madshus finner ut at høykvalitete fjellski er et fremtidig marked de burde satse på?

Kanskje, men etter siste gang jeg hadde Madshus "går lett i stykker pellestovafjellski" med skumkjerne, en temmelig lite flatterende opplevelse har de ganske lav forbrukertillit her i gården.

Hvis jobben gjøres ordentlig, er det neppe noen grunn til at ski produsert i kina skal være dårligere enn i Norge. Hovdesaken er at utviklingen gjørs av folk som har peil. Fabrikker i Kina kan sikkert produsere minst like bra i teorien.

Er sikker på at dette etter hvert (dessverre) gjelder i mange land og ikke bare Norge. Ville ikke forundre meg om man kan kjøpe Berghaus og North Face jakker som er laget alle andre steder enn i England og USA.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Hva er det som er så farlig med at de blir laget i Kina da?

Kanskje bedriften til og med overlever hvis de får ned produksjonskostnadene? Er ikke det fint for dere Åsnes-fans?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...
No er det ikkje godt å sei kvar Åsnes flaggar hen, men eg såg nett i ei avis at "Skigutane" på Voss vurderte å kjøpa opp Åsnes. Dette vart truleg gjort, om eg ikkje tek feil. Her er Hans Engelsen Eide og Even Hegbom i spissen for dette. Kanskje nokon veit meir om dette.

Ifølge pressemelding på skigutane.no har de overtatt 90% av aksjene i Åsnes, og sørger for fortsatt drift. Interessant med tanke på utvikling av nye skimodeller for toppturer.

Sakset fra friflyt.no:

Hans Engelsen Eide og resten av Skigutane har de siste årene gjort det svært godt med kleskolleksjonene fra Kari Traa og Bula. Nå vil de blåse nytt liv i skimerket Åsnes, som de fleste norske telemarkkjørere har et forhold til.

Åsnes satser i dag på turski og barneski. Den nye eieren vil gjøre Åsnes til et alternativ for de som kjører i skianlegg og går på topptur. Det betyr brede frikjøringsski.

– Vi kan ikke garantere at vi får det til, men vi skal i alle fall prøve, sier Hans Engelsen Eide i Skigutane.

Han har gode minner fra telemarkkjøring på Åsnes-ski på slutten av 80- og begynnelsen av 90-tallet.

– Om vi kunne være med på å skape en nytt oppsving for telemark, ville det være veldig morsomt, sier han.

"Med Åsnes med sitt gode renomme og solide historie, sett saman med Skigutane sin kunnskap om skisport, sal og marknadsføring, vert dette ein spanande miks", heter det i en pressemelding fra Skigutane.

Skigutane har mye av sin produksjon i lavkostland, men i følge pressemeldingen er det ikke snakk om å stenge fabrikken i Straumsnes i Sogn og Fjordane.

"Fabrikken på Straumsnes i Sunnfjord skal framleis laga ski med handamakt og forsyna norske og utanlandske fjellfolk med ypparste kvalitets-ski.

Samstundes er Skigutane i gang med å sjå etter nye produktområde for den tradisjonrike, gamle skifabrikken", heter det i pressemeldingen.

Skiproduksjonen ved Åsnes kan føres tilbake til 1922, da fire brødre startet skiproduksjon i liten skala. Åsnes lager i dag 20.000 par ski i året og eksporterer ski til blant annet Canada, USA, Sverige, Finland, England , Tyskland og Australia.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.