Jump to content

mathiasje

Aktiv medlem
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

About mathiasje

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Trondheim

Recent Profile Visitors

604 profile views

mathiasje's Achievements

 1. Takk for tips til de som kom med det, får prøve å oppdrive en Fire Angel før vintersesongen. Ellers takk for en imponerende avsporing 😆
 2. Hei, Noen som har tips til en liten og lett batteridrevet alarm som varsler for høye karbonmonoksid-verdier i luften ifm. primus-fyring i telt? De fleste jeg finner i farten på nett er tiltenkt montering på vegg el.l. På forhånd takk!
 3. XXL kjører 50% på to varianter Firepot tørket turmat (kr 49,-) tom. søndag. 500-560 kcal pr. pose.
 4. Hoi! Nå er utstyrssjekk og forberedelser til vintersesongen i full gang. Som mange andre har jeg en bedre halvdel som ikke setter særlig pris på kulde, men som likevel har vært med på noen vinterturer med overnatting i telt de siste årene. For denne sesongen har jeg satt som mål at hun skal få en nogenlunde varm og behagelig opplevelse av dette da noen av de forrige turene har resultert i en mindre fornøyd frøken. Hittil har vi investert i noe bedre utstyr og notert gode tips, men er enda på jakt etter ytterligere trivseltips til vintertelting, alt mottas med takk. Lister opp mine foreløpige tips og utstyrsoppgraderinger under. - Ordentlige liggeunderlag (Exped Downmat 9 LW) - Multifuelbrenner (Primus Omnilite) montert på underlagsplate til kosefyring - Jervenduken Hunter (tiltenkt brukt som underlag i teltet, evt. også rundt madammen natterstid) - Nalgene-flasker til varmeflasker i sovepose og skisko - Fotposer og tovede ullkartanker - Doble soveposer (enkel 3-sesongs utenpå vinterposen)
 5. Kunne like gjerne strøket forbeholdet, ja. Røverkjøp (fra røverbutikk 😉).
 6. Like fullt et røverkjøp (under den forutsetning at posen leverer i henhold til spesifikasjonene den markedsføres med).
 7. Falkeberg Peak 8000 dunsovepose (T-lim -18C, vekt 1,3kg) til gi bort-pris hos HektaPåTur. Har ikke kjennskap til posen eller merket, men slike spesifikasjoner til denne prisen er sjeldent. [Hidden Content]==
 8. Har tidligere hatt med 15-55mm og 50mm til M50en, så er litt spent på om 23mm er den gyldne middelvei; Tror det står mellom den og 35 mm i alle fall. X-T2 ser for øvrig ut til å ha en ganske habil innebygd panorama-funksjon!
 9. Til spesielt interesserte kan jeg meddele at jeg landet på et brukt Fujifilm X-T2 med 23mm F2, så takk for tips!
 10. Som du ser i det opprinnelige innlegget er denne allerede i bruk, og jeg kan stille meg bak anbefalingen! Målet nå er å få tak i et kamera som kan bli hengende på denne uavhengig av værforhold. Noen som har erfaringer med, og kan anbefale/fraråde Sony A7 (kontra Fuji X-T1)?
 11. @ketilring og @tshansen, takk for tips! Fujifilm X-T1 ser lovende ut, bare å lagre søk på Finn (evt. rop ut om noen vurderer å selge evt. bytte i EOS M50). @DFM62 Olympus TG tåler absolutt juling, men er ikke helt det jeg er ute etter her; Likevel takk for forslaget! @Bjarne H.S. og @Espen Ørud, vil dere komme med forslag som plaster på såret etter å ha tjuvlånt tråden min? 😉
 12. Hei, Har forståelse for at denne posten kanskje er en gjenganger, men siden jeg ikke finner svar våger jeg meg til å spørre likevel. Jeg trenger tips til et godt kamera som tåler å være ute i litt vær (prisklasse ca. 4-6 000 kr, gjerne brukt). Har i dag Canon EOS M50 og er fornøyd med det, men opplever at det gjemmes unna i topplokket for ofte ved litt ruskete vær. Oppbevares ellers på ryggsekkreimen med en Peak Design capture clip. Det meste er av interesse, fortrinnsvis speilløst systemkamera, men det må tåle snø, litt regn og generelt ruskevær (såkalt weather sealed). På forhånd takk for innspill!
 13. Ser jeg er langt på etterskudd her, men Non-Stop CaniX-belte fungerer ypperlig til formålet. Kanskje noe lavt trekkpunkt mtp. tung sekk, men men.
 14. Ønsket er en veldig polar AH med god høyde (egentlig en grønlandshund - ikke fortell fruen), gjerne meld ifra om noen vet av gode oppdrettere i Trøndelag og omegn, forstår at dette er særs viktig da det er en blandingshund. Jeg var innom deg i November om du husker, @Gisle Uren 😊 Har enda ikke fått fruen på gli med grønlandshund, men håper på å finne en AH som kan minne om grønlandshunden.
 15. Takk for gode innspill. Hvordan er siberian kontra alaskan? Antar det er store forskjeller på individ, med jeg mener å ha hørt at siberian ofte mangler trekkviljen man får i en alaskan? Snakker vi samme størrelsesorden her eller er siberian litt mindre?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy