Gå til innhold
 • Bli medlem

Trygve

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  35
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Kjøp bindinger som du trives med. Det er et spørsmål om kroppsbygning, kjørestil, krav til vekt og ikke minst smak og behag. Jeg ville ikke kjøpt telemarkbindinger uten gåfunksjon, men hvis du har lave støvler og trives uten slik funksjonalitet så har du jo enda mer å velge mellom. Jeg ville prøvd å få tak i et par Voile Switchback - de er lette og fungerer sikkert helt greit i pudder og på topptur. Hvis du liker en mer aktiv og stiv binding så er Black Diamonds O1 et bra valg. For utløserfunksjon: 7tm power tour.
 2. Det går greit å gå opp på Snota med "tungt" utstyr og plaststøvler, men det er kanskje i overkant mye travers i forhold til nedkjøringen. På toppen er det nok ganske hardt, og det kan typisk bli en del skare på nedturen. Men med gode forhold kan man helt sikkert kjøre en del tøffere linjer ned mot Svartvatnet.
 3. XP er ikke spesielt stiv, kan sikkert sammenlignes med T2X. XR derimot, den er stiv.. Hvilken størrelse er du på jakt etter?
 4. Har bare gått opp fra Habostaddalen og Patchellhytta. Da gikk vi opp til venstre for den markerte renna mellom N. og Store, og traverserte så mot venstre og opp på ryggen mot Nordre. Dette var imidlertid først i mai, med relativt stabil vårsnø.
 5. Bekreftet omkommet.. triste greier. Usikkert om mannen mistet fotfestet eller ble tatt med da skavl raste ut. Det er ihvertfall noen skumle skavler på toppen av Kirketaket. Deltok på samme turen med tilsvarende arrangement for et par år siden, og observerte da flere turgåere som beveget seg farlig langt ut på skavlen på toppen. De ble da gjort oppmerksom på faren - det var dårlig sikt på toppen den gangen også.
 6. Det er lurt å se etter utstyr brukt. Veldig ofte prøver imidlertid selgere å kvitte seg med utstyr til nesten ny pris, så det lønner seg å sjekke priser i butikk - lokalt så vel som på nett. Det dukker opp mange gode tilbud i butikkene på denne tiden. Nå har du fått en anbefaling som går på lærstøvler og fjellski, men jeg vil anbefale noe fra andre enden av skalaen hvis det er kjøreegenskaper du er ute etter. Skistøvler er det viktigste, sørg for at de passer godt. Prøv flere modeller. Ikke for store, men heller ikke slik at de klemmer ubehagelig. Etterhvert leveres de fleste plastst
 7. Med utgangspunkt i Krossbu har du tilgang til en masse flotte toppturer med telemarkski i mai. Mest nærliggende er toppene rundt Smørstabbreen, da kan du ta på skiene rett utenfor døren. Storebjørn er en fin skitopp, men andre topper i området kan også bestiges. Stegjern kan være en fordel hvis det er viktig å komme seg helt opp. Ellers går turen over bre, så man må vurdere snøforhold i forhold til dette, men det går som regel greit uten tau i mai. Kjører du litt østover har du Loftet, som gir bra skikjøring også i mai. Kjører du vestover har du enda flere muligheter (Hurrungane). Fanaråke
 8. FrP-ordføreren kunne kanskje begynne med å slå ned på den ulovlige (og uvettige) snøscooter-kjøringen i området. Det er en klar økende trend av skuterkjørere som havner i rasulykker, hvis man ser på statistikken (snoskred.no). Men det er kanskje ikke like populært blant velgerne hans. For ulykker med skikjørere involvert: Den ene dødsulykken i Lyngen i fjor skjedde med en gruppe som var del av et guidet opplegg (ikke lokale guider riktignok), men den omkomne hadde glemt å slå på sender/mottaker, som lå i sekken. Den forrige dødsulykken som involverte skiløpere før dette (2006) hadde muligens
 9. Da jeg så på sko til fjellski for noen år siden vurderte jeg at Crispi-skoene var mindre torsjonsstive i sålen enn Varg, og landet til slutt på Morgedal. Varg Skavl er vel en modell som er høyere og stivere enn Morgedal. Men til syvende og sist er det jo viktigst at skoen passer foten din. Mener at støvlene til Varg har en litt bredere lest, noe som passet meg bra ihvertfall. Hvis du ønsker ytterligere kontroll på nedturen kan du alltids holde utkikk etter lave plaststøvler, som Scarpa T4, Garmont Excursion eller lignende. Det er mange som sverger til en slik kombinasjon også på lengre tu
 10. Jeg er veldig fornøyd med min Norrøna Lofoten (XCR) bukse. Den har vært langt mer slitesterk til skikjøring enn Trollveggen XCR buksa som jeg brukte før jeg fikk denne. Hadde også Lofoten-jakke på forhånd, som den har blitt brukt mye sammen med. Buksa passer best til skikjøring og toppturer. Til turer sommerstid blir den for tung og varm for min smak. Til klatring vinterstid er den kanskje også litt tung og stor i passformen for enkelte, men jeg mener den er minst like kraftig som Trollveggen ihvertfall.
 11. Skumkjerne med kevlar (eller karbon) for forsterkning da, tenker jeg. Hva er merke/navn på skia? Jeg har gjenbrukt gamle skruehull ved å fylle hull med epoxy og blande i litt stålull. Det er også mulig å plugge hullet, og så drille og montere på nytt. Annet lim enn epoxy er mulig å bruke, men jeg liker epoxy. Det er bare litt vanskeligere å få ut skruen igjen Du kan søke på nett etter en metode som involverer "heli-coils", men det er sannsynligvis overkill. Hvis du bestemmer deg for å lage nye hull, og flytter bindingene, så husk å plugg igjen de gamle hullene.
 12. Turen er fin den. Den går for det meste i flatt terreng i begynnelsen, så det kan bli litt tungt hvis det er mye nysnø. De fleste tar vel denne som skitur på våren, når snøen sitter godt, og dagene er relativt lange. Du finner detaljer om rutevalg mot toppen hvis du leter her på forumet. Nedkjøringa er fin den, og det er godt mulig å velge brattere linjer enn normalruta. Normalveien opp og ned bør være helt overkommelig også for amatører. Den største faren er kanskje at turen kan bli litt lang, og at man får skareføre på veien ned igjen..
 13. Til off-piste og toppturer er bredere ski generelt å anbefale. Bredden hjelper på stabiliteten, for eksempel på vekslende føre og i tung vårsnø. På hardt underlag og is vil Eight kanskje være bedre, men har hørt at Nine skal funke bra som allround-ski, så ville uansett gått for den.
 14. Få ting er evigvarende. Spennet i en ski vil som regel avta over tid, og det er flere ting som påvirker prosessen: materialvalg og produksjonsmetode, skiens konstruksjon, bruk, oppbevaring osv. Mange mener f.eks. at ski med trekjerne holder bedre på spennet enn ski med skumkjerne. Det normale er at skia støpes med spennet, og det holder også som regel lenge. For å bevare spennet i skia er det bl.a. viktig å unngå at skiene lagres med spennet sammenklemt over lengre tid. En ny trend for brede ski beregnet for løssnøkjøring er å legge omvendt spenn i skiene, men det er en annen diskusj
 15. Trygve

  Crispi Telemarksko

  CXU er stivere enn CXR, det ble brukt karbon i skallet blant annet. Sko beregnet for hard kjøring, som racing. CXP er en del mykere. Dette er modeller som nå er på vei ut, siden Crispi har en ny linje med støvler. Nye modeller er: XR - stiv og høy støvel med 4 spenner, brukt karbon i såle og skaft. Årets modell har gul plast, fjorårets var gjennomsiktig gul og visstnok enda stivere enn årets. XP - tar over for CXP, mer allround støvel, men bygd på samme lest som XR. Har selv oppgradert fra CXP til XR nå, og er så langt fornøyd. Trenger nok noen turer for å kjøre inn skoene, siden
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.