Gå til innhold
 • Bli medlem

hampelmann

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  50
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Nåja, det er det vel endel innlegg for det motsatte. Det er forresten diskutert her: [Hidden Content]
 2. Litt snodig at det er kun DNT OA som låser hyttene på vinteren da (som jeg har sett). De fleste andre foreningene klarer jo å holde åpent (dvs DNT-lås) hele året. Tror faktisk ikke så mye på argumentet om at hyttene er stengt på grunn av logistiske problemer med ved etc. Synes uansett at DNT som har det nesten enestående privilegium å kunne sette opp hytter i fjellheimen burde kunne holde nettet åpent uavhengig av om det koster noe ekstra i vintertiden. Å holde sikringsbua åpen er iallefall en god idé, for min del kunne de også droppe hele selvbetjeningssystemet og gjort hyttene ubetjent.
 3. Fikk nettopp greie på at det står "stengt fra 16. okt - 14. feb" på DNT OA sine hytter på fjellet, som Tomashelleren, Yksendalsbu, Raudsjødalen, Knausen etc. Noen som vet hvorfor dette? Er det bare skrivefeil på nettsidene? Vi har lurt på å dra dit senere på høsten/tidlig vinter, men det er jo litt dumt hvis vi møter låste dører. Har en mistanke om at det er for å spare DNT for ved eller tilsvarende, men med prisene på overnatting bør det vel lønne seg for turistforeningen at det er besøkende der hele året?
 4. Noen som vet om veien inn fra Hjerkinn mot Snøheim er åpen for tiden, eller er den allerede stengt? Og hvis den er stengt er det vel mulig å sykle inn, eller er det fremdeles bombing og skyting i området sånn av og til?
 5. Dette skjønner jeg ikke. Hvorfor blir roterende masse tyngre enn "vanlig" masse? Må det mer effekt/kraft til for å sykle med et tungt hjulpar enn en tilsvarende tung ramme?
 6. Med 4.5 TWh årlig el-forbruk (ca 4% av totalen i Norge), og med en strømpris på <18 øre/kWh (mot 35-40 øre/kWh i markedet), blir verket subsidiert fra storsamfunnet med elektrisitet verdt over 1 million pr ansatt (770 ansatte). Det bør være mulig å få til mye alternativ virksomhet for slike summer, selv på et sted som Sunndalsøra. Hvis ikke er det generell mangel på arbeidskraft andre steder i Norge.
 7. De må finne seg annet arbeid så klart.
 8. Jeg synes det østligste alternativet ikke var så gæernt, går jo stort sett langs hovedveien sørover. Men jeg synes det er litt påfallende at det ikke står noe om muligheter for å stabilisere eller redusere forbruket i Statnett-presentasjonene, kun om nødvendigheten av å øke kraftproduksjon- og overføring. Forresten minner dette litt om holdningen til bensinforbruk i USA, hvor det er hovedsaklig fokus på hvordan man skaffer så billig som mulig energi for å opprettholde et overforbruk som er innarbeidet over lang tid. Norge er ikke noe bedre enn USA når det gjelder energi selv om vi li
 9. Kraftbransjen (og folk flest ellers også) velger de mest lønnsomme langsiktige løsningene og det er ikke noen grunn til å anta at de kommer til å velge miljø av idealistiske grunner. Hvis luftlinje er billigere i lengden enn jord- og sjøkabler blir det laget luftspenn hvis det går gjennom den politiske kverna. Det er Statnett og ikke kraftselskapene som tar utgiftene med utvidelse av el-nettet, og det gjør de på grunnlag av politiske vedtak. Disse utgiftene øker deretter tariffene for nettleie som kraftprodusenter og -konsumenter betaler. Det vil si kundene betaler til slutt. Elma
 10. Det høres veldig rart ut at utkobling i forbindelse med vedlikehold skal koste så mye. Da har hovedkontoret gjort en utrolig dårlig jobb med planleggingen av vedlikeholdet i nettet. Vannet ligger uansett i magasinene så i verste fall utsetter de kun inntektene fra produksjonen til vedlikeholdet er ferdig. Og om hundre km nedgraving av jordkabler og planting av lyng og mose oppå (som Snøhettaveien) er mer miljøvennlig enn luftlinjer er jeg også litt tvilsom til. Og økonomisk sett kan man gjøre utrolig mye vedlikehold av luftlinjer sett i forhold til gigantiske kostnader for jordkabel.
 11. Thermos er den beste termosen. Viktigste er at den har en lukkemekanisme som gjør at man kan åpne og lukke termosen med votter på uten å måtte sette koppen fra seg. Men den kunne gjerne vært 1.5 liter.
 12. Lurer på å gå langtur senere i sommer, men jeg tenker sekk på max 12-13kg inkl telt, kokeutstyr etc. Proviant kommer i tillegg. Så lenge du har med dunjakke trenger du ikke så mye mer en super tynn goretex paclite (evt annen superlett regnjakke) og eventuelt en softshelljakke eller vindjakke. Pass på en vanntett bag til sovepose og dunjakke i tilfelle det regner veeldig mye. Ellers kan det bli et kaldt konsept. Ellers bør du velge lite og lett 1-mannstelt (alt. 1-kvinnestelt), dunpose, lett liggeunderlag, gassbrenner av type pocketrocket/crux, og mye tørr real eller tilsvarende mat - hels
 13. Når det gjelder Bora 95 vs 80 er bæresystemet veldig likt men selve sekken er noen cm større i diameter. Derfor blir vekta nesten den samme, og har du råd er det kanskje like greit å kjøpe 95. På den annen side får du det du trenger på par dagers vintertur inn i en Bora 65 også hvis du tenker litt på hva du har med deg. Det er lett å drasse mer enn man trenger jo mer plass man har tilgjengelig! Det er stort sett mat, snodig utstyr og eventuelt ekstra komfort som gjør at du trenger mer enn 70L selv til vintertur. Ellers har jeg ikke noe mot produksjon i lavkostland, men jeg har e
 14. Har i alle fall sett (i fjor sommer) at Arcteryx i utlandet har merkelapp Made in China. Så de er vel på glid der. Har Arcteryx Bora 80 selv, og synes det er en knallsekk. Kjøpt på "billig-salget" i fjor høst, men helt super likevel. Et par minus kan være litt høy vekt og ikke like spruttett som forventet, men tror den uansett er bedre enn tilsvarende Norrøna- og Bergansprodukter. Naos er sikkert bra også, men ville vært skeptisk til det som blir sagt om vanntetthet hvis det er glidelåser inne i bildet. Synes forøvrig det er et poeng å kjøpe noe som ikke er produsert i billig-la
 15. Nei... Haukeli er egentlig 300m sør for punktet, Hellevass er 300m sør-øst, Kikut ligger MYE lenger vest, Ringvass ligger nesten rett. Er mer overbevist om at koordinatene i DNT-lista er litt så-som-så. Også på grunn av det jeg har erfart i fjellet på tur med standard GPS. Ellers er vel 3" omtrent max 40000km/360grader/60min/60sek * 3sek = 92m, og feilene er tildels mye større enn dette.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.