Gå til innhold
  • Bli medlem

Memento mori

+Støttemedlem
  • Innlegg

    3 100
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    239

Memento mori vant dagen sist 22. september 2023

Memento mori hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

9 406 Excellent

Profil

  • Min blogg 📰: http://www.tur1.net

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Interests
    Friluftsliv, foto, fisking, igloobygging, løypekjøring, Turskøyting
  • Sted
    Hole

Nylige profilbesøk

26 767 profilvisninger
  1. Når har du tenkt å gå? Mye snø i fjellet, og turen går jo ganske høyt. Det vil også si mye vann i bekker og elver. Med 1 kg mat/drivstoff om dagen, blir jo sekken fort tung ved start. Lag ei komplett pakkeliste inkl vekt så er det lettere å gi gode råd. Hadde nok ikke turt å gå uten å ha med kart og kompass. Blir det mye regn funker ikke mobil og du får ei heller ikke ladet med solcellepanel… Om målet er helt unsupported, velger du jo bort en god del. Normal turen er jo 21 dager på 444 km, og da til Vaksdal. Tror jeg hadde laget en variant så jeg hadde gått hele veien inn til Bergen, men blir vel minimum 50 km ekstra. Om formen din er bra nok til å gå turen på 10-14 dager er jeg litt i tvil om, hadde du vært i god nok form/hatt erfaring nok hadde du vært sikker på svaret selv….🫣. Når det er sagt kommer som regel god avgjørelser basert på erfaring. Erfaring er ofte basert på dårlige opplevelser😅. Så er egentlig bare en måte å finne det ut på. Det er å prøve. Men hadde laget en plan B, C og D for å kunne gjennomføre og sitte igjen med en bra selvfølelse etter turen🤩. Det er nesten det viktigste av alt, at når du er ferdig ønsker du å gå mer turer! En mann i sin beste alder på langturer er ofte litt eldre, da de er seigere over lang tid…. Men fint om du blogger litt her på forumet når du går. Det liker vi og ønsker deg lykke til🥳
  2. De aller fleste frysetørret turmatposene trenger mer tid. Jeg bruker å pakke de inn i en postpose og isolere den med noe tøy. Noen bruker egne poser gjerne laget av bobleplastkonvelutter i tyvek. Da blir de mye bedre i konsistensen. Mange reager på samme måten, spesielt om den ikke er helt ferdig når du spiser den. En del merker inneholder også mye salt, for mye etter min mening.
  3. Utrolig hvor for ting lar seg ordne når de går viralt, eller TV2 hjelper deg ringer..🫣🙈
  4. Da var jeg for første gang med på live-podcast på Camp Villmark. Artig å bli invitert 🤗 Link til episoden
  5. Stoppet på tur, der lå det «søppel» på en benk. Tenke å rydde den. Ei pakke uåpnet Lars Monsen turmat. Var en en av de bedre også. Men lot den ligge 😂.
  6. Det er mulig å få leid på finn. Evnt legg ut et søk, kjøp inn en og selg det når turen er over. Det blir trolig det rimligste. Men hadde nok vurdert om Inreach mini hadde gjort nytten om vekt har noen å si. Eller kommer telefon i tillegg?
  7. Jeg kjøpte et knallbra Sony A7 med flott optikk. Tok utrolig bra bilder, men siden det ikke var værbeskyttet, ente det opp med å ligge i sekken, eller hjemme🙈. Så solgte det og gikk for Olympus OM-1 som tåler regn. Ellers er det å bruke det, lære seg å bearbeide bildene, og teste mye. Fargejustering er et eget fag, og feks alle iPhone blåser opp fargene…. For min del blir det et tillegg for de bildene iPhone 13 pro Max ikke greier. Kos deg med det, og ikke vær redd for å bruke det, er vel beste rådet.
  8. Veit faktisk ikke, men har fått deler et par år. «Tilbudet» er ikke veldig markedsført😂, men noen plukker det opp og deler det her. Har kjøpt en del deler selv. Men det er nok for å få litt av den betydelige markedsrenomet de hadde tilbake. Primus var best i klassen uten tvil i mange år!
  9. Det er nok store variasjoner i hva du får i flaskene. Feks hva er produsert før, med Aspen kan det jo hende at det har blitt laget feks 2T bensin og at det finnes litt rester av olje. Noe som normalt ikke har noe å si. På tapperiet på Vinmonopolet, når jeg jobbet med det, ble det startet med god rødvin, så billigere varianter. Så de første flaskene av nest sort innholdet bedre vin enn det skulle være. Trolig det samme her. På noen ekspedisjoner brukes bare ren heptan som i bremserens. Men i praksis har dette ikke så mye å si. Feks smører du pumpa mye, kan du få avleveringer pga det også. Så litt vedlikehold må en regne med.
  10. Aspen datablad Primus er reinere siden det er mest Heptan https://www.primusshop.no/wp-content/uploads/sites/3/2016/08/NO_Primus-PowerFuel-2015.pdf
  11. Jeg oppfattet den nesten som en aprilspøk. Ser veldig kos ut, sosial etc. Men stor vektforskjell, pluss faktisk sove syns jeg høres litt rart ut. Så det å faktisk sove i den må vel testes ut. 1 voksen og et barn/hund i bananhengekøy er jo ei heller digg😂
  12. Jeg har også et lite utvalg av Fiskars, men denne var ny for meg. Enig i at de er litt myke i stålet, men di blir brukt til det meste. Skafte må tåle det utroligste! Men bruker X7 øksa en god del, til å sjekke kvaliteten på isen😂 i NVE isvarslingas regi. Men må si at jeg er utrolig fornøyd med Gränfors, selv den minste funker utrolig bra. Men for en pris på de… Har en liten elektrisk slipestein så når jeg må slipe er det ikke noe krise. Gleder meg til rapport🤗
  13. Da kom dette i posten i dag som gave, fikk også med et par pads, selv om det ikke er slitedeler. Flott service av Primus🤩 Klokka på den ene var ikke deformert nok. Men er mer estetisk, og brenner ok.
  14. Jeg har vært røykdykker i industrivernet/offshore. Og selv et syltetøyglass «eksploderer» ille nok!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.