Gå til innhold

togg

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  38
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om togg

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Sorry for seint svar, Andre! "innertak" slik at varmen ikke forsvinner ut når vi fyrer om vinteren” Det blir varmere med “dobbelt vegg”,helt klart. Mindre kondens også,vil jeg mene! (I USA selges det ekstra duker (liners) til å feste inni tipis,pyramids, osv.) Ang. Tentipi Olivin prosjektet,så droppa jeg det. Kjøpte meg heller en seek outside chimarron med titan ovn! Dette: https://seekoutside.com/cimarron-stove-bundle/ Gleder meg til mygg-fritt kaldt vær. 🤣
 2. togg

  Finsk Lavvo/Tarp dings

  http://wildward.com/en/product/vihe-loue-1/?v=c2f3f489a005 Denne finnen ser jo veldig grei ut,da. En blanding av en lavvo/tarp lignende konstruksjon …. godt under 1 kilo,sikkert lett å sette opp! Sølv coating på innsiden. Hvor effektiv varme-refleksjon kan man egentlig forvente?
 3. Yepp,kjenner til slangetrixet... takker! Men; sjekk denne: https://tisurvival.com/collections/titanium-lighters-fire-pistons/products/exo-flame-titanium-lighter?variant=47473590415 Og en oppdatering - 4takten fra Biltema brenner fremdeles,dag 2. (sporadisk hissig fyring sånn innimellom)
 4. Testing testing... er på dag2 nå,finner ut av det etterhvert! (Alle typer petrolium-brensel fordamper jo,men med ulik hastighet.)
 5. Har brukt Zippo´n hyppig i hele dag, med 4takts fra biltema. Merker ingen forskjell fra Zippo fuel; brenner helt normalt, og noe "urent" merker jeg virkelig ikke. (Stinker hakket værre enn ZippoFuel,dog) Nå gjenstår det å se hvor lenge en fylling varer,da!
 6. togg

  Zpacks Altaplex,noen?

  Takk for den,Memento mori! De har joggu sendt teltet pluss stash allerede!
 7. HVIS vanlig 4 takt bensin fra biltema - er akkurat det samme som “naphtha fuel / white gas…White gas, also called petroleum naphtha.” Skal det ifølge USA/Canada folka fungere helt likt som Zippo lighter fuel. Tar meg en tur til biltema og kjøper en liter,så får vi se!
 8. Tuen takk begge to! Men; Biltema har 2 typer… hmm..hvilken er det jeg trenger, Alkylatbensin 4-takt eller 2-takt? Colemans på XXL, tviler på at de sender pr. post? (regler,eksplosjons-fare osv.) Er Colemans&Biltemas samme greia?!
 9. Hei! Prøver å finne et rimelig, OG trygt brensel- I utlandet anbefales det,som erstatning til Zippo/Ronsonol lighter bensin, dette; naphtha fuel / white gas…White gas, also called petroleum naphtha.. men hva pokker er det - i Norge?! Hva blir det norske navnet på denna mixen? Zippo lighter fluid blir dyrt i lengden. ( Her kan det fort bli molotov-cocktail varmt hvis man bruker feil drivstoff, så jeg spør heller..) Grunnen til at jeg trenger å finne ut av dette,er at jeg driver og tester ut optimalisering av forsjellige hånd-varmere ;Zippo osv. utskiftning til bedre katalysator-materiale,carbon fiber istedenfor bomull. Men det blir vel en annen post… Chiao!
 10. togg

  Zpacks Altaplex,noen?

  Jeg gikk hen og bestillte Altaplex jeg. Zpacks folka garanterte at retur var no problem, bare å teste det ut,og ev. returnere. Men toll avgift&frakt får jeg ikke igjen,seff! Blir spennede,avgir rapport sånn utpå våren. Og takk til alle for input!
 11. togg

  Zpacks Altaplex,noen?

  Hei Memento Mori,og takk for innlegg! “Hvorfor ikke Duplex? “ Høyden. Sjekk ut min post ang. dette - her: Så jeg er meget spent på om jeg kan sitte fritt uten å støte intill stang/vegger, i 130cm. høyde… Altaplexen er oppgitt til Peak Height: 58" (147 cm) Hmm… “ Ja, det blåser snø inn. Er er sært telt på sine måter, men er et av mine yndlingstelt.” Det blåser jeg i,haha! I årstida med snøblås bruker jeg Tentipi Olivin,som jeg er meeget fornøyd med (bortsett fra takhøyde grunnet skråvegg,da.) “ Cuben er sterk, men liker ikke mekanisk slitasje. Så å legge noe på duken er galskap. “ Tenker jo ikke på å legge noe PÅ duken,men mellom duk&bakke, pent og rolig… Hva opplever du forresten mht. Camo duken på Altaplexen, stenger det ute endel lys,eller?
 12. togg

  Hvilket telt bruker dere over tregrensen?

  Hei! Siden du nevner Altaplex...gidder du å kommentere litt på denne under? (Ps. har også sendt deg en melding! )
 13. togg

  Zpacks Altaplex,noen?

  Takk Grimmer! dette var nyttig. Bra å få greie på det med: "Knitringen i cuben, unnskyld, "Dyneema Composite Fabric", hører du når du pakker teltet. Ellers ikke." Men det sies at regnet trommer fælt mot Cuben fiber dukene?! Er Hexamid Solo+én din uten farge; dvs. ikke camo eller olive?
 14. togg

  Zpacks Altaplex,noen?

  Hehehe... god plan! Jeg derimot,får ikke sove med stash i ansiktet. Ang. trekk; man kan jo også på en måte blokkere vekk vinden til en viss grad, ved å plassere stokker,vantett bagasje, osv. langs bakken på utsia av teltduken der vinden tar mest? Noe omstendelig da,men funker nok.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.