Jump to content

Dugnadsommer på Reinsvassbu


Fjellfilmeren

Reinsvassbu ble beiset og ordnet med i sommer. Undertegnede Martin Gjellestad med familie fylte båten med maling, og i løpet av en ukes tid var hytta rustet for nok en hard vinter.

Denne artikkelen har stått på trykk i Molde og Romsdals Turistforening sitt medlemsblad høsten 2014. Den blir her gjengitt i sin helhet. Kanskje noen blir fristet til å jobbe dugnad en sommer?

5643b533600ec_Romsdal(8of12).thumb.jpg.7

Det var helt klart en ny og annerledes opplevelse å skulle bruke ferien på å jobbe dugnad for DNT. Argumentet jeg la frem for familien for å få det til, var at vi hadde jo måttet gjøre tre-fire ganger så mye arbeid hver eneste sommer dersom vi kjøpte vår egen hytte. Ved å bruke DNT hyttene så fordeler man vedlikeholdet og kostnadene utover mange, samtidig som man oppnår frihet og kan overnatte på en ny plass hver sommer, hele livet.

5643b5280731e_Romsdal(2of12).thumb.jpg.15643b52a64a94_Romsdal(3of12).thumb.jpg.7

Selve oppholdet gikk faktisk lekende lett. Leander (11) forlangte å få male utedoen på egenhånd, mens storebror Sebastian (14) tok flere av hytteveggene helt alene. Arn (1,5) malte seg selv. Barnepass nær maleutstyret var en fulltidsjobb. Etter en sikkerhetsopplæring med øksa så ble det plutselig produsert ett årsforbruk med opptenningsved i vedboden. At vi hadde mer enn nok brydde ikke guttene seg noe om. Hugging var moro!

5643b5264d463_Romsdal(1of12).thumb.jpg.c5643b52fd0830_Romsdal(6of12).thumb.jpg.7

Besøk fikk vi en del av, og vi møtte mange kjekke mennesker, som hver på sin måte gjør fjellivet rikere. Særlig minneverdig er mannen som malte ytterdøra på Reinsvassbu forrige gang. I 2008 eller 2009. Dengang kom han over en lapp på bordet som fristet besøkende til å ta i et tak. Det gjorde han. I 2014 kom han altså tilbake til Reinsvassbu samme dag som døra fikk første strøk om igjen.

5643b52e428f6_Romsdal(5of12).thumb.jpg.f5643b5351dd9d_Romsdal(9of12).thumb.jpg.45643b538c854d_Romsdal(11of12).thumb.jpg.

Det tok ikke lang tid å male selve hytta. Etterhvert var det bare vinduer, dører og karmer igjen. Maling har som kjent lang tørketid, så det ble svært god tid til late dager i solvarmen. Akkurat disse dagene vil jeg huske i lang tid fremover. Som gründer har jeg mye å tenke på, og disse late dagene på gresset foran Reinsvassbu var de første på flere år hvor jeg kjente en total indre ro og tilfredshet.

5643b52c9e911_Romsdal(4of12).thumb.jpg.c

Barna innrømmer i ettertid at de ikke akkurat hadde gledet seg til å sløse bort ferien på å male Reinsvassbu. Men det tok heldigvis ikke mange timene før motvillighet gikk over til glede. I ettertid er det et svært hyggelig minne som de ser lykkelig tilbake på. Jeg vil nok tro at mye av gleden kommer fra alle de hyggelige menneskene som besøkte hytta mens vi var der. De hadde ikke besøkt oss om vi eide en privat hytte med gjerde rundt.

5643b53a4f962_Romsdal(12of12).thumb.jpg.

Vi gleder oss allerede til neste års dugnad.

Martin Gjellestad med familie.

forside.jpg


  • Like 22User Feedback

Recommended Comments

Det er skikkelig kjekt å lese om andre som også gjør en innsats på "sin" turistforeiningshytte. Det du forteller bekrefter også egentlig min egen holdning til "dugnad".

Det er ikke først og fremst for andre besøkende, men for egen del. Det er kjekt å få anledning til å ønske folk velkommen til en godt vedlikeholdt hytte. Det er stort sett bare hyggelige og kjekke folk som stikker innom, og det er alltid interessant å høre om andres erfaringer, ikke bare fra turlivet, men også mer generelt.

 

"Min hytte" (Blåfjellenden) er noe større, med 28 sengeplasser og med sånn ca 1300 overnattinger i året. Jeg har hatt mange kjekke dager og kvelder her.

Det er vel verdt arbeidet som jeg legger ned, for å få lov til å kalle hytta "min".

 

Link to comment
Share on other sites

Blåfjellenden har jeg vært på. Den er skikkelig fin og velholdt. Vi kom sent frem, etter mørkets frembrudd, og satte avgårde igjen ned mot Mån ganske tidlig så jeg fikk ikke brukt så mye tid på Blåfjellenden som jeg skulle ønske, men det kommer flere turer.

Jeg har gjort en god del annet arbeid for den lokale foreningen også, og det er noe rart med det, dette drivet som slår inn når man gjør noe som er gøy. Man får eierskap og vilje til å bygge på det man har fått eierskap i.

Link to comment
Share on other sitesJoin the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Annonse


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy