Gå til innhold
  • Bli medlem

Manko

Aktiv medlem
  • Innlegg

    97
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

28 Neutral

Om Manko

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Mye gode tips her og vi har sikkert alle litt ulike erfaringer og rutiner. Nå svetter ikke jeg spesielt mye (og prøver å regulere påkledning slik at jeg ikke har på for mye under mars), men jeg har fått meg rutine med å ha en tørr, tynn ulltrøye lett tilgjengelig. Når dagsetappen er over, av med klær på overkropp, kjapp risting av ulltrøye, på med tørr og så den fuktige på utsiden av den og så ytterligere camp-påkledning utenpå der. Da tørker den uten at det er ubehagelig fuktig på overkroppen og noe fuktighet på overkroppen forsvinner ved luftingen også. Sokker sliter jeg mere med, her går jeg med de fuktige sokkene til jeg tar av støvler/skisko og henger de til lufting i telter og tar de på fuktige/frosne dagen etter. alle turledere på gruppeturer bør ha obligatorisk teknisk pause etter 15 min slik t alle får regulert påkledning, særlig på turer hvor erfaringsnivået er ulikt
  2. Fjellreven Abisko kanskje? Forsterkningene i baken og på knærne tåler ihvertfall mye
  3. Bjørn myhre sport i krokstadelva fikser sikkert dette
  4. Suluvann i Sande. Vei (betalingsbom) helt frem, mulighet for fiske (men is der nå) og faktisk få fisk. Best teltplasser på sydsiden av vannet, brattere terreng på nordsiden. Enkelt tilgjengelig gjør at det nok er en del folk på tur der. kalmovannet i sande, kort å gå fra (bom)vei, aner ikke om det er fisk der. hajeren i Hof er også en mulighet, stort vann med fiskemulighet og mange mulige teltplasser. Bomvei
  5. Neos fotposer - solide, helt vanntette og ok såle som ikke er glatt - anbefales. Tar litt mer plass i sekken og litt høyere vekt enn forsvarets.
  6. Jeg har med (ihvertfall synes jeg det selv) stort hell kjøpt fleece i metervis og sydd innerposer. Billig, enkelt og veier (alt er relativt) lite og er godt komprimerbart. Bedrer komforttempraturen merkbart.
  7. Lønner seg vel da egentlig å betale for 6 døgn da, det blir jo «bare» 300 kroner? Det står jo ikke at det er 50 kr for døgnene over 5 døgn. uansett enig at dette var grisedyrt men (og mulig jeg er inhabil siden jeg jobber i en kommune) i mange kommuner, og særlig større byer er innspill på tiltak og forbedringer veldig velkomne. Spesielt tiltak som kan bidra til å bedre folkehelse, som feks utfartsparkering. Og siden Oslo er nevnt over her, Bymiljøetaten er vel der i særklasse og har veldig fokus på tiltak og tilrettelegging for friluftsliv og uorganisert aktivitet (og nei, jeg jobber ikke der) 😀
  8. Suluvann i Sande er også en mulighet, vei (bombetaling) helt frem. Mulig å gå videre til Toresvann, kan vel (om jeg husker rett) trille på grus et godt stykke.
  9. Tror jeg beskyldte feil gruppe, slettet derfor innlegget -
  10. Koster (om jeg husker rett) en femtilapp pr sekk. Jeg har aldri vært bekymret for at noen tar utstyret mitt fra en pakket sekk, og det vil være mange sekker der ( men legger ikke igjen lommebok, bilnøkler og telefon)
  11. Jeg anbefaler å ta båten til Memurubu dagen før, sov i telt/hengekøye der og send sekken med overnattingsutstyr med båten tilbake før dere går Besseggen. da står den på brygga ved Gjendesheim når dere kommer dit. Fordelen er at dere kommer dere tidligere i gang med å gå, og kommer foran «hovedfeltet». Fine teltplasser nede ved vannet ved Memurubu.
  12. Det dukker vel innimellom opp noen brukte kanoer i royalex på Finn? Men er det slik at ingen produserer kanoer i royalex lenger? Jeg trodde ihvertfall at We-No-Nah fortsatt var å få kjøpt?
  13. Myte eller ikke kan så være, men begrepet «skylt i kokende vann» fremstår ikke som noe spesielt grundig test. Jeg tar ihvertfall ikke dette som noe «bevis» om effekt av forvarming, og fortsetter nok med å forvarme når jeg har mulighet. det er vel også en grunn til at man forvarmer kopper til espresso eksempelvis, selv om det er forskjell på stål og porselen
  14. Enig i at det nok er det billigste man kommer unna med pr nå i forhold til kvalitet, men etter mitt syn er denne litt for kort og beregnet for litt for tunge sluker. Jeg ville hatt minst 7 fot stang, helst 8 og beregnet for 3-12/15 gram - for ørretfiske. tror kastelengdene kan bli snaue med sølvkrokensettet og små spinnere feks. men jeg har ikke kjøpt fiskeutstyr på årevis og har ingen konkrete forslag ( men finnes flere lignende tråder på FF med tips)
  15. Henger meg på denne, da jeg ikke har klart å finne noen tynne hansker jeg er fornøyd med når det er vått. Alle vanntette hansker jeg har prøvd har tynt for og for meg blir da resultatet: hanske tas av tørr hånd, hånd blir våt, hanske tas på, hanske blir fuktig inni, hanske tas av fuktig hånd (på «billighansker henger nå foret fast i hånden og vrenges slik at det blir ennå vanskeligere å få de på), hånd blir våt igjen og det blir utfordrende å få hansken på - da blir det uten hanske resten av dagen for meg i tillegg blir slike hansker for varme for meg når det er plussgrader, og føles ubehagelige å ha på. løsningen for meg er sykkelhansker av typen neopren på utsiden og skinn i håndflaten, alternativt tynne, strikkede ullvanter - ikke vanntette, men komfortable nok også når de er våte.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.