Gå til innhold

Manko

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  90
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Manko

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Suluvann i Sande er også en mulighet, vei (bombetaling) helt frem. Mulig å gå videre til Toresvann, kan vel (om jeg husker rett) trille på grus et godt stykke.
 2. Tror jeg beskyldte feil gruppe, slettet derfor innlegget -
 3. Koster (om jeg husker rett) en femtilapp pr sekk. Jeg har aldri vært bekymret for at noen tar utstyret mitt fra en pakket sekk, og det vil være mange sekker der ( men legger ikke igjen lommebok, bilnøkler og telefon)
 4. Jeg anbefaler å ta båten til Memurubu dagen før, sov i telt/hengekøye der og send sekken med overnattingsutstyr med båten tilbake før dere går Besseggen. da står den på brygga ved Gjendesheim når dere kommer dit. Fordelen er at dere kommer dere tidligere i gang med å gå, og kommer foran «hovedfeltet». Fine teltplasser nede ved vannet ved Memurubu.
 5. Det dukker vel innimellom opp noen brukte kanoer i royalex på Finn? Men er det slik at ingen produserer kanoer i royalex lenger? Jeg trodde ihvertfall at We-No-Nah fortsatt var å få kjøpt?
 6. Myte eller ikke kan så være, men begrepet «skylt i kokende vann» fremstår ikke som noe spesielt grundig test. Jeg tar ihvertfall ikke dette som noe «bevis» om effekt av forvarming, og fortsetter nok med å forvarme når jeg har mulighet. det er vel også en grunn til at man forvarmer kopper til espresso eksempelvis, selv om det er forskjell på stål og porselen
 7. Enig i at det nok er det billigste man kommer unna med pr nå i forhold til kvalitet, men etter mitt syn er denne litt for kort og beregnet for litt for tunge sluker. Jeg ville hatt minst 7 fot stang, helst 8 og beregnet for 3-12/15 gram - for ørretfiske. tror kastelengdene kan bli snaue med sølvkrokensettet og små spinnere feks. men jeg har ikke kjøpt fiskeutstyr på årevis og har ingen konkrete forslag ( men finnes flere lignende tråder på FF med tips)
 8. Henger meg på denne, da jeg ikke har klart å finne noen tynne hansker jeg er fornøyd med når det er vått. Alle vanntette hansker jeg har prøvd har tynt for og for meg blir da resultatet: hanske tas av tørr hånd, hånd blir våt, hanske tas på, hanske blir fuktig inni, hanske tas av fuktig hånd (på «billighansker henger nå foret fast i hånden og vrenges slik at det blir ennå vanskeligere å få de på), hånd blir våt igjen og det blir utfordrende å få hansken på - da blir det uten hanske resten av dagen for meg i tillegg blir slike hansker for varme for meg når det er plussgrader, og føles ubehagelige å ha på. løsningen for meg er sykkelhansker av typen neopren på utsiden og skinn i håndflaten, alternativt tynne, strikkede ullvanter - ikke vanntette, men komfortable nok også når de er våte.
 9. 240 er lengden (240 cm /8fot), 3-14 er kastevekten den er beregnet for (dvs sluker mellom 3 og 14 gram)
 10. På dagsturer med bål synes jeg kaffekjele og kokekaffe er best, men ellers synes jeg presskanne er enklest (særlig når andre skal ha te, noen kakao osv, kan koke vann til alle i samme kjele) og er veldig fornøyd med denne: https://gsioutdoors.com/personal-javapress-blue.html tidligere brukte jeg også mye en mokka-kanne, men den tar mye plass i sekken. Viktig å kjøpe en god og mørkbrent kaffe.
 11. Var noen turer i sommer (var ikke kjent der fra før av). Fisk i alle vanna jeg prøvde meg i, mye var smått. Men det var noe storfisk også, største jeg fikk var 72cm men dårlig kondisjon og veldig tynn. uansett kjempeområde å være på tur i, masse vann innenfor kort gangavstand fra hverandre (og muligens bedre resultat for mer erfarne/ivrige fiskere enn meg) og flott natur. gikk opp fra Grimås, times gange til de første vannene
 12. Litt avhengig av bruken, men ikke sikkert man trenger flere batterier bare man har lademulighet på batteriet man har. uansett -jeg har kjøpt batterier, ladere (og flere lykter) her: https://www.solarforceflashlight-sales.com/ Hatt disse i flere år og kvaliteten fremstår som bra
 13. Eller så kan du bestille ett ekstra batteri med inngang for micro usb på milrab (tilsvarende batteriet som fulgte med lykta)
 14. To personer med oppakking - jeg ville valgt 17 fot uten tvil. Mulig jeg drasser med meg for mye, men å ha med litt ekstra for komforten er en av grunnene til å dra på kanotur for meg. Har 17. fotern selv og padler mest solo (men med hund) legger oppakningen fremst og det funker strålende. På dagsturer uten oppakning setter jeg meg bare litt lenger frem i kanoen.
 15. Ordnet seg, ny lykt kom i dag (litt overrasket over at det var samme lykt i samme forpakning hvor de bare hadde stappet inn et batteri, da kunne de jo egentlig bare sendt batteriet og spart returfrakten 😀 - men samme for meg)
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.