Gå til innhold

Manko

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  67
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Manko

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Manko

  Den ultimate turkniv finnes den

  Outnorth.no selger Casstrøm kniver, blir vel billigere å bestille derfra da norsk mva er inkl og man slipper tollbehandling? Får 15% om man melder seg på nyhetsbrevet også
 2. Manko

  Regelverk rundt arv av våpen?

  I denne saken finnes det en fasit i form av rundskriv fra Politidirektoratet, her fremkommer det helt klart hvordan søknader om tillatelse til å arve våpen skal behandles: https://www.politiet.no/globalassets/02-tjenester-admin/vapen/politiets-behandling-av-vapensaker.pdf. Se side 33 og 34 😀
 3. Manko

  Regelverk rundt arv av våpen?

  For arv i rett nedadstigende linje skal man kunne få tillatelse til intill tre våpen uten annet behov enn affeksjonsverdi, dvs skal ikke trenge noe praktisk behov for disse eller f.eks jegerprøve. Finner info om dette på politiet.no
 4. Støtter rådet om å prøve ulike kajakker før kjøp, både klubber og forhandlerer pleier å gi gode muligheter for det. Og så er min erfaring at det blir absolutt flest dagsturer og jeg ville kjøpt kajakk for det, det gir flest og best padleopplevelser. Jeg pakker greit til helgetur i en egenbygd grønlandskajakk (SOF) uten lasteluker, så det bør du klare i de fleste kajakker. Og kniper det på plassen, er det alltid mulig å pakke noe i en dekksbag.
 5. Manko

  Outdoor Research

  Spørsmål - jeg gikk innom og prøvde denne jakken i dag og ble litt overrasket over at glidelåsen var motsatt av hva jeg er vant med dvs den hadde glidelås tilsvarende endel damemodeller har. Er det standard på OR? Og vanlig på flere merker?
 6. the north face assault er også membrantelt. Det står gore-tex på mitt (trur jeg), men ser at fjellsport nå sier trelags laminert materiale
 7. Store vanntette pakksekker fungerer det (og her var jo prisen så lav at det bare er å prøve), men jeg synes det er litt knotete å pakke i - eller egentlig finne frem saker fra, det man skal ha ligger alltid på bunnen. jeg foretrekker flere mindre pakkposer, og pakker disse i «gummiert» bag (type The North Face el, Helly Hansen har også en som er vanntett) og synes det fungerer bra. I tilegg supplerer jeg ofte med vanntett tønne til tørrmat og plastkasser (smartstore robust) til utstyr som primus og kjøkkenutstyr (funker også som bord), og har alltid med et par ikea-poser til å bære «løsøre» med.
 8. Manko

  Hasle kano eller....???

  min mening - du sammenligner to ulike kanoer her! Cherokee er en bra kano til den prisen og får dere på vannet (i mange år) Town er en bedre kano, tåler mer og har bedre padleegenskaper og vil nok gi større padleglede, men til en annen pris. ,
 9. Manko

  Hasle kano eller....???

  Kjøp Cherokee’en! Jeg lånte en sånn ganske mye før jeg kjøpte meg kano (Ally), og til den prisen hadde jeg ikke vært i tvil (selv om OldTown’en er en «bedre» kano, og nå har jeg ikke sett om du har skrevet prisen på denne, bare kostnadene for henting?) har også sett Cherokee - kanoer i bruk på skoler og leirskoler, så de tåler ihverfall normal familiebruk! Ulempen med glassfiber er at de får lettere riper mot stein osv, men til flattvannspadling er dette normalt ikke noen problemstilling lykke til med valget👍
 10. Manko

  Ally 16 eller 16.5?

  Ally 17 er helt problemfri å padle solo (enten sette seg litt lenger frem, eller ha sekken som motvekt i )fronten, jeg tør faktisk påstå at den er mye lettere å pade solo (på flatt vann) enn 16,5 fordi den er mye (og da mener jeg mye) mer retningsstabil. Ulempen med 17 er at den er smalere enn 16,5 og føles noe mer ustødig (men den er fortsatt veldig stabil). det kan være en fordel å prøve før du kjøper, du vil merke tydelig forskjell (fordeler og ulemper med begge typene)
 11. Manko

  Er fjellreven stubben stor nok?

  Mulig det er noe jeg misforstår, men hva er poenget med å kjøpe så lett utstyr som mulig og så velge en «knøttliten», men tung (2,2kg) sekk? Det finnes vel hundrevis av sekker som er bedre egnet til tursekker for overnatting enn denne stolsekken (som er perfekt om man driver med isfiske eller harejakt)?
 12. Manko

  100% vanntette fotposer til over kneet

  På siden av TS spørsmål, men skrekkhistoriene om vadere er vel det motsatte - altså at vaderne er fulle av luft som ikke kommer ut, slik at overkroppen/hodet havner under vannet. Ellers så tenker jeg at fotposer uten ordentlig såle både er glatt å gå med og at det fort slites hull under. Hva med Neos (de går dog ikke over kneet), de er ihverfall helt vanntette.
 13. Manko

  Primussamletråd

  Takk for info. Tanken er helt fri for inskripsjoner, hverken modell eller noe annet. Måtte testfyre, og den fungerte strålende.
 14. Manko

  Primussamletråd

  Har denne stående og støve ned i garasjen, noen som kan fortelle meg modellbetegnelse og ca hvor gammel denne er. Antar at det er tiltenkt båtbruk kanskje?
 15. Manko

  Svea 123

  150 kroner billigere her: http://www.uniflamesupply.no . Gode tips fra en meget hyggelig og kunnskapsrik primusselger får man gratis på kjøpet!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.