Gå til innhold
intertim05

Femundsmarka i mai

Anbefalte innlegg

Hei

Jeg skal til femundsmarka i begynnelsen av mai og lurer på om noen der ute har erfaring med fiske og kanotur i den tiden?

Jeg er helt ny her inne og håper det er noen av dere som kan hjelpe meg.

mvh

-tk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

I begynnelsen av mai er det nok ikke usannsynlig at det fortsatt ligger is på de fleste vannene i Femundsmarka. Isen på Femunden pleier normalt å gå i begynnelsen av mai. Er litt usikker på hvordan isforholdene er der oppe nå, men det har jo skjedd at isen har gått tidligere. Har ikke fisket i åpent vann tidligere enn helt i begynnelsen av juni, og selv da har det ligget snøfonner i skyggepartier. Fisket har for min del ikke vært allverdens så tidlig på sesongen, men årlig taes det gjerne en og annen rugg rett etter isgang. Dersom du har mulighet, tror jeg det kan være lurt å utsette turen noen uker.

En mail til Femund fjellstue i Elgå sånn i begynnelsen av mai kan være et tips for å få infor om hvor langt is og snøsmelting er kommet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

I begynnelsen av mai vil jeg tro det kan være knallforhold for isfiske i en del av de høyereliggende røyevanna på de trakter. Å bruke kano er det nok verre å få til! Vent til juni, eller finn et annet område hvis det ikke er mulig.

Kan nevne at jeg har fisket på isen her oppe på Hurdalsåsen første uka av mai. (Hurdal er ca 8 mil nord for Oslo. De aktuelle vanna på 4-500moh). Isen på Hurdalsjøen (ca 200moh) pleier å gå ca 1 mai.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

De siste årene (bortsett fra i fjor) har jeg kjørt hundespann over femunden og i femundsmarka første helga i mai. Så kanoen kan du nok la ligge hjemme. Isen bruker å gå rundt 17.mai på selve femundsjøen. Det er en litt vanskelig tid å bevege seg i marka på. Blir det mildvær og bekkene begynner å gå opp kan det være vanskelig å ta seg ut derfra igjen. Har hendt at folk har blitt hentet ut i helikopter. Får man derimot kalde netter kan man ha fantastiske dager i mai.

For to år siden dro jeg innover på lørdag første helga i mai. Det var mildt og det begynte å regne. På roasten kjørte jeg i 20cm overvann. Femundsisen som var tørr og fin om morran, ble også til 20cm overvann på noen timer... Noen dager senere var det fine forhold igjen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.