Gå til innhold
QueenVinter

Fire dagers fjelltur i sommerferien

Anbefalte innlegg

Hei! 

Jeg har omtrent null erfaring med turer i fjellet men regner meg selv som over middels godt trent. Kjæresten har noe mer erfaring enn meg. Vi tenker på en hytte til hytte / telttur i sommer, på omtrent 4 dager (en dag ekstra er ikke noe problem). Vi tenker telt for å være mer økonomiske, men jeg vil gjerne være litt i nærheten av hytter i tilfelle noe skal skje (jeg er, som dere skjønner, den mest bekymrede av oss). Jeg er litt forelsket i Jotunheimen, men er veldig åpen for forslag, og lurer derfor på om det er noen som har anbefalinger for hvor vi kan gå? :-)

 

Vi er forresten fra Oslo og har ikke bil, så må ikke være for langt herfra med kollektiv :)

Endret av QueenVinter

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hva med å ta bussen opp på Hemsedalsfjellet og gå T-merket rute fra Breistølen til Finse og tog hjem derfra? Passerer ymse turistforeningshytter og burde være mulig på en liten uke, selvfølgelig avhengig av gangfart og form.

Og så går det muligens no rutebusser over Hol - Aurland som man kan notere ned rutetidene på hvis man plutselig ser for seg å korte ned turen underveis.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Med to store hovedveier over fjellet, E134 til Haugesund og E16 til Bergen, så er jo mulighetene store med at det ofte går en buss fra Oslo.

Haukeliekspressen går hvertfall ofte nok og stopper ved Haukeliseter fjellstue, så man kan lett gå ut til Hardangervidda derifra og ut til hytter. 

Vil man til Jotunheimen, så går det tydligvis daglig buss til Eidsbugarden i sommersesongen. Eller så kan man starte ved Gjendesheim, som det også går buss til.. Mange muligheter ser det ut som etter noen raske "Buss Oslo "turisthytte" "-søk. Så er jo bare å finne et sted man vil starte fra, og søke det feks opp på UT.no for å finne løype og hytter.

Et eksempel til en tur:
https://www.ut.no/kart/?lat=61.37552&lng=8.29971&zoom=15&ao=3.1862

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.