Jump to content
IGNORED

Fire dagers fjelltur i sommerferien


QueenVinter
 Share

Recommended Posts

Hei! 

Jeg har omtrent null erfaring med turer i fjellet men regner meg selv som over middels godt trent. Kjæresten har noe mer erfaring enn meg. Vi tenker på en hytte til hytte / telttur i sommer, på omtrent 4 dager (en dag ekstra er ikke noe problem). Vi tenker telt for å være mer økonomiske, men jeg vil gjerne være litt i nærheten av hytter i tilfelle noe skal skje (jeg er, som dere skjønner, den mest bekymrede av oss). Jeg er litt forelsket i Jotunheimen, men er veldig åpen for forslag, og lurer derfor på om det er noen som har anbefalinger for hvor vi kan gå? :-)

 

Vi er forresten fra Oslo og har ikke bil, så må ikke være for langt herfra med kollektiv :)

Edited by QueenVinter
Link to comment
Share on other sites

Hva med å ta bussen opp på Hemsedalsfjellet og gå T-merket rute fra Breistølen til Finse og tog hjem derfra? Passerer ymse turistforeningshytter og burde være mulig på en liten uke, selvfølgelig avhengig av gangfart og form.

Og så går det muligens no rutebusser over Hol - Aurland som man kan notere ned rutetidene på hvis man plutselig ser for seg å korte ned turen underveis.

Link to comment
Share on other sites

Med to store hovedveier over fjellet, E134 til Haugesund og E16 til Bergen, så er jo mulighetene store med at det ofte går en buss fra Oslo.

Hidden Content

går hvertfall ofte nok og stopper ved Haukeliseter fjellstue, så man kan lett gå ut til Hardangervidda derifra og ut til hytter. 

Vil man til Jotunheimen, så går det tydligvis

Hidden Content

i sommersesongen. Eller så kan man starte ved

Hidden Content

, som det også går buss til.. Mange muligheter ser det ut som etter noen raske "Buss Oslo "turisthytte" "-søk. Så er jo bare å finne et sted man vil starte fra, og søke det feks opp på UT.no for å finne løype og hytter.

Et eksempel til en tur:

Hidden Content

Link to comment
Share on other sites

Hva med Valdresekspressen til Gjendesheim, gå mellom hytter der og avslutte på Leirvassbu hvor dere tar Valdresekspressen til Oslo igjen. Mange muligheter i Jotunheimen og dere vil garantert treffe folk rundt på stiene her(altså aldri være alene, en viss trygghet). Kan velge om dere bare skal gå på stier eller ta noen topper i samme slengen, kan feks starte med å gå Besseggen motsatt vei og ha første overnatting på Memurubu.

God tur og fint om du deler turen dere bestemmer dere for :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy