Gå til innhold
JonatanB

Trenger ekspert råd!

Anbefalte innlegg

Hei jeg er en nyinnflyttet jeger til hovedstaden og lure på hvor jeg kan ta meg dagsturer under en times kjøring fra oslo. Har vert noen ganger i enebakk men føler at ulven tar alle skuddsjansene mine;(

Jakter hovedsaklig på orr og tiur. Gjerne gjerpe og rugde og.

Noen gode tips?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

https://www.inatur.no/jakt/50fd80b5e4b01d43151766ec       http://www.fearnley.no/index.php?grp=6&id=37      http://www.njff.no/portal/page/portal/akershus/lokallag/nannestad/nyhet?element_id=271118115            her er det noen tips har bare fisket her jeg du har også holter, hurdal og eidsvoll innen en drøy time fra oslo

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

TS. Dette har vært forespurt, både her og på kammeret.no før. Tror du har feil tekst på din tråd. Bare en tilfeldighet at jeg "gadd" å se hva dette gjalt. Og jeg er både jeger og friluftskar. Men søk med relevant tekst her og på kammeret.

Dagsturer i nærmiljøet, krever normalt lokal tilknyttning til jakt- og fiskeforeninger, eller kjenskap til grunneiere, som kan selger (tillater) jaktkort (jakt). Og få røper sine nærområder. Mange jegere i oslo-gryta.

Anbefaler å bruke "inatur", selv om det er få grunneiere på Østlandet (og nær Oslo) som benytter dette stedet. Statskog vel beste mulighet for deg.

Hvis du ikke har fuglehund, er jo ikke ulv noe problem. Bruker selv stående fuglehund og holder meg unna de værste ulveområdene. Men har likevel jaktet over det meste av Østerdalen. Så en må ikke overdrive problemene. Det er mye annet, som også kan skade en jakthund alvorlig. Skitt jakt! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Meld deg inn i Solemskogen jff, så kan du jakte i Maridalen og ved Movatn. 

 

Ellers er det litt over en time til Kongsberg med godt skogsfuglterreng. Kort på inatur.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.