Gå til innhold
Øystein_S

Bergans Istind bukse, har denne gått ut? Hva er alternativet?

Anbefalte innlegg

Bergans Istind, har denne gått ut? Finner den ikke i sortementet lenger. Er det i så fall Bitihorn som har overtatt? Skal ha selebukse til å gå på ski på fjellet om vinteren til en overkommelig penge. Hva anbefales?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når du sier overkommelig penge, hvilken prisklasse tenker du da? Bergans Sirdal er jo et meget godt alternativ da, eller Nordkapp! Om du har sagt en prisklasse er det lettere å nevne alternativer! :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er vel DNT som fører Istind ja, ihvertfall jakka! Kan se i deres utsalg også, evt. sjekke på nettsidene. dnt.no! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

jeg har stranda. har fungert bra til mitt bruk; skiturer og noe slalomkjøring. merk at stranda har nettingfor inni, noe ikke istind har, om jeg ikke tar feil. kvaliteten har vært bra.

spør om det er noe mer spesifikt du lurer på.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg kan bekrefte at Istind ikke har netting-for, hvilket også er grunnen til at jeg valgte Istind fremfor Stranda. Jeg tror det er den eneste forskjellen.

Jeg er godt fornøyd med Istind (jeg har både jakke og bukse), bruker den til alle ski- og overnattingsturer om vinteren, og de fleste turer resten av året med unntak av kortere finværsturer i Nordmarka når det ikke er fare for regn. Praktisk talt helt vann- og vindtett og gode muligheter for ventilasjon i buksen i og med lufteluker og glidelås på store deler av beinet. Den holdt meg blant annet tørr og varm under en særs regntung ukeslang fisketur på Hardangervidda i august :)

Jeg har bare hatt den i et drøyt år, så slitestyrken har jeg begrenset erfaring med. Så langt ser det bra ut, og buksen har forsterkninger nede ved innsiden av anklene hvor føttene har en tendens til å gnikke mot hverandre når man går.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har stranda og har hatt den et par år. Den er blitt brukt i alpintbakken, på snøhule, telt og hytte til hytteturer vinterstid og har fungert bra. Kneputene er uunværlig om du skal stå litt på kne i snøen feks. når man graver snøhule. :) Det er nok ikke den mest ekstreme buksa man får tak i, og kan bli litt for spinkel i skikkelig kulde, men til vanlig vintervær og litt ruskvær fungerer den bra. på varme dager med mye sol blir den fort varm, løsningen er å åpne nesten hele glidlåsen på hver side slik at man får skikkelig lufting, hvis ikke har den en tendens til å bli klam. Nettingforet er fint fordi det gir en puste og varmeeffekt, men er litt klønete om man skal ta av og på buksa med sko. Da kan det fort revne hull. Ellers så synes jeg buksa mangler beltehemper for å henge kniven i, men seler er en klar fordel når man er i bevegelse, litt kjinkig når man må på dass.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

finner ikke istind på nettsiden til bergans jeg heller, men mener bestemt den står i den nyeste produktkatalogen. du får den sikkert i nærmeste sportsbutikk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.