Jump to content

t0bbE

Aktiv medlem
 • Posts

  345
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by t0bbE

 1. Anbefaler deg å se på Varg Polar, har den ikke selv, men kjenner flere som har gode erfaringer med disse.
 2. Har også Wave, og er godt fornøyd, men her en tur knakk det av en bit inni tangmekanismen slik at tanga har blitt "hengslete" og slapp. Vet dere hvordan det er med denne garantien og klaging på dette? Har hatt denne leathermanen i maaaange år og har dessverre mistet kvitteringen. Hva er så framgangsmåte for å få til en garantisak på dette?
 3. Heisann godtfolk. Tenker å kjøpe meg et liggunderlag type oppblåsbart fra Exped. Er selv en voksen bamse på 105 kg så begynte å tenke på om det er noen vektbegrensing på disse liggunderlagene? Har noen erfaringer med dette? Er litt redd for at det skal si "BANG" og så ligger jeg der, midtfjells uten liggunderlag som har revnet.
 4. Finnskogenbuksa er flott den, men kan som du sier bli litt varm på de fineste høstdagene. Nå spesifiserer du ikke om lydløshet er et must, men om det ikke er det kan jeg anbefale Forelhogna Flex 1 buksa. Har denne selv og er storfornøyd til fjelljakta på høst og turbruk generellt. Er softshell, så den er ikke vanntett slik som GT, men puster mye bedre, tørker fortere og er bedre å gå i. Kan ihvertfall anbefales!
 5. Sjekk ut Härkila Annaboda du, TYKK ullgenser med gore windstopper inni! VARM og GOD!
 6. t0bbE

  Arcteryx Bora 95

  Jeg har Bora 95 og er storfornøyd med den. Det er viktig å kjøpe riktig rygglengde for å bli best mulig fornøyd. Er selv aktiv jeger og brukes mye pakkrammesekk, men til de turene hvor jeg ikke risikerer å få en reinskalv i sekken er Boraen et suverent valg. Den takler fint vekter opp mot 30kg++. Stoffet i selve sekken er svært slitesterkt og veldig vannavvisende. Pakker selv i pakkposer og impregnerer sekken, så regntrekk er ikke veldig nødvendig for min del. Anbefales!
 7. Jasså? Hvor har du hørt det og er det noe bilder\info om denne nye modellen?
 8. Dette er jo et kjent problem med mange produkter med mikrofiber. Finnskogen og stort sett alle "lydløse" jaktdresser blir livredde av litt glo. Det er vel bare noe en må leve med om en skal ha slike dresser. Bruker selv en billig JahtiJakt-dress til formålet "Lydløs" jakt og synes det er greit å kunne bare bruke den opp uten å tenke på konsekvenser av bål.
 9. t0bbE

  Gaffatape

  Har utvilsomt best erfaring med Scotch sin, den orginale ducktapen! Fåes kjøpt på byggvareforetninger.
 10. Frysetape er tingen, hefter bra og tåler kulda! Fåes kjøpt på rema for 30 spenn!
 11. Jeg har litt lyst å ta opp igjen denne tråden og spør nok en gang om det er noen der ute som har erfaringer med Snøhetta-kolleksjonen til Bergans. Tenker da først og fremst på jakken, da jeg er på utkikk etter en kurant jakke for bruk på skiturer.
 12. Er det slik at det kommer en ny Arc`teryx Alpha SV i løpet av høsten? Hvor har du sett\hørt det?
 13. Vet flere som har vasker membranklær med ingenting annet enn Milo hele tiden, flere mener bl.a. at det er rett og slett bortkastet penger å kjøpe disse "spesialvaskemidlene". Har prøvd begge deler, og merker ingen forskjell. Foretrekker dermed Milo, da den er billigere. Har nettopp gått til anskaffelse av disse skoene selv til å bruke på løpeturer i marka, og så på lappen at det sto spesifikt "ikke vask i maskin". Hadde jeg vært deg så ville jeg heller ha lagt disse skoa i enten Biotex-vann eller vann med Milo, kanskje over natten i en 10l bøtte. Dette burde få tatt knekken på det verste av møkka. Gjenta heller prosessen om det trengs. Denne måten er ihvertfall mye mer skånsom mot skoa.
 14. Hvordan har du modifisert den da? Kan også se for meg at denne borrelåsen kan gå til h..... etter en stund ja, så ville kanskje vært en ide å få satt på en knapp eller lignende? Ingen av dere som har hatt problemer så langt med rust?
 15. Heisann godtfolk. Er på utkikk etter en samekniv, da jeg ennå har til gode å bruke en av disse på tur i en lengre periode. Har alltid prioritert en vanlig kniv og øks istede, men er nå litt nyskjerrig på samekniven. Har funnet ut at den som blir utdelt til jegertroppene i forsvaret ser grei ut. Er det noen her inne som har erfaringer og meninger rundt denne kniven? Ser at det ligger noen erfaringer her ute fra før, men er interessert i å høre om det er noen flere her inne på FF som har erfaringer med denne?
 16. t0bbE

  MacWet hansker!

  Kan fortelle at jeg har kjøpt disse for en stund siden og prøvd de både på jakt og på banen. Konklusjonen er at de gir veldig god følelse med både ammunisjon, avtrekker osv. De er faktisk også forholdsvis varme og tørker greit fort. Negativt med de er at de kan fort bli litt "slappe" når de er bløte og at de strekker seg litt slik at de ikke sitter som klistra på fingertuppene. Da mistes litt av den "fingerspitzgefuhlen" som jeg forventer av en god skytehanske. Kjøpte nettopp nå et par hansker på magasinet som visstnok skal brukes av spesialstyrker innen forsvaret, de kostet 150,- og satt godt på hånden. Jeg kjente godt at de ble klamme innvendig, men om de sitter bra så er jeg villig til å godtta det. Varme er de helt sikkert ikke, da de består av "kunstskinn" inne i håndflaten, men de har neoprene på baksiden. Kan komme tilbake med tilbakemeldinger etter å ha testet dem på banen noen ganger. Mistenker nemlig at de har dårlig slitestyrke da jeg ser det litt på sømmene at de virker svake der. Men, vi får se... Noen andre med tips til gode skytehansker?
 17. Har søkt litt og ser dessverre ikke ut til at den er å få tak i her til lands gitt, ihvertfall ikke som jeg kunne se ved et raskt sveip gjennom nettsteder. Hva med Arc`teryx sine sekker i Blade-serien? Noen med erfaringer\meninger om denne serien? Ser jo ut som kurante sekker, ligger bl.a. videoer ute på youtube også.
 18. Heisann godtfolk! Lurte litt på hva folk og fe har av erfaringer med en sekk som er fin å bruke til skole- og jobbsammenhenger. Finesser som bør inngå er da selvfølgelig rom til PC, en god del plass til matpakka, nøkler, lommebok og en del bøker. Volumet bør vel da være minst over 20 liter? Kansje 30, 40? En annen faktor er jo selvfølgelig bærkomfort og at det er en sekk som kan slenges på ryggen og sykle ivei uten at den føles for ustabil. Anyone? Erfaringer? Gode som dårlige mottas med takk!
 19. Er selv en relativt stor mann på 191cm og 115kg, vil da XXL bli for smått altså?
 20. Når det er et par stykker som har klaget vil jeg ikke si at det er mange, dessuten så har jeg en del Bergans-bekledning fra før og har generellt gode erfaringer. Så gir nok ikke opp så lett Fortsatt interressert i erfaringer fra andre her inne.
 21. Såpass ja, det virker som om kvaliteten generellt er dårlig altså. Men er kvaliteten på Snøhetta-serien generellt dårligere enn resten av Bergans sin kolleksjon da? Bergans har jo flere faste tilhengere som skryter av både pris og kvalitet! Noen med erfaringer med Snøhetta-jakken?
 22. Ser at denne kolleksjonen ble hardt kritisert her, men er likevel litt nyskjerrig på om det er noen andre her som har erfaringer med denne? Tenker da spesielt på jakka. På produktbeskrivelsene fra Bergans og DNT virker det da som helt kurante plagg, men det som betyr noe er da hvordan de fungerer ute i praksis. Er det da noen andre her som har erfaringer med disse plaggene?
 23. Vurderer også å gå til anskaffelse av denne lille saken. Er det slik at den er like skarp og hendig i "real life" som mange skriver rundt omkring? Er ikke stålet vanskelig å sette opp igjen? Og hvordan ligger den egentlig i hånda til en voksen kar? Ble mange spørsmål dette, men håper du svarer fordi.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy