Gå til innhold
 • Bli medlem

Trym

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  143
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Trym

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Vi har disse teltene: Helsport Ringstind 2 light Helsport Fjellheiemen 3 camp Hilleberg Keron 4 GT Med kone og to små barn er det godt å kunne velge litt ut i fra hvor mange som skal ut. Jeg drømmer fortsatt om å returnere til vintertelting, derfor ble familieteltet et Keron.
 2. Javel. Det blir nok en del styr med den bakre ventilen vinterstid om man har tenkt å fyre opp primusen ... Kaitum 2 GT er nok et bedre alternativ, evt Allak.
 3. Jeg skal sjekke med en av leverandørene våre, minn meg på det i morgen /senilius maximus
 4. Når det skal sammenlignes mener jeg at Fjellheimen = Nallo og Fjellheimen Xtrem = Nammatj. Når det gjelder Fjellheimen og Nallo vinterstid, er det fare for at den bakre, lave ventilen tettes, og man kan få problemer med CO under koking/fyring.
 5. Jeg har Grevling Shelter 2000 og har brukt den ned mot minus 25 grader uten nevneverdige fuktproblemer. Kammeraten min på samme tur, hadde betraktelig våtere sovepose, også med Shelter 2000. Generelt sett må han tørke soveposen mer og oftere enn meg når vi er på tur, også uten overtrekk, noe som sier meg at fuktproblemer kan være individuelt betinget.
 6. @Bugge Mange takk for at du tok deg tid til å få frem forskjellene så tydelig.
 7. Er du snill og utdyper dette, jeg forstår ikke helt hva du mente, og jeg er nysgjerrig, ikke kverulant
 8. Hei og velkommen. Skal du bruke teltet om vinteren også? I så fall kan 2 personers bli noe trangt for to med vinterutrustning. Om du holder deg til de snøfrie sesongene vil Pro-serien til Helsport være en lettere bør for ryggen. Hilleberg har også noen fine firesesongstelt som er lettere enn Xtrem-serien til Helsport, men de er en del dyrere. PS: Fint om du legger litt mer krefter i å gjøre innleggene dine mer leselige
 9. @Fisketryne Jeg synes å huske å ha lest et tips om at den underste stanga i krysset skal tres først. Tre den inn, men ikke spenn opp, tre så den ytterste. Vet ikke om det har noe å si hvilken rekkefølge du spenner opp stengene etterpå. Prøv i hagen og meld gjerne tilbake. Jeg bruker denne metoden på podens leketelt Little Life Arc 3
 10. Ta en titt på Helsport Spitsbergen 3 Camp, evt 4 Camp, tunelltelt for vinterbruk med god plass
 11. Kvaliteten på de to Exped-underlagene er nok lik, det er vekt og isoleringsegenskaper ved kulde som er forskjellen, -25 grader (syntet) mot - 38 grader (dun). Liggeunderlag for bruk på berg, bål etc finner du 1cm, riflet så si over alt.
 12. Trym

  Vindsekk?

  Jeg har selv Ajungilaks vindsekk. Vi var to som testet hvordan det var å ta en times lunsj i vindsekken forleden helg, og det var trangt... Været tatt i betraktning var det allikevel bedre innenfor enn utenfor. Jeg ser Helsports variant er smalere enn Ajungilaks sin, 200x140 mot 200x150, så jeg ville heller ha valgt Ajungilak. Sportsnett har også Hillebergs variant, 210x180, den tror jeg er mer komfortabel, og selvfølgelig dyrere.
 13. Trym

  Længde på ski?

  Ja, det er jeg. Jeg insisterte på 195 i butikken mens selger mente 200. Som tidligere nevnt fant vi at spennet i 195 riktig for meg. I bruk er jeg strålende fornøyd med valget. Fra Sportsnetts omtale av Amundsen (samme tekst som det sto for Rago)
 14. Trym

  Længde på ski?

  Jakob, Jeg er 183cm / 77kg og har Rago 195cm, og har det samme bruksområde som deg. Spennet i 200cm skiene var for sterkt, 195cm helt passe. Jeg vet ikke om endringen fra Rago til Amundsen medførte noen endringer i spennet.
 15. Ser ut som den er gradert ned til -10 grader celsius. [Hidden Content] Artikkelen er fra 1999, så graderingen er nok før EN 13537-standarden, og målingen antagelig utført av Thelma AS. Om det i hele tatt er relevant, kan man gjette videre og se på Helsport Alta som er gradert til -10 etter gammel skala, og -5 etter EN 13537-skala. God tur
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.