Jump to content

Trym

Aktiv medlem
 • Posts

  143
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Trym

 1. Vi har disse teltene: Helsport Ringstind 2 light Helsport Fjellheiemen 3 camp Hilleberg Keron 4 GT Med kone og to små barn er det godt å kunne velge litt ut i fra hvor mange som skal ut. Jeg drømmer fortsatt om å returnere til vintertelting, derfor ble familieteltet et Keron.
 2. Javel. Det blir nok en del styr med den bakre ventilen vinterstid om man har tenkt å fyre opp primusen ... Kaitum 2 GT er nok et bedre alternativ, evt Allak.
 3. Jeg skal sjekke med en av leverandørene våre, minn meg på det i morgen /senilius maximus
 4. Når det skal sammenlignes mener jeg at Fjellheimen = Nallo og Fjellheimen Xtrem = Nammatj. Når det gjelder Fjellheimen og Nallo vinterstid, er det fare for at den bakre, lave ventilen tettes, og man kan få problemer med CO under koking/fyring.
 5. Jeg har Grevling Shelter 2000 og har brukt den ned mot minus 25 grader uten nevneverdige fuktproblemer. Kammeraten min på samme tur, hadde betraktelig våtere sovepose, også med Shelter 2000. Generelt sett må han tørke soveposen mer og oftere enn meg når vi er på tur, også uten overtrekk, noe som sier meg at fuktproblemer kan være individuelt betinget.
 6. @Bugge Mange takk for at du tok deg tid til å få frem forskjellene så tydelig.
 7. Er du snill og utdyper dette, jeg forstår ikke helt hva du mente, og jeg er nysgjerrig, ikke kverulant
 8. Hei og velkommen. Skal du bruke teltet om vinteren også? I så fall kan 2 personers bli noe trangt for to med vinterutrustning. Om du holder deg til de snøfrie sesongene vil Pro-serien til Helsport være en lettere bør for ryggen. Hilleberg har også noen fine firesesongstelt som er lettere enn Xtrem-serien til Helsport, men de er en del dyrere. PS: Fint om du legger litt mer krefter i å gjøre innleggene dine mer leselige
 9. @Fisketryne Jeg synes å huske å ha lest et tips om at den underste stanga i krysset skal tres først. Tre den inn, men ikke spenn opp, tre så den ytterste. Vet ikke om det har noe å si hvilken rekkefølge du spenner opp stengene etterpå. Prøv i hagen og meld gjerne tilbake. Jeg bruker denne metoden på podens leketelt Little Life Arc 3
 10. Ta en titt på Helsport Spitsbergen 3 Camp, evt 4 Camp, tunelltelt for vinterbruk med god plass
 11. Kvaliteten på de to Exped-underlagene er nok lik, det er vekt og isoleringsegenskaper ved kulde som er forskjellen, -25 grader (syntet) mot - 38 grader (dun). Liggeunderlag for bruk på berg, bål etc finner du 1cm, riflet så si over alt.
 12. Jeg har selv Ajungilaks vindsekk. Vi var to som testet hvordan det var å ta en times lunsj i vindsekken forleden helg, og det var trangt... Været tatt i betraktning var det allikevel bedre innenfor enn utenfor. Jeg ser Helsports variant er smalere enn Ajungilaks sin, 200x140 mot 200x150, så jeg ville heller ha valgt Ajungilak. Sportsnett har også Hillebergs variant, 210x180, den tror jeg er mer komfortabel, og selvfølgelig dyrere.
 13. Ja, det er jeg. Jeg insisterte på 195 i butikken mens selger mente 200. Som tidligere nevnt fant vi at spennet i 195 riktig for meg. I bruk er jeg strålende fornøyd med valget. Fra Sportsnetts omtale av Amundsen (samme tekst som det sto for Rago)
 14. Jakob, Jeg er 183cm / 77kg og har Rago 195cm, og har det samme bruksområde som deg. Spennet i 200cm skiene var for sterkt, 195cm helt passe. Jeg vet ikke om endringen fra Rago til Amundsen medførte noen endringer i spennet.
 15. Ser ut som den er gradert ned til -10 grader celsius. http://repositories.cdlib.org/cgi/viewcontent.cgi?article=1180&context=uclastat Artikkelen er fra 1999, så graderingen er nok før EN 13537-standarden, og målingen antagelig utført av Thelma AS. Om det i hele tatt er relevant, kan man gjette videre og se på Helsport Alta som er gradert til -10 etter gammel skala, og -5 etter EN 13537-skala. God tur
 16. Hell kokende vann i en Nalgene-flaske e.l., putt den eventuelt i en ullsokk, og ha den i fotenden av soveposen.
 17. goretex, det står det i hvert fall i pdf-artikkelen
 18. gass i stedet for rødsprit i tilfelle rødsprit, brennstofflaske thermos thermokopp hodelykt nalgeneflaske (BPA fri) multitool i stedet for kniv vantette pakkposer real turmat bamse i stedet for jerven fiskestang
 19. Soveposetips til den gode onkelen: Alta Short (opptil 175cm), kr 999 på xxl, eller Mountain Equipment Sleepwalker UL på sportsnett til kr 649,-
 20. Er ikke Bergans Allværsbukse hos DNT Istind? I så fall finner du den der.
 21. Du står ovenfor et luksusproblem Både Himalayan Parka og Annapurna er knall jakker. Dra ut i butikken, prøv dem på, sitt på huk, dytt dem ned i en pakksekk for å teste komprimeringen etc. I fjor var visst nok Annapurna mest komprimerbar, vet ikke hvordan det er i år med det nye ytterstoffet til TNF.
 22. Jeg vil tippe de fleste bruker slamombriller, men kall dem gjerne skibriller Det du skal se etter er at de er behagelige å ha på ditt fjes, prøv gjerne med lue og balaclava/ansikstmaske e.l. så du er sikker på at all hud er dekket. Videre skal de gi beskyttelse mot UV-stråling, hjelmkompatible om du vil bruke dem i bakken (med hjelm), glass (ofte gult) som gir god sikt og kontrast når det er overskyet, snø og vind og eventuelt et mørkere reserveglass til solrike dager. Addidas, Uvex, Cebe og Oakley er noen merker som du finner på diverse nettbutikker. Dunjakka bør være lang nok til å dekke nedenfor ryggen når du sitter. Hette hjelper mye mot varmetap. Tykkelse og fyllkvalitet er faktorer for jakkas iolasjonseffekt, og at du den er stor nok til å trekke utenpå alt du går med uten at dunene komprimeres innenfra. Du velger nok ikke alt for galt med Bergans sin dunjakke, ellers er det mange fine tilbud for tiden på TNF Polar eller Himalayan Parka og Mountain Equipment Annapurna. Vindstyrken og lufttemperatur vil avgjøre den effektive kulden du blir utsatt for, jeg har ikke sett at det er oppgitt noen komfort-temperatur for jakker. Lue, mine favoritter er Brynes Super Lue og Lowe Alpine Mountain Cap Tripple Point, de bruker jeg om hverandre avhenging av fysisk utskeielse, vær og vind.
 23. Jeg vil tro at når flammen treffer steinen vil du ha ufullstendig forbrenning og dermed få høy konsentrasjon av kullos Og ja Bli godt kjent med brenneren din og spesielt forvarmingen. Et tips jeg så nylig var å la brenneren ligge i fryseren for å bli god og kald, så tar du den med utenfor og øver deg. I felt tar du oppvarmingen i kuldegropa i forteltet, når den brenner stabilt, tar du den inn i innerteltet.
 24. Helsport kommer med ny versjon av Svalbard over nyttår. Du kan se bilder i denne tråden: https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=13555&highlight=svalbard
 25. Trym

  Ryggsekk for barn

  Kanskje denne fra Osprey kan være noe? http://www.aktivebarn.no/wsp/sportsnett/webon.cgi?func=show&table=PRODUCT&template=product&func_id=OSP46&var_1=OSP46-02&categorynu=AKT10A&categorytxt=Skolesekker
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy