All aktivitet
Denne strømmen auto-oppdateres
- Siste time
-
Jeg bruker et Primus Prime Tech stove kit (1.3 l) en del på sommeren. Der er innpakningsposen en "cosy". Den er utrolig effektiv til å holde på varmen. Pasta som skal kokes i 10min settes i denne etter oppkok. Et nytt oppkok etter nesten 10min tar sikkert under 20sek til det fosskoker igjen. Burde fungere som bare det på grøt.
- 28 svar
-
- 1
-
-
cthore begynte å følge Nytt hilleberg anaris selges
-
Hei, Har du solgt teltet ?
-
Bjorli - Kongsvoll over Snøhetta fra den 25. juni
Myriameter svarte på Kasper Hansen sitt emne i Fjellvandring
Gårsdagens i området du tenker. Truger og trinser ville jeg bille meg inn er et minste must. Skal selv gå Hardangervidda på langs om tre uker, om været ovenfra tilsier det...noe nærmere havnivå, men noe snø blir det. God tur! Satellitt - I dag
-
Packraft siger luft - hva gjør jeg?
sofasliter svarte på vemlos sitt emne i Kano, kajakk eller packraft
Har du referanse eller eksempler på hvilke produkter du brukte? -
Du kan jo lage en "cozy", dvs isolerende trekk som passer til kjelen. Søk litt på YT, så finner du veiledning for å lage slike.
-
Jeg har ikke forsøkt selv for jeg har som regel med nok drivstoff til det jeg skal, men den hurtigkokte risgrøten: hvis man koker opp vann og har i grøt, og lukker lokket på gryte/kjele etc og lar den stå 5-6 minutt, vil ikke det være nok til at den blir ferdig på egenhånd uten å stå over varme? Jeg har gjort dette selv noen ganger med havregrøt hvor jeg bare lar den stå i gryten en liten tid etter å ha skrudd av varmen, og jeg synes den blir ferdig nok av det. Eller må den faktisk koke i 5 minutt?
-
Bjorli - Kongsvoll over Snøhetta fra den 25. juni
Kasper Hansen svarte på Kasper Hansen sitt emne i Fjellvandring
Takk :-). Ja, det kan jeg godt se. Og tak for link til senorge.no. Det værktøj ser ret godt ud - det vil jeg kigge nærmere på! /k - I går
-
sneakyowl begynte å følge Bjorli - Kongsvoll over Snøhetta fra den 25. juni
-
Bjorli - Kongsvoll over Snøhetta fra den 25. juni
sneakyowl svarte på Kasper Hansen sitt emne i Fjellvandring
Det er fremdeles mye snø på/rundt Snøhetta, så det er mulig du må revurdere ruten litt. Sjekk snødybe-kartlag på senorge.no Her er et bilde jeg tok av Snøhetta (håper jeg) fra Folldal (ish) for noen dager siden:- 3 svar
-
- 1
-
-
Øverst i sekken. Har aldri blitt knust!
-
Ka-no ble medlem
-
Har samme problem med min Norseraft 3år gml, brukt 5-6 ganger, . Fant ikke lekkasje med salo såpe. Fylte på litt sporgass og brukte lekkasje - søker. Det var drøssevis av micro lekkasjer langs bunndelen og der stoffet har vært brettet. Disse micro lekkasjene viste seg ikke med såpe selv om jeg visste hvor de var. Har sendt en henv. til butikken og håper at de godtar reklamasjon.
-
På tide å ta med litt mer gass om sommeren da På bålet tar jeg kjelen til side etter oppkok av vann og lar den stå på utkanten og nærmest trekke. Ikke direkte sterk varme.
-
Jeg bruker som regel snarkokt. Har blandingen (1/2 pose snarkokt Toro, dvs. ca. 75 g) oppi en stekepanne med høy kant, koker opp og lar småputre til passe konsistens. Så har jeg oppi ca. 3 spiseskjeer tørrmelk, rører rundt, og ordner til slutt smørøye, sukker og kanel. Ordner kaffe først og drikker den mens grøten putrer. Bruker ganske lite brensel egentlig, for har knapt effekt på brenneren etter oppkoket. Om jeg bruker vanlig grøtris har jeg vann i risen kvelden i forveien og lar den stå over natta. Det reduserer koketiden vesentlig, men funker ikke så bra om det fryser. Kan være fint på høsten.
-
Mente tilberedning av risgrøt! Havregrøt har jeg kontroll på
- 28 svar
-
- 1
-
-
Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips
Espen Ørud svarte på aleks sitt emne i Foto/Video
Ja, det er mer enn ganske konservativt. Og det går stort sett helt fint. Har ganske mye å gå på med dagens støyfjerningsteknologi og du vil se at de fleste av fuglebildene mine er på vesentlig høyere iso. Låste ISO på 200 denne gang da det er mørk fugl i mørke omgivelser i overskyet vær og ville ha noe å gå på da man ofte må trekke opp eksponeringen noe etterpå. Og så ble skyene vesentlig mørkere enn da jeg startet så hadde nye mer komfortabel lukkertid opprinnelig, men justerte ikke isoen underveis. Kjører nesten alltid på auto-iso "med tak" ellers for kompensere for vekslende forhold. -
Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips
sofasliter svarte på aleks sitt emne i Foto/Video
Skarpt og fint bilde, men som du sier betinger det at motivet og kamera er i ro. Har du experimentert og sett hvor høyt du kan trekke ISO, og likevel få bra resultat? Exif sier ISO 200, det er ganske konservativt? Har du forsøkt å gå litt høyere? Feks 1/800 og ISO 6400, vil gi samme eksponering og du har da lukkertid raskere enn 1/brennvidde. -
@BendikIv, jeg forbereder porsjoner hjemme, med lettkokte havregryn, tørrmelk fra Mayah og har i sukker, salt tørket frukt og hakkede nøtter. Blandingen er i vakuumposer, som tåler sous vide. På tur varmer jeg vann, og heller opp i posen, rører og lar det trekke til det er spisbart. Det er en fordel å ha posen oppi "noe" som støtter og holder formen, da den blir veldig slapp i møtet med varmt vann.
- 28 svar
-
- 1
-
-
Nei, det er nok bare jantelovens skyld at ikke alle disse geniale ideene har blitt noe av.
- 10 svar
-
- 1
-
-
BendikIv begynte å følge TORO Risgrøt snarkokt porsjon
-
Spiser alltid havregrøt til frokost her, gjør som @sofasliter og har så mye vann i at det blir litt suppe-aktig. Med nok melkepulver synes jeg det blir ganske digg. Mye bedre enn tykk, seig og limete havregrøt med lite vann i alle fall. Men har vært nysgjerrig på å lage risengrynsgrøt på tur siden jeg så Monsen på Nordkalotten for første gang for evig tid siden. Men hvordan tilbreder folk her risgrøten? Har jeg med gass på sommertur har jeg som regel bare med nok til å koke vann for å spare vekt, og svir ikke risgrøten seg fort når man tilbereder på bål? Noen triks her? Bruker også som regel tynne og lette Trangia-kjeler, hvor mat svir seg fort (og derfor koker jeg stort sett også bare vann). Edit: mente tilberedning av risgrøt, som vel trenger å kokes litt. I motsetning til havregrøt, som bare kan trekke i varmt vann.
- 28 svar
-
- 1
-
-
Enig i det, men da har jeg også heller noe annet en grøt til frokost. Skal ut på tur i 4 uker i sommer, med depotpakker og bærer mat for 8-10 dager på det meste. Da funker det best med tørrmat og god holdbarhet. Fokus på både volum og vekt for å få mest kalorier med meg.
-
thomachine begynte å følge Hvilken Garmin klokke anbefaler dere?
-
Hvilken Garmin klokke anbefaler dere?
thomachine svarte på Superfjell sitt emne i Navigasjon og elektronikk
Jeg gikk for en billig Garmin Instinct 2. Ikke fancy fargeskjerm med kart, men utrolig lang batteritid. Kan fortsatt laste inn gps rute før tur hvis man trenger litt hjelp med navigasjonen. Men da får man jo bare noe å sikte etter. Men har fungert bra for meg. Jeg synes det hjalp veldig å bare ha tall på hvor langt man har gått, og hvor langt det er igjen. Jeg drar uansett kun på turer hvor vi går ett stykke inn for å lage en basecamp for dagsturer med fiske. Så ikke sikkert den dekker ditt behov. -
Jeg er verken opptatt av slike detaljer, eller særlig sær hva gjelder fugler (familien ler av meg, jeg er fornøyd om jeg husker forskjell på blåmeis og kjøttmeis), men jeg setter likevel pris på fargespillet og demonstrasjonen av naturens variasjoner i fuglebildene dine. Takk!
-
Marius Engelsen begynte å følge TORO Risgrøt snarkokt porsjon
-
Samme her. En pose 5-minutters risgrøt deles i to, og tilsettes et par spiseskjeer med Nido tørrmelk. Da er veien kort til ferdig grøt På en veldig lang tur kan dette ha noe å si. Men det blir jammen ikke mange gram forskjell på sekkevekten på en langhelg om man har med det ene eller andre til frokost. Samtidig er det nok ikke regnet med tørrmelk her. Nido helmelkspulver har et høyt kaloriinnhold per gram.
- 28 svar
-
- 1
-